2024. július 5. | péntek | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Rockmaraton, 2024: Jön a 30. jubileum

A Judas Priest mellet további külföldi nagyágyú segítségével tér vissza jól megérdemelt helyére hazánk legnagyobb metálfesztiválja.

2023 november végén általános meglepetésre érkezett a hír, hogy öt év távollét után ismét megrendezésre kerül hazánk első számú rock-metál fesztiválja, a Rockmaraton. Az üdítő hír sokakat lázba hozott, köztük engem is.

A helyszín továbbra is a dunaújvárosi Szalki-sziget, ahova 2015-ben a pécsi Malomvölgyből költözött Varga Zoltán eseménye.
A Maraton öt éve nem hallatott magáról: 2020-ban és 21-ben a Covid-világjárvány okozta tiltás, majd bizonytalanság gátolta a megrendezést, majd jött a rezsiválság, ami szintén nem kedvezett a fesztiválszervezésnek.

Tavaly és tavalyelőtt alábbhagyott a Rockmaratonra jellemző rendszeres és direkt kommunikáció, kekkor vélhetően a legtöbben örökre eltemették az eseményt, de aztán főnix módjára hamvaiból újjáéledt.

A 2024-es évben a 30. jubileumát ünnepli, és ennek megfelelően ütős ki line-up sikeredett leszervezni. Sorakoznak a nagyobbnál nagyobb sztárok, így július 11 és 15 között igencsak érdemes lesz kiruccanni Dunapentelére.

Egyértelműen a Judas Priest a fő headliner, aki mellett még olyan nagyágyúk érkeznek hazánkba, mint az Accept, a Cavalera és még sokan mások.     

Három színpad létesül az idei, a Barba Negra tuajdonosai által felkarolt seregszemlén, a csütörtöki első napot leszámítva délelőtt 11.00 indulnak a zenei programok és gyakorlatilag végkimerültségig tartanak.

Az off-programok is érdekesnek tűnnek, lesz itt közönségtalálkozó, mindenféle harci bemutatók, szerepjátékok, vetítések, és még sorolhatnám.

A Rockmaraton visszatérése a hír megszellőztetése óta lázban tartják a fesztivál és a kemény zenei szcéna kedvelőit. Folyamatos az érdeklődés a közösségi médián, a jegyek is jó ütemben, tervezhető módon fogytak: a támogató és a kemping jegyek már jó ideje nem elérhetőek.

Nagy az izgalom, és nem is csoda, hiszen már két hét sincs a startig, amikor is újra berobban a Szalki-sziget, és reméljük évekig el sem hallgat.

A napi bontást és minden egyéb programot és fontos információt az alábbi linken találtok:

 https://www.rockmaraton.hu/

 

[2024.07.01.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.29.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.26.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A tizenhétszeres Grammy-díjas...

Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
beszámolók még