2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Marcus a Myspace-n
Marcus dalai a dalok.hu-n
„Bin Laden Egy Tv-Szár” videó klip
Kapcsolódó cikkek
Népdalénekesnő kerestetik hip-hop frontra
Kapcsolódó Kiadványok
Marcus May: Tavasz
Kapcsolatok
Marcus May
Legnépszerűbb csengőhangok

Marcus May lemeze nemzetközi terjesztésben

Az idén végre napvilágot látott Marcus May hivatalos lemeze. A kizárólag online terjesztésű korong nem csak magyar, hanem nemzetközi forgalmazásban is elérhetővé válik.

Az álarcos rapper a Zene.hu-nak elmondta: az internetes megjelenésben látja a legtöbb fantáziát, valamint a legnagyobb esélyt arra, hogy közönsége megismerje őt. A Dalok.hu, az iTunes, és egyéb, legális letöltő oldalaknak köszönhetően talán valóra válik az álma.

Valami új születik

A 10 számos album a „Tavasz” címet kapta. Ez a szó nem csak az évszakot jelenti, hanem valami újnak a születését is szimbolizálja. És ez valóban így van! Nyoma sincs a magyar underground hip-hopban megszokott depressziós, borús hangvételnek. Zeneileg a mai hip-hop trendeket követi: funky, ötletes, üde, és energikus. Szövegileg inkább a humor és a fricska jellemzi, de azért nem marad el a mondanivaló sem. A kezdő „Tanulj Meg Rappelni” egy útmutató, amellyel még a nagypapánkból is instant-rappert készíthetünk. A „Szedd Meg Magad” egy ironikus, reggae-s dal a „hű-de-gazdag-vagyok” típusú mc-kről.

Az albumon helyet kap pár hátsórázó party szám is, mint a brazilos „Nagy Fenék, Két Cici”, vagy a „Himnusz Egy Popsihoz” zúzós crunk őrülete. Az egy szál gitárral kísért „Még Mielőtt A Mikrofonnál Láttál” egy igazi unikum ebben a műfajban. A figyelemfelkeltő című „Bin Laden Egy Tv-Sztár” nem politikai állásfoglalás. Ez a nóta a médiáról szól, amely egy igazi csillagot csinált a terroristavezérből. A nem mindennapi dalhoz egy nem mindennapi videó klip is készült. A botrányos szöveg, és a híradójelenetekből összevágott alkotás egy igazi színfolt az underground zenében. Ám Marcus nem csak az odamondogatáshoz ért. A nosztalgikus „1987” refrénjét egy nyolcéves kissrác énekli, aztán a magyar rap zenében méltánytalanul elhanyagolt szerelmi téma lágy dallamaival zárja a lemezt.

A világháló meghozza a sikert?

Ugyan a „Tavasz” még csak egy szűk hónapja került az online boltokba, a rapper máris következő albumán munkálkodik. Az egyelőre cím nélkül futó projekt 2007 áprilisa körül várható. Marcus May reméli, hogy az első olyan magyar előadók között lehet, akik kizárólag a világháló segítségével érnek el sikert.

Szalay Éva

[2007.03.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még