2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Vader

Vader

A lengyelországi Vader 1986-ban alakult, az első extrém metal formációk egyikeként a néhai vasfüggönyön innen.

A klasszikus gitárok-bőgő-dob-ének (hörgés) felállásban működő négyes ma Európa egyik legszínvonalasabb death metal csapatának számít, ami a tagok hihetetlen teherbírásának, kitartásának és eltökéltségének köszönhető.

A Vader zenéje ugyan egyértelműen rokonítható a stílus amerikai nagyágyúinak munkásságával (Morbid Angel, Cannibal Corpse, Deicide), de ugyanakkor jól megkülönböztethető attól, köszönhetően például Piotr Wiczwarek sajátos, brutális hangjának.

A Vader nevéhez számtalan kiemelkedő teljesítmény kapcsolódik: a zenekar két évtizeden át képes volt a legjobbak között maradni, még annak ellenére is, hogy a death metal műfaj ez idő alatt bizony átélt hullámvölgyeket.

Az együttes minden idők egyik legsikeresebb demójával rendelkezik, hiszen a 'Morbid Reich' című első anyagukból több mint 10.000 darabot adtak el.

A debütalbum csak 1993-ban érkezett, azóta azonban a Vader a szcéna egyik legaktívabb tagja: szinte minden évben friss zenével - köztük számos élő felvétellel - jelentkeznek, s összesen kilenc stúdióalbumot adtak ki eddig.

A tagok büszkék arra, hogy együttesük neve úgy vált világszerte ismertté, hogy eközben nem távolodtak el kezdeti, nyers és puritán zenei világuktól, s ma is ugyanolyan kíméletlen death metal zenét játszanak, mint a kezdetekkor. Nem is akárhogyan, hiszen a zenekar elsősorban hihetetlen lendületének, és kifogyhatatlan energiáinak köszönheti a sikereket: a világ egyik legaktívabb koncertbandájaként évente akár 200 fellépésük is lehet.

A lengyelek most is úton vannak, hiszen szeptember vége óta szünet nélkül, minden este zenélnek Európa valamelyik pontján, és ezt csak november végén szakítják majd meg egy hétnyi pihenő erejéig... hogy aztán ugyanazzal a lendülettel folytassák a körutat, s így december közepéig összesen 75 koncertet adnak majd.. de már tervezik a turné folytatását.

Fáradtság jeleit pedig nem lehet felfedezni rajtuk: minden este maximális erőbedobással és lelkesedéssel darálják a jóféle agyeldobós death metalt, s elszántságuk, lehengerlő erejük mindenkit féktelen tombolásra késztet.

Az Egyesült Államokban és Európában egyaránt stabil rajongói bázist épített ki ez a magából koncerteket és albumokat ontó death metal gépezet, mely hazájában, az egyébként meglehetősen prűdnek ismert Lengyelországban is komoly népszerűségnek örvend: legutóbbi albumuk, az 'Impressions In Blood' a nyolcadik helyen nyitott az összesített lengyelországi slágerlistán.

[2006.11.16.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még