2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
12 évesek Alvinék
Képgalériák
Alvin és a Mókusok utoljára együtt Nyíregyházán
Ankou
Kapcsolatok
Alvin és a Mókusok
Kapcsolódó események
Alvin és a Mókusok
[2005. december 8.
csütörtök 20:00]

Utolsó interjú a mókuslánnyal

Beszélgetés Vikivel a nyíregyházi Alvin és a Mókusok basszusgitáros-énekesével.

December 8-a nagy nap volt a punk zene kedvelőinek. Az Alvin és a Mókusok - annak ellenére, hogy nyíregyháziak – 3 éve először léptek fel a szabolcsi megyeszékhelyen. Kicsik és nagyok összegyűltek tehát, hogy bevegyék a Főiskola Mozaik termét, s átadják magukat a pogózás örömeinek. Ám a koncert előtt még sikerült beszélgetnem, Vikivel aki azóta már sajnos nem tagja a triónak.

- Miért nem léptetek fel sokáig Nyíregyházán, hisz ez a szülővárosotok?
- Igazából ennek nagyon egyszerű magyarázata van. Nem volt olyan hely, ahol le tudtunk volna bonyolítani egy koncertet, mivel a Neo, ahol utoljára fel tudtunk lépni, megszűnt. Vagyis Comombo néven átalakult, és erre a fajta zenére már nincs szükség.

- Ti találtátok ki, hogy a Nyíregyházi Főiskola megfelelő helyszín lenne, vagy az iskola szervezői hívtak meg titeket?
- Mi kerestük meg többször is a fősulit, és most mondtak igent. Sok – sok évvel ezelőtt játszottunk már itt, de nem a Mozaik teremben, hanem a HC-ban. Kíváncsian várom, milyen lesz ismét fellépni a fősulin…

- Az előzenekarotok az Ankou. Mit kell róluk tudni?
- Az Ankou egy vecsési zenekar. Dallamos punkot játszanak, aki szereti az Alvint, annak valószínűleg ők is tetszeni fognak. Már a tavaszi turnén is velünk voltak, és most is ők kísérnek minket végig.

- Ritkának számít, hogy egy zenekar több koncertturnén is „előzenekaroskodik”. Miért választottátok kétszer is őket? Jó együtt dolgozni, barátok lettetek, vagy a közönség ennyire megszerette őket?
- Ha úgy vesszük, mindkettő. Igazán jó viszony alakult ki a két zenekar között, a munka is gördülékenyen megy, ráadásul a közönség is szereti és várja őket.

- Nemrég jelent meg az Alvinmánia második része. Az elsőn és ezen is 2-2 új szám található. Miért nem dobtatok még össze pár számot és akkor lett volna egy komplett új lemezetek?
- Most egy Best Of - ot szerettünk volna kiadni, mégiscsak több mint 10 év áll mögöttünk. A régi, rossz minőségű dalokat új köntösbe öltöztettük, végre megvan az a háttér, amivel a hangzást tökéletesíteni tudtuk. És mindegyik dalba csempésztünk valami újat, ami igazi csemege lehet az Alvinrajongóknak. De mégis izgalmasabb, ha van rajta pár új szám, jobban megveszik az emberek, nem?

- Igazad van. De nem sok a két Best Of lemez? Miért nem sűrítettétek bele egybe?
- Ha őszinte akarok lenni, akkor azért, mert olyan sok jó számunk van, hogy nem tudtunk volna egy album anyagába gyömöszölni… :)

- Egyébként mi alapján választottátok ki a számokat? Abszolút szubjektív alapon, mindenki kiválasztotta a kedvencét, vagy a koncertek, a közönség véleménye alapján?
- Elsősorban az alapján, hogy nekünk mi tetszik, de így is nehéz volt, mert egy albumról általában négy számot is beválasztottunk. De azért a fellépések során tapasztaltuk, hogy melyek azok a számok, amikre a közönség jobban tombol , vagy amit mindig kérnek, így természetesen ezt is figyelembe vettük.

- Teljesen új lemez mikorra várható?
- Egyenlőre nem tervezzük, mert nagyon sok volt a kiadás ezzel a két albummal is. Egy DVD-n gondolkodunk, amin koncertek és ritkán látott felvételek, interjúk lennének. De erről még nem szeretnék beszélni, mert csak egy elképzelés, még messze áll a megvalósítástól.

- Értem. De azért ezzel sok rajongónak nagy örömet okoznátok! Lassan itt az új év, mit csinál a banda Szilveszterkor? Sok zenekar vállal fellépéseket ilyenkor. Ti is így vagytok ezzel, vagy inkább a családdal, barátokkal szeretnétek tölteni az év utolsó napját?
- Nem volt még olyan, hogy Szilveszterkor koncertet adtunk volna. Idén nem tudom még, hogyan lesz, de most sem valószínű, hogy dolgoznánk 31.-én.

- Úgy tudom, Viki, hogy te is itt végeztél a Nyíregyházi Főiskolán. Milyen érzés ennyi év után visszatérni? Hogy tetszik?
- Igen, ide jártam magyar-hittan szakra. Nagyon jó visszajönni, még ha csak egy estére is. Egészen nosztalgikus érzés, bár sokminden megváltozott. Ez az épület, ahol most vagyunk szinte semmit, köré viszont egész kis város nőtte ki magát. Furcsa és egyben érdekes látvány.

Vikivel váltottunk még pár szót a suliról, a tanárokról (mivel én is magyar szakos vagyok, volt közös téma :), de aztán sietnie kellett segíteni a többieknek a színpadnál, hogy aztán tíztől egy fergeteges koncertet adjanak a nem olyan nagyszámú, de annál lelkesebb közönségnek. Köszönjük !

Kovács Tünde

U.I. Mire legépeltem az interjút Viki kilépett a zenekarból...

[2005.12.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még