2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
BlackMusic.hu

Bemutatkozik a BlackMusic.hu

Néhány hónappal ezelőtt a zenei oldalak családját gazdagító site kezdte meg működését a magyar weben. A BlackMusic.hu domain alatt székelő portál azonban, először Magyarországon, kizárólag a nemzetközi feketezenei élet gyorsan bővülő iparára kíván koncentrálni.
Jacksont, a BlackMusic.hu R&B zenei szerkesztőjét faggattuk munkamódszereikről, a hazai R&B és hip-hop jövőjéről és jövőbeli céljaikról.

- Hogyan indult az egész? Hogyan jött az ötlet, hogy beindítotok egy ilyen lapot?
- Tulajdonképpen szerkesztőtársam Moldova Gyuri kezdte megvalósítani az ötleteit a BlackMusic.hu keretein belül, majd megtalált engem és egész egyszerűen felkért, hogy szerkesszem én az oldal R&B zenei részét. Aztán hosszas munka után kialakítottunk egy koncepciót az oldal tartalmára vonatkozólag, és ezt aztán megvalósítottuk (hozzátéve, hogy a lap még mindig nem 100%-os készültségű). De az oldalt magát valóban a hiány szülte, tényleg nincs másik site, ami így ölelné fel a feketezenét.

- Mire gondolsz, mikor azt mondod, hogy „így” ölelné fel? Miben más ez a site, mint a többi?
- A BlackMusic.hu nem kizárólag a hip-hop és rap zenére épít, mint sok más lap. Kortárs R&B, soul, neo-soul, mindennek a klasszikus ága illetve egy kevés gospel is helyet kap, vagyis az oldal teljesen kétélű. Egy része a hip-hop-ot egy másik pedig az énekes műfajokat képviseli.

- Magyar vonatkozások milyen mennyiségben vannak jelen a site-on?
- Semennyire. Abszolút nem kívánunk a magyar stílusbeli előadókkal foglalkozni. A hazai történésekről tökéletesen beszámol az ország vezető magyar hip-hop oldala, és több egyéb lap (például a zene.hu is). Ezzel eszünk ágában sincs versenyre kelni. Ha valaki a magyar előadókról akar tájékozódni a témában tudja, hova kell kattintani és ez így van rendjén. Hozzáteszem, hogy az R&B szekciónkban azért szólunk magyar fejleményekről is.

- Ha már itt tartunk, beszélj egy kicsit a magyarországi helyzetről, R&B és hip-hop egyaránt! Hogyan látod a fejlődést, ha látsz ilyet egyáltalán?
- Mindenképpen. Itthon az R&B az elmúlt évben óriásit ugrott előre. Batka Ignác Barna lemeze mérföldkő volt, csakúgy, mint Caramellé. Nagyon sokat segítenek a tehetségkutató műsorok, amik rávilágítanak, hogy bizony itthon is vannak akiknek az életükké vált ez a műfaj, mi több komoly szinten űzik azt. Ezzel összefüggésben pedig borzasztó jó látni, hogy vannak a háttérben emberek, akik ezeket az előadókat zeneileg segítve sokat tehetnek majd hozzá a műfaj hazai továbbéréséhez. Sajnos a média miatt az R&B zene megítélése érzésem szerint nem a legjobb itthon, alá van becsülve, másrész pedig idehaza talán még nem találta meg a piacát a műfaj. Hip-hopról megmondom őszintén azért nem szívesen beszélek, mert régóta nem élek együtt a műfajjal. Egyébként erős és jó irányultságú hip-hop közösséget látok itthon. (remélem jól) És nem utolsó sorban vannak tehetségek!

- Mik a BlackMusic.hu-val a távolabbi céljaitok?
- Nem titkoltan szeretnénk vezetőek lenni a nemzetközi feketezenei élet prezentálásában a magyar weben, de mindenekelőtt jó szintet szeretnénk képviselni, amit a látogatottság érdekében sem vagyunk hajlandóak feladni.

- Ez pontosan mit jelent?
- Először is a bulvár információk kerülését. Nálunk nem fog tudni senki arról olvasni, hogy ki vett új ékszert, autót, ki, hol pózol éppen a sztárvilágban. Aki effajta információkat keres nem a BlackMusic.hu-n a helye. Ellenben meg tudja nézni a legfrissebb videókat általában még mielőtt azt itthon elkezdenék játszani, napi frissítésű új információkhoz (valóban érdemeleges, zenei információkhoz) juthat, ipari elemzéseket olvashat és a legfrissebb lemezmegjelenésekről tájékozódhat. A jól ismert kiadók előadói mellett a független, kisebb kiadók munkái, előadói is szerepelnek a kínálatban. Ugyanakkor fogalmunk sincs, hogy mindez milyen érdeklődésre talál majd, mert nincsen viszonyítási alapunk.

- Ezt a rengeteg információt hogyan frissítitek? Hogyan dolgoztok?
- A világ nagy zenei hírforrásainak folyamatos felügyelete mellett értékes információkat kapunk a Universal Music hazai képviseletétől. De a tartalom legjaváról magunk tájékozódunk az általunk igényesnek tartott és bevett forrásokból, zenei szaklapokból, rögtön hozzátéve, hogy természetesen minden anyaghoz legális, tiszta úton jutunk hozzá.

- Értem, és köszönjük a tájékoztatást!
- Nagyon szívesen, és hallgassátok az R&B-t, ja és látogassátok az oldalt!

Sir Oesh

[2006.02.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még