2024. május 1. | szerda | MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
DJmag.com
Kapcsolatok
Paul Van Dyk
Armin Van Buuren
DJ Tiësto (DJ Tiesto)
Deep Dish
André Tanneberger (ATB)
Carl Cox
Bob Sinclar

Kialakult a legnépszerűbb sztárdj-k listája

Az utóbbi időben általánossá vált, hogy minden valamirevaló lemezlovas honlapjáról egy kattintással eljuthatunk a Djmag.com oldalára. Ennek természetesen öncélú okai vannak, ugyanis internetes szavazatok alapján ez az oldal készíti el évről-évre a legjobb, legismertebb DJ-k ranglistáját.

A DJ-k közönsége idén sem tétlenkedett, ugyanis nem kevesebb, mint 217102 rajongó vette a fáradtságot és klikkelt kedvence nevére. Ez a szám 90000-el több, mint a tavalyi adat, mutatva ezzel a DJ kultusz dinamikus térnyerését.

A szavazás globális mivoltát pedig mi sem mutatja jobban, mint hogy Földünk 243 országa közül 229-ből bizony érkezett szavazat. A legtöbb voks az USA-ból érkezett, amit az Egyesült Királyság és Németország követett. Mindezek mellett azonban tetemes növekedés volt érezhető a brazil, kanadai és izraeli szavazók táborában is.

No, de lássuk a medvét, vagyis a 217102 kattintás idei eredményét! A lista - ahogy tavaly is - a trance térnyeréséről, népszerűségéről tesz tanúbizonyságot.

Paul megőrizte az első helyet

Az első helyen semmiféle változás nem történt, Paul Van Dyk-nak sikerült megőriznie a tavaly elnyert első helyét a listán.

Armin van Buuren minden bizonnyal megelégelte, hogy 3 évet kellett eltölteni a dobogó harmadik helyén, és kemény munkával leszorította tavalyi második helyéről honfitársát, a szintén holland Tiesto-t. A mostanság egészségi problémákkal küszködő, de még így is stadionok tömkelegét megtöltő Tiesto, észak-amerikai kollégáját, az ígéretes trance lemezlovast, Christopher Lawrence-et utasította maga mögé.

A nálunk még kevésbé ismert Lawrence a tavalyi tizenegyedik helyről tornázta fel magát az idei negyedikre. Az ötödik helyen a legjobb eredményt elért house DJ, az USA egyik legismertebb lemezlovasa, DJ Dan található, megelőzve ezzel egy újabb trance fenomént, az új albumával hatalmas szakmai elismerést kiérdemelt Ferry Corsten-t.

Az 2006 legjobb brit lemezlovasának, az idén elért hetediik helyével a progi DJ, Sasha mutatkozik, míg őt nyolcadik helyezésével a gyakran „párjaként” aposztrofált John Digweed követi. A kilencedik helyen az Above & Beyond háromtagú trance csapata található, akik anno rendesen felpezsdítették a trance zene állóvizét. Így aztán nem is csodálkozhatunk az idén elért helyezésükön. A friss lista tizedik helyezettje pedig, a már Magyarországot is több alkalommal megjárt Deep Dish duó lett.

Carl Cox a legnépszerűbb techno lemezlovas

Az első húsz helyezett között szinte nincs ismeretlen, új név. A lemezlovas ipar „nagy öregjei” versengtek egymással.

Carl Cox tizenegyedik helyével az idei legjobb tecno DJ-ként végezte, míg ATB a maga 13-ik helyével éppen, hogy csak megelőzte a mögötte álló Paul Oakenfold-ot. Az ismertebb nevek közül Benny Bennassi a huszonhatodik, David Guetta a harmincegyedik, a napokban hazánkban járt Bob Sinclair az ötvenkettedik, Fatboy Slim pedig kereken a nyolcvanadik helyen végezte idén.

Akit esetlegesen a teljes lista érdekelne, az kattintson a DJmag honlapjára és kedvére böngészgethet a nevek és helyezések között.

- Komlai Ádám -

[2006.10.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még