2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Magna Cum Laudénak is sikert hoz a Megasztár?
Közös produkciókra készül a Magna Cum Laude és Sub Bass Monster
A Magna Cum Laude nyerte a bátor zenekarok versenyét
Képgalériák
Képek a klipforgatásról
Kapcsolatok
Magna Cum Laude
Sub Bass Monster

Lehet, hogy eltört? – Izgalmak az új Magna Cum Laude-klip forgatásán

A gyulai zenekar új videójában jó barátjuk a kiváló rapper Sub Bass Monster is szerepel.

A zenészek barátsága már nem mai keletű: már akkor megismerkedtek, amikor beindult a Magna Cum Laude zenekar, és azonnal egy hullámhosszra kerültek: kiderült, hogy hasonló dolgokról szólnak a dalaik, egyformán gondolkodnak sokmindenről, ugyanúgy lokálpatrióták - a zenekar annak ellenére Gyulán maradt, hogy mostanában sikert-sikerre halmoznak a slágerlistákon, a boltokban és koncerteken egyaránt, és Sub Bass Monster sem költözne el Gyulafirátótról semmi pénzért.

Így hát egyértelmű volt, hogy ebből a barátságból egyszer közös munka is lesz, melynek most érett be a gyümölcse. A Magna Cum Laude új albumán szerepel a "Lehet, hogy eltört" című dal, melyet először a Viva Comet-en adtak elő közösen, most pedig közös klipet is forgattak hozzá! A klip koncepciója tulajdonképpen már a dal hangszerelésénél körvonalazódott a zenekar producerének, Szabó Z-nek fejében. A sztorija az, hogy minden férfi ábrándozik arról, hogyan lehetne a nők bálványa, és ebben a klipben a zenekar úgy gondolja, hogy ha valami igazán kemény, férfias sportot űznek, akkor elérhetik ezt a célt. A klip végére azonban rájönnek, hogy ez nem is olyan egyszerű, ezért inkább visszatérnek ahhoz, amihez igazán értenek: a zenéléshez!

A klipelkészítésében két ismert rendező voltak a srácok segítői. Egyikük az a Tóth Gergő, aki az egyik legkeresettebb magyar kliprendező, hetente forgat klipet többek közt olyanoknak, mint Pápai Joci vagy Pál Tomi. A másik pedig Árpa Attila, aki igazán otthon van az amerikai foci világában olyannyira, hogy saját csapata is van: a Budapesti Farkasok. Ennek a csapatnak a tagjai is szerepelnek a klipben csakúgy, mint a zöldben látható North Pest Vipers.

Fúvószenekar és pompomlányok

A rendezők hosszú hetek óta, kockáról kockára dolgozták ki a klipet, hogy hitelesen látszódjon, mennyire kemény is ez a sportág valójában. Nem múlhatott el tehát a forgatás sem balesetek nélkül: az egyik játékosnak az egyik vállában elszakadt az összes támaszizom (ezt ráadásul csak a kórházban tudta meg, először azt hitték, "csak" a kulcscsontja tört el), egy másiknak a mutatóujja sérült meg, a harmadiknak pedig a karjába fúródott egy összetört szájvédő rács, de tulajdonképpen az összes játékos tele volt kék-zöld foltokkal a forgatás végére! A producer elmondása szerint egy boxmeccs ehhez képest óvodás teadélutánnak tűnhet. Ezt a keménységet viszont a Magna Cum Laude és Sub Bass Monster játékosságával próbálták ellensúlyozni.

A forgatás június 14-én, egész éjszaka zajlott, másnap reggel 9-kor forogtak az utolsó kockák. A stáb több, mint 100 fős volt, beleértve a 30 játékost, 50-60 statisztát, a fúvószenekart és a csinos pompomlányokat, akik a hajnali hidegben igencsak kockára fagytak apró kosztümjeikben.

Az utómunkák elkészültével a klip hamarosan látható a zenetévén!

- Bíró Zsolt -

[2006.06.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még