2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Elder

Az Elder koncertje az Analog Music Hallba költözik  

A négy év után ismét Budapesten koncertező Elder a stoner és doom színtér egyik legünnepeltebb bandája. A csapathoz a Pallbearer és az Irist csatlakozik, az eredetileg az Akvárium Klubba szervezett koncert pedig az Analog Music Hallba költözik át, szeptember 27-én.

2018 óta először ismét hazánkba látogat a Massachusetts-i Elder, akik nemcsak pszichedelikus és stoner hangzásukkal, hanem a dalszövegeikkel is egyszerűen beszippantják az arra fogékony zenehallgatót. A zenekar az albumain keresztül fokozatosan küzdötte fel magát azon a bizonyos létrán, hogy aztán a stoner és a doom hangzásvilág egyik legünnepeltebb bandája legyen napjainkban. Azáltal, hogy folyamatosan új zenei elemeket építenek be a hangzásukba, az Elder teljesítménye többször is mércét állított fel a többi zenekar számára. Az underground színteret lassan kinőve egészen odáig jutottak, hogy 2017-ben a Rolling Stones magazin által kiadott listán övék lett az ötödik legjobb metálalbum díja, ami nem kis eredmény.

Akiben még ezek ellenére is kétség merül fel, hogy eljöjjön-e 27-én a koncerte, annak az este még két másik zenekart is tartogat; velünk lesz a Pallbearer, akik 2020-ban jelentkeztek utoljára új albummal, melyet most végre élőben is megutaztathatnak. A Forgotten days minden, amit egy Pallbearer rajongó szerethet: nyers és lebilincselő zenei evolúció tele érzelmekkel és azzal az egyedülálló levertséggel vegyített tombolással, amely meghatározta a zenekar magasra ívelő karrierjét. A csapat utoljára 2018-ban tette nálunk tiszteletét, méghozzá az A38 hajón, úgyhogy ismét itt az ideje egy szeánsznak.

Az este folyamán fellép továbbá az újkeletű Irist nevű többnyire dél-amerikai ötösfogat (egy tag chílei, egy argentín, egyikük brazil, ketten pedig atlantaiak), akik nem kisebb feladatot vállalnak magukra, minthogy az egész koncertteret bemelegítsék a kortárs szorongást a régimódi agresszióval egyszerre ötvöző, leginkább a Sepulturára, az Alice in Chains-re és a Gojira-ra emlékeztető zenéjükkel.

Akkor remélem mindenkinek világos, hogy a naptári nyár utolsó hétvégéjét szabaddá kell tenni, mert egy forró este vár mindenkire az Analog Music Hallban, hogy napjaink legjobb stoner-downer-doom bandáival méltóképp búcsúztassuk a nyarat, meg talán kicsit a világot is.

Jegyek

 

[2022.09.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még