2024. május 6. | hétfő | Ivett, Frida nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Chingy: Hoodstar - trendi hip-hop lemez
A Wu-Tang Clan jövője
Kapcsolódó Kiadványok
Mims: Music Is My Savior
Kapcsolatok
Mims
Legnépszerűbb csengőhangok

New York új reménységeként indul MIMS

New York új reménységeként tartják számon a legelső albumával jelentkező MIMS-et. A tehetsége valóban megvan a fiatal srácnak. Hangja kellemes, kicsit Talib Kwelit idézi elénk, zeneileg minden megtalálható a repertoárjában a klasszikus keleti parti ritmusoktól kezdve a felütésekkel teli déli hip-hopig. Lássuk, mit is tud az új fiú!

New York fekete negyedéből indulunk az „It’s Alright” gospeles refrénjével, amelyről a nemrégiben hivatalosan is visszatért Jay-Z legújabb albuma ugrik be. Majd következik a „This Is Why I’m Hot”, amely a korong első kimásolt kislemeze. Ennek a nótának éppen az egyszerűségében van az ereje. Dögös kis crunk zene ez, amit még Lil’ Jon is megirigyelne.

A „Where I Belong”-ban egy manapság kötelezőnek számító „felgyorsított” hangmintát találunk. A Kanye West által elkezdett őrület tehát ezen a lemezen se marad el, MIMS nyugodt hangja pedig nagyon jól illeszkedik erre az alapra. A „They Don’t Wanna Play”-ben Texas büszkesége, az UGK-ből jól ismert Bun B osztja az észt az újonc jenki mellett. A semmitmondó „Like This” után a „Just Like That” elég húzós lett frusztrált hegedűivel és kemény hangjaival.

A „This Is Why I’m Hot” remixében feltűnik Cham és Junior Reid is, de az eredeti nótához képest szinte semmit nem változott ez a verzió. Csupán annyiról van szó, hogy a jamaikaiak megdobják egy kis raggával a slágert, de nem annyival, hogy attól a falnak menjél, úgyhogy inkább egy töltelékszámra emlékeztet ez.

A „Doctor Doctor” viszont elég jól sikerült szerzemény. A „Don’t Cry”-ra keresztelt outro egy nagyon érdekesen felvezetett szerzemény. Zongora, hegedű, és a ritmus csak a végén jön be. Ehhez jön még a refrén, ami inkább rockos, viszont itt is tökéletesen megállja a helyét. Ez a teljes dalként értékelhető outro egyébként keretet képez az intróval. Vagy mondjuk úgy, hogy arra lett volna hivatva, merthogy a bonusz track meglövi az egész koncepciót.

Mit mondhatnánk ezek után MIMS albumáról? Meghatározó? Nagyszerű? Kihagyhatatlan? Előremutató? Sajnos egyik sem. Viszont közel egy órányi szórakozás a stílus kedvelőinek. Se több, se kevesebb.

-hóember-

[2007.03.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.05.05.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még