2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Geoff Tate Budapesten lép fel 2023-ban
Négy év után ismét Budapestre jön a The 69 Eyes 
Megjelent a From The Sky Antarktika című albuma
Megjelent Szekeres András harmadik szólólemeze
A gyógyulás útján… Esperfall klippremier: Nature Of The Disease (The Second Advent)
Új énekes a Helldiver élén - Bangó Norbert lett a nógrádi zenekar frontembere
Kapcsolatok
H-music

"Elveszni soha nem hagyom" - Fábián Zoltán dalt írt a magyar nyelvről: A legnagyobb érték  

Erdélyben, Felvidéken és Finnországban forgatták Fábián Zoltán énekes, zeneszerző legújabb klipjét, melyben közreműködött a P.Box alapító Sáfár József, és Juhász István - a kézilabda válogatott igazgatója - dobon. A most debütáló A legnagyobb érték - Örökségem a magyar nyelv című dal szövegét Thököly Vajk szilágysági költő írta.
 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy olyan élő legendák adták a nevüket a dalhoz, mint Sáfár József, a P.Box egyik alapítója vagy Juhász István a Magyar Kézilabda Válogatott szakmai igazgatója, aki egyébként dobos.” - mondta Fábián Zoltán.

Az énekes, zeneszerző annak is mérhetetlenül örül, hogy a dal gitárszólóját testvére, Fábián Géza Attila találta ki és játszotta fel.

„Húsz évvel ezelőtt együtt kezdtünk el zenélni, de sajnos a sors más irányba sodort bennünket, ezért ez egyfajta hiánypótlás is számomra, hogy végre szerepelhetünk egy közös dalban. A szöveg önmagáért beszél, Thököly Vajk barátom kiválóan összefoglalta, hogy mi is számunkra a ‘Legnagyobb érték’.” – fejtette ki az énekes.



A videóklip Koszta Marcell operatőri munkáját dicséri, az alkotók különösen figyeltek arra, hogy a képi megjelenés is hiteles legyen, ezért olyan szereplők vannak a mozgóképen, akik a való életben is hagyományőrzők.

„Forgattunk Felvidéken a Felföldi Dalia Iskola vezetőjével, Kopecsni Gáborral és kisfiával Sólyomkával, a szilágysági helyszínen pedig a ‘Varrd magad a viseleted’ szilágyzoványi hölgyei és a ‘Ciberke’ néptáncegyüttes tiszteltek meg bennünket, de szerepel a klipben a bihardiószegi tiszteletes is. A dobfelvételek Juhász István tanár úr szülőfalujában, Tibolddarócon készültek, de Kerepesen és Finnországban is forogtak a kamerák.” - mondta Zoli.

A zenész Őrzöm a lángot című legújabb lemeze várhatóan idén nyáron jelenik meg, még javában zajlanak a stúdiómunkálatok.
Fábián Zoltán 2022-ben több, mint 50 koncertet tartott a Kárpát-medencében, sőt még azon is túl. Idén is szép számban gyűlnek előadásainak helyszínei - többek között Pannonhalmán, Szilágycsehen, Sokorópátkán, Monoron, Kosdon, Velencén, Gerjenben, Püspökhatvanban, Gombán és Budakalászon találkozhatunk vele. Nemrég azt is bejelentette, hogy 2023-ban sem marad el, és immáron harmadszor rendezik meg az Őrzöm a lángot tábort, melynek párját a Felvidéken is megszervezik, és idén Erdélyben is tartanak egy hasonló szellemiségű családi napot.

H-Music Hungary



 

[2023.03.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még