Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. május 14. | péntek | Bonifác nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Palya Bea
Hugh Masakela
Soweto Kinch
Yaron Herman
Dhafer Youssef
John Tchicai
Louis Moholo
A38 Hajó
Kapcsolódó események
Jazz Odüsszeia - A38 Hajó helyett Jövő Háza
[2006. április 4.
kedd ]
Jazz Odüsszeia – (John Tchicai (DK) & Louis Moholo (RSA)
[2006. április 6.
csütörtök 20:00]

Középpontban a zene

A „vándorló“ koncertsorozat budapesti állomása lesz az A38 Hajó és a Jövő Háza.

Londonban, Seine-Saint-Denisben (Párizsban) és Budapesten három ország zenei szervezetei és számos ország kitűnő zenészei együttműködésének eredményeképpen, közel 50 zenész fizikai, kulturális és műfaji határokat átlépő zenei produkciók lesznek láthatók és hallhatók. 
A program az európai jazz sokszínűségét, dinamizmusát és (át)alakulását hivatott bemutatni. Az európai jazz nagyszerűségéhez új energiákkal és tartalmakkal, pozitívan járul hozzá a migráció. Európát újra fel kell fedezni régi határok és válaszfalak tűnnek el és népcsoportok keverednek egymással újfajta módon. Csakúgy, mint a múlt század eleji Amerikában, ahol az eltérő kultúrák találkozásból hatalmas kreatív energiák szabadultak fel. Kevés olyan zenei nyelv van, amely a változatosság e szabadságát és inspiratív erejét jobban ki tudná fejezni, mint a jazz. A Jazz Odüsszeia – Zenei vándorlás fesztivál azt kutatja, hogy Európa arcának változásával együtt hogyan változott a jazz, és hogy ez az izgalmas zenei világ hogyan bizonyítja a migráció erejét és pozitív hatásait.

A fesztiválsorozat főszervezője Nagy-Britannia egyik legfontosabb koncertszervező irodája, a Serious (amely többek között a London Jazz Fesztivál szervezője). Partnerei a Párizs külvárosában, Seine-Saint-Denis-ben megrendezésre kerülő Banlieues Bleues fesztivál szervezői, valamint az A38 Hajó, a Jövő Házával együttműködésben. A rendezvénysorozat különleges, kifejezetten e program alkalmából létrehozott formációk és régebbi zenei együttműködések eredményeképpen létrejövő zenekarok, alkalmi és különleges formációk koncertjeiből, konferenciákból és beszélgetésekből áll.

Céljuk az, hogy lehetőséget adjanak a párbeszédnek és az együttgondolkodásnak, melynek középpontjában a zenei kultúra és Európa jövője áll.
Mint természetes zenei nyelv, a jazz a leginkább alkalmas arra, hogy nemzeti határokat átlépve működjön. A jazz zenészek a legaktívabbak a fizikai és művészeti határok átlépésében és abban, hogy együttműködjenek más országok és kultúrák zenészeivel. Egyben zenéjük által mindenféle közösséghez elérnek. Ennek a projektnek a szellemi elődje a European Jazz Network (Európai Jazz Hálózat) három éves, Kultúra 2000 által támogatott, 11 partner közreműködésével zajló projekt volt. Ez a program világhírű és feltörekvő zenészek együttműködését tette lehetővé,   fesztiválokat és kollokviumokat szervezett számos európai országban.

A Jazz Odüsszeia – Zenei vándorlás projekt elemei a következők: 
- Új zenei együttműködések támogatása és létrehozása 
- Koncersorozatok Londonban, Párizs északi külvárosában, Seine-Saint-Denisben és Budapesten.
- Minikonferenciák és beszélgetések művészek, politikusok, társadalomtudósok, pedagógusok, kulturális szervezők, kutatók és újságírók részvételével.
- Kiadvány készítése a konferenciákon elhangzottak alapján
- Zenei oktatási projektek művészek, pedagógusok és fiatalok részvételével.

[2006.03.28.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még