2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb furcsa nagylemezlista
Együtt dolgozik a Green Day és a U2
A világ legnagyobb U2-rajongóit keresik
U2 18 Singers albuma aranyos lett
Hamis U2 koncertjegyeket árulnak
Lovagi címet kapott Bono, de nem lesz Sir
Elkelt a U2-tag kedvenc gitárja
Kapcsolatok
U2

Ez a U2 története, saját szavakkal elmesélve

Megjelent a U2 tagok által alkotott igazi U2 történet, saját képekkel illusztrálva.

1975-ben a dublini Mount Temple Iskola négy tizenévese összegyűlt egy zsúfolt konyhában, hogy zenekar-alapításról beszéljenek.
A dobfelszerelés csak úgy behelyezve a szobába, a vezető gitáros egy házi készítésű gitáron játszott, a basszusgitáros egyáltalán nem tudott játszani és senki sem akart énekelni.

Harmic év elteltével Bono, The Edge, Adam Clayton és Larry Mullen Jr még mindig együtt van. Az erős hűség, a szenvedélyes idealizmus és a rock and roll erejébe vetett könyörtelen bizalom a világ megváltoztatására kötötte őket össze.

A szöveg alapjául az a több mint 150 órányi exkluzív interjú szolgál, melyet Neil McCormick, a Daily Telegraph rockkritikusa két év alatt készített Bonóval, Edge-dzsel, Adam Claytonnal, Larry Mullen Jr-ral és Paul McGuinness menedzserrel.

A fényképeket, dokumentumokat és emléktárgyakat a U2 és a Principle Management tagjai személyes gyűjteményűkből kölcsönözték. A könyv művészeti vezetője Steve Averill volt, aki az 1977-es legelső U2-poszter óta felel a zenekar grafikai megjelenéséért. Tervezője Gary Kelly, aki a Four5One Creative-nél dolgozik.

Adam: Valójában a londoni Líceum női mosdójában kötöttük meg első lemezszerződésünket. Hosszú történet…

Larry: Liberális stílusban dolgozunk és rendszeresen az őrületbe kergetjük a producereket, mérnököket, stúdió menedzsereket és bárkit, aki a környéken van, mert nem csak egy emberrel kell tárgyalniuk, hanem néggyel.

Bono: Nem leszel rocksztár, amíg azt érzed, valami valahol hiányzik. Ez teljesen nyilvánvaló számomra. Ha ép volna a lelked, vagy ha egy kicsit teljesebb személyiség lennél, teljesen normálisnak éreznéd magad anélkül, hogy 70 ezer ember egy este üvöltse a szeretetét feléd.

Adam: Nagyon kevés támogatást kaptunk a kiadótól, és annak az amerikai turnénak a végére teljesen kifogytunk a pénzből. Úgy emlékszem épphogy az emberek repülőjegyét ki tudtuk fizetni, hogy hazajussanak. Ez csak egy része volt a téglafalnak, hogy ilyen messzire jutottunk mire már a második lemezünk is megjelent. Nagyon sok munkát fektettünk bele, és mégsem tudtuk a stábot sem kifizetni.

Larry: Nagyon nehéz emberek vagyunk, eltérő személyiségekkel. Egyek vagyunk, de semmiképpen sem egyformák.

Edge: Mikor a “One” című dalt vettük fel, nagyon nagy energiákat éreztem magunk körül. Mindannyian együtt játszottunk egy nagy stúdióban, egy óriási, hátborzongató bálteremben tele a háború szellemeivel.
Azt mondtam Bob Dylannek: “Az emberek évezredekig fogják játszani a dalaidat”. Ő erre ezt válaszolta: “Az emberek a ti dalaitokat is hallgatni fogják. Csak egyikük sem fogja tudni, hogy hogyan játssza el őket”.

Bono: Tizenévesen úgy érzed, hogy olyan gyorsan vezetheted az autódat, amilyen gyorsan csak akarod, és nem hagyod abba a kanyarban sem.
Huszonévesen van némi hiányérzeted, és a harmincas éveidben észreveszed, hogy bajban vagy. Negyvenes éveidben pedig úgy gondolom, nagyon örülsz annak is, hogy felébredsz reggelente.

(ST)

352 oldal, A/4-es formátum, 14.500.- Ft

[2007.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még