2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Armin Van Buuren

Armin van Buuren mögött háttérbe szorul Tiesto?

DJ Tiesto nevét talán már mindenki ismeri. Tiesto három éven keresztül tudhatta magának a világ legjobb DJ-je címet, az angol DJ Mag minden évben megrendezett TOP 100 DJ szavazása alapján. Ő volt az első lemezlovas, aki olyan népszerűvé tudott tenni egy modern tánczenei stílust, hogy bemutatkozhatott egy, a világ bármely nagy sztárjának megtisztelést és hatalmas elismerést jelentő rendezvényen, a 2004-es Athéni Olimpia nyitó ünnepségén.

Azonban az utóbbi két évben felcserélődtek a főszerepek a világ trance zenei életében, ami mellesleg napjaink legkedveltebb műfaja az elektronikus zenén belül. Tiesto háttérbe szorult. Tavaly a második, idén pedig a harmadik helyre esett vissza a ranglétrán. Helyette két, már régóta ismert, ennek a stílusnak alappilléreit jelentő ember tört az élvonalra. A német Paul van Dyk, akit 2005-ben és most 2006-ban is megválasztottak a világ number 1 DJ-je címre, valamint Tiesto után szintén holland Armin van Buuren, aki három évig volt a 3. helyen, most pedig a dobogó 2. fokára lépett fel.
 
A szavazás eredményét alig pár hete tették közzé, de az emberek már a 2007-es number 1 DJ személyére tippelgetnek. A legtöbben Armin van Buuren-t tartják a nagy esélyesnek, akit csak úgy emlegetnek: a trance nagykövete. Nem csoda, hiszen az elmúlt 10 évben rendkívül szorgalmasan és eredményesen tevékenykedett. Nagyon sok mindent tett ezért a műfajért és népszerűsítéséért.
 
Számára a legnagyobb hírnevet híres rádió műsora, az „A State of Trance” hozta, melyet már 5 éve vezet a lemezlovas. Hetente a világ minden részén több, mint 2 500 000 ember hallgatja, Földünk egyik legnépszerűbb rádió show-ja. Az „A State of Trance” idén nyáron ünnepelte a 250. adását.
 
Armin saját kiadója az Armada az elektronikus tánczenei kiadók élvonalába tartozik, valószínűleg nincs olyan trance DJ, vagy producer, aki ne ismerné, vagy ne játszotta volna már valamelyik kiadványát. A kiadó 13 label-t tartalmaz, melyek között mindenki megtalálja a számára megfelelő elektronikus zenét, a trance-től kezdve a house-on át egészen a progressive zenéig. Mint említettem, Buuren úr igen szorgosan tevékenykedik lemezlovasként, de producerként is, hiszen karrierje a zenekészítéssel indult, 10 éve.

Számos single megjelenés és remix, valamint 6 legendás mixalbum és 2 szerzői album áll mögötte, illetve a legújabb, egy rendhagyó kiadvány, amely épp a napokban jelent meg „10 Years” címmel. Amint azt a címe is fémjelzi, ez egy válogatás album az elmúlt 10 évből Armin legjobb saját szerzeményei közül, melyek mindegyikéhez fűzi valamilyen kedves élmény, vagy történet. Ilyen például a „Blue Fear” című dal. „10 éve ezzel a dallal kezdődött minden. Egyetlen sampler-el készüt. A Blue Fear jelenti a legtöbbet számomra a karrieremben. Ez a szerzemény a legrégebbi az albumon, számos ajtót nyitott meg előttem, mikor felkerült az angol slágerlistákra.” – írja a művész. Többek között megtalálható még az albumon a „Communication (Part3)”, a „The Sound of Goodbye” és a „Touch Me”, melyet még Rising Star név alatt készített anno, ezzel a dallal kezdte szettjét, amikor életében először játszott külföldön.

[2006.12.19.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még