2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eszenyi Enikő kiválasztotta a gyerekeit
Kapcsolatok
Torres Dániel
Gallusz Nikolett
Oroszlán Szonja
Legnépszerűbb csengőhangok
Malek Andrea

Eszenyi Enikő rendezi a Szegedi Szabadtéri Játékok operettcsemegéjét

Hatalmas várakozás előzi meg a Szegedi Szabadtéri Játékok idei műsorának kiemelt produkciója, a Marica grófnő előadásait. Kálmán Imre örökzöld operettjét Eszenyi Enikő (képünkön) rendezi, a főszerepet Lukács Gyöngyi, világhírű operaénekes alakítja, aki először tesz kitérőt az operett műfajába. A Marica grófnő mellett a musical- és opera rajongók, valamint a színvonalas táncprodukciók iránt érdeklődők is kedvükre válogathatnak a fesztivál kínálatában 2007-ben. Jön a Macskák első élőzenekaros szabadtéri bemutatója is!

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2007. évi programkínálatát a népszerű produkciók és a színes – több nemzetiséget felvonultató – programkínálat jellemzi. A 2007. július 6. és augusztus 20. között zajló fesztivál műsorában mindenki megtalálhatja a kedvére való produkciót, hiszen a legkedveltebb zenés műfajok - az amerikai és nemzetközi koprodukcióban készült musical, Kálmán Imre megunhatatlan operettje, s a legnépszerűbb magyar opera – mellett egy különleges török táncprodukció is helyet kapott a Dóm téri előadások sorában. A fesztivál programjainak népszerűségét a jegyértékesítés eredményei is igazolják: a Macskák előadásaira eddig a jegyek 64%-a már elkelt, és nagy az érdeklődés Marica grófnő, illetve a Török tánc-show előadásai iránt is (a jegyek közel fele ezekre az előadásokra már szintén elfogyott), mely adatok az eladott jegyek mellett magában foglalják az előzetesen lefoglalt belépőket is.

Kálmán Imre születésének 125. évfordulójára emlékeznek

Az operett-műfaj a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezőinek újító szándéka, új művészi útkeresése jegyében hidat képez a musical és az opera műfaja, rajongói között. A fesztivál a 2005. évben tűzte műsorára Kálmán Imre Csárdáskirálynő című népszerű darabját Alföldi Róbert formabontó rendezésében. Az átütő siker eredményeként a darab a fesztivál 2006. évi programján is három előadással szerepelt.

Kálmán Imre születésének 125. évfordulója alkalmából a zeneszerző közkedvelt darabját, a Marica grófnőt tűzi műsorra, melynek rendezésére a sajátos művészi világot megfogalmazó Eszenyi Enikőt kérte fel, akinek nevéhez számos sikeres színházi előadás fűződik. A darab főszerepét a nemzetközi hírű operaénekes, Lukács Gyöngyi játssza.. A Marica grófnőben a főszereplő mellett prózai színészek mutathatják be tehetségüket: látható lesz többek között Pindroch Csaba, Nagy Ervin, valamint Psota Irén és Tordy Géza is felkérést kaptak egy-egy szerepre.

Gallusz Niki a Macskákban

A rendezvény idei műsorának nyitánya a Magyarországon először élőzenekarral bemutatkozó Macskák. Az 1983-as hazai bemutatót követően a musical sikere megállíthatatlan: Tus, Grizabella, Old Csendbelenn, Gimb-Gömb, és társaik megható történetei – Webber fülbemászó dallamaival párosulva – újra és újra elvarázsolják a közönséget. A Dóm tér színpadán megújult díszletekkel, jelmezekkel lesz látható a népszerű zenés darabban Gálvölgyi János, Malek Andrea, Oroszlán Szonja, Gallusz Nikolett és Torres Dániel.

Török tánc-show

Nemzetközileg elismert török tánccsoport előadásában lesz látható a Fire of Anatolia és a Dawool című tánc-show, mely több mint száz táncos közreműködésével dolgozza fel a török antik mitológiát és kultúrát. A tánccsoport nemrég Guiness rekordot állított fel: koreográfiájukban a műsor utolsó percében egy perc alatt 241 lépést „ugrottak”, amellyel a „leggyorsabb zenés tánc” kategóriában döntöttek csúcsot.

Színpadon a Bánk Bán

Erkel Ferenc Bánk bán klasszikusa, nemzeti operánk újkori történetének meghatározó állomásaként, különleges rendezésben és tánckoreográfia kíséretében, világhírű magyar operaénekesek előadásában tavaly nyáron debütált a Játékok közönsége előtt. Idén az augusztus 18-án és 20-án látható Bánk bánban Kiss B. Attila, Keszei Bori, a bécsi Staatsoper sztárja és Wiedemann Bernadett látható a főbb szerepekben. Immár hagyományos turisztikai attrakcióként az augusztus 20-i előadás a Játékok helyszínével szomszédos téren elhelyezett óriáskivetítőn ingyenesen látható.

- bíró -

[2007.04.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még