2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Rapülők: Riszájkling
Kapcsolatok
Rapülők
Kapcsolódó események
Rapülők búcsúkoncert
[2006. január 21.
szombat este]
Rapülők ráadás
[2006. január 20.
péntek 20:00]

Az évezred első utolsó ráadása

A Rapülők pénteki koncertjére a szerencsésebbek még kaphatnak jegyeket. Lemezt meg a helyszínen megveheti mindenki, és a szombati koncertre már fújhatja is a népes résztvevőgárdával együtt.

Lezárult a többhetes próba, a Rapülők legénysége már csak egyetlen főpróbát tart január 19-én, a Budapest Sportarénában.

A három pilóta - Berkes Gábor, Geszti Péter és Szentmihályi Gábor -, a sztárvendégek - Szulák Andrea, Somló Tamás, Gregor József, a Némber One-ok - Dobó Kata, Gubás Gabi és Oroszlán Szonja, a vokalisták - Auth Csilla, Czerovszki Henriett, Tunyogi Orsi és Szolnoki Péter, a közel 30 fős tánckar és a hatalmas technikai személyzet minden energiájukat bedobták, hogy a lehető legnagyobb és legkülönlegesebb show-val szórakoztassák január 20-án és 21-én a nagyérdeműt.

A résztvevők már minden apró részletét ismerik a 420 m2-es színpadnak, melynek legalacsonyabb pontja 2 méter, legmagasabb pontja 6 méter. Sikerrel kipróbálták a 400 kw-os fény- és a 250 kw-os hangtechnikát, valamint azt az egyedi látványt nyújtó kivetítő egységet, mely három óriási, mozgó aktívfalból, 20 plazmából és 2 óriáskivetítőből áll.

Az elmúlt évek egyik legkomolyabb koncertjéig már csak 1 nap van és lassan az egész ország "Rapülőjegy" lázban ég. A fiúk ezúton nyugtatnak meg mindenkit: bár a szombati koncert teltházas, január 20-ira - a péntekire - még korlátozott számban kaphatók jegyek az ismert a helyszínen.

A legtöbben a együtteshez kapcsolódó emlékeik miatt várják a koncertet és lesznek olyanok is, akik szeretnék ezt az élményt most megosztani olyan családtagokkal, barátokkal, társakkal, akik akkor még nem is éltek vagy éppen csak most kapták el a Rapülők lázt. A hazai hírességek közül sokan jelezték, hogy ők is megvették már a jegyüket, mert nem szeretnének lemaradni az évezred első és utolsó Rapülők bulijáról.
Megkérdeztük őket: Mi az, amiért fontosnak tartja, hogy ott legyen a Riszájkling koncerten?

Für Anikó, az Örkény István Színház színművésznője
"Amikor először láttam a Rapülőket, egy frappáns és szellemes dolognak tartottam amit a fiúk megalkottak. Biztos vagyok benne, hogy most is valami egészen különlegeset kapok. Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok hogyan tupírozták át az egészet."

Hadas Kriszta, a TV2 Naplójának riportere
"Azért, mert valahol mélyen mindíg is éreztem, hogy én vagyok az igazi Némber One!"

Patricia , a VIVA TV műsorvezetője
"Sok évvel ezelőtt Siófokon voltam a Rapülők koncertjén, de valószínűleg nagyon közel álltam a színpadhoz, mert lemaradtam néhány dologról. Ezért, most kétszer is elmegyek,tehát mind a két nap ott leszek, hogy a legapróbb dolgokat is láthassam."

Csonka András, színművész
" 12 éve ott voltam a bulikon és akkor megfogadtam, bármikor is legyen még koncert, én tutira ott leszek. Erre mi történik? Egy színházi előadás és egy fellépés mindkét napon!!! Teljesen kétségbe estem, de a jó Isten segített, mert a fellépést pont ma lemondták, így ott lehetek az Arénába én is."

Bochkor Gábor, a Sláger Rádió és a TV2 műsorvezetője
"Mert megérdemlem!"

Boros Lajos, a Sláger Rádió műsorvezetője
"Geszti kreatívitása mindig stimulált. Tudom, hogy meg fog tudni lepni valamivel. Látvánnyal, zenével, szöveggel.
Nekem nem az a fontos Gesztiben, amit mond vagy csinál, hanem ami eszembe jut róla."

Benkő László, az Omega billentyűse
"Személyes dolgokat tudok mondani, amiért ott leszek a koncerten Az egyik a Péter , akit az egyik legeredetibb figurának tartok és nagyon jó barátságban vagyok vele. A másik, pedig a kis Berkes, akit még egy Szász Péter féle film forgatása közben ismertem meg,
ahol ő gyermekszínészként, én meg az Omega tagjaként voltam jelen."

Lilu, műsorvezető
"Nagy újdonság volt ez akkoriban, az első magyar rapcsapat volt és rettentően élveztük, hogy végre értettük a szöveget a dalokban.
Akkor gyakorlatilag mindenki ezt hallgatta. Jó visszarepülni az időben, hallgatni azt, amire tizenévesen buliztam. Visszahozza azt a hangulatot, azokat az érzéseket. Nagyon várom!"

A lemez: RAPÜLŐK - Riszájkling

A koncert napján kapható először a Rapülők utolsó albuma, a Riszájkling.

Riszájkling - avagy újrahasznosítás. Gesztiék tartották magukat a szó jelentéséhez, nem egy "besztofválogatást" adnak ki, hanem a kor kihívásainak megfelelő produkciót, egészen egyszerűen újrahasznosították a régi Rapülők dalokat.

A Rapülők saját magukat dolgozták fel, eljátszottak gondolatban zenéikkel, szövegeikkel, hogyan is festenének a valóságban ezek a dalok, ha most kellene megjeleníteni őket. Töprengeni kezdtek, mi lett volna, ha annak idején folytatják tovább a Rapülők-et, mi mindent csináltak volna zeneileg benne? Az elmúlt tizenkét év alatt mindenféle zenei irányzat kapaszkodott meg nálunk is. Ezért lett például a Zúg a Volga rockos, a Túr dö flanc big-bandes, az Áj lav jú! Latinos.

A munkálatokba a hazai zenészszakma színe java besegített, így többek között találkozhatunk Berki Tamás, Fekete-Kovács Kornél, Borlai Gergő, Roy, Farkas Zsófi, Solti János, a Supernemes Szabi és Mozsik Imre, Modern Art Orchestra vagy a Ricardo Salsa Band nevével is majd a cd borítóján.

A Riszájkling csapat egyik legerősebb egységét a vokál alkotja. Így együtt 12 éve láthattuk őket utoljára. Akkor még szorulhatott némi magyarázatra, hogy ki-kicsoda a Rapülők énekcsapatában, de azóta Auth Csillának, Szolnoki Péternek, Tunyogi Orsinak, Czerovszky Henriettnek számtalan slágere született, melyek ismertté tette őket.

Az újrahasznosításból megszületett már a világszínvonalú lemez, mely először a koncert napján lesz kapható. Január 20-án és 21-én a Rapülők végleg elszáll és ezután már tényleg csak az új lemez, és a fergeteges búcsúkoncertről készült DVD őrzi a hajdani nagy rapülések emlékét.

[2006.01.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még