2024. április 25. | csütörtök | Márk nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Freeze Out az Orczy kertben
Kornélkül az Orczy kertben
Kapcsolatok
Kornélkül
Freeze Out
Legnépszerűbb csengőhangok

Kornélkül a RockTónál

Budapest egyik legszebb szórakozóhelye az Orczy-kert, télen Orczy-kerti Rock klub, nyáron pedig a tó mellett lévő gyönyörű környezetben felállított szabadtéri színpad és fedett nézőtér a RockTó elnevezést kapta.

Ebben a nagy nyári koncertdömpingben egyáltalán nem könnyű a választás még egy nyári hétköznap este sem, hogy hová menjünk élőzenét hallgatni. Csütörtökön este úgy döntöttem, hogy megnézem a Freeze Out és a Kornélkül zenekarok koncertjét ezen a mesés helyen. Érdekes párosítás e két fellépő így együtt, mivel az első egy tribute-zenekar, a második pedig főleg saját dalokat ad elő.

Színpadon a Freeze Out

Mr.Big zenéjének nagy tisztelője a Freeze Out nevű zenekar kezdte a jelenlévők elámítását. Ez a zenekar nemsokára két éves lesz, június 30-án fogják ünnepelni születésnapjukat a Fészek klubban egy hatalmas koncerttel, ahová vendégzenészeket is el fognak hívni a bulira. A Mr.Big-et Magyarországon főleg a lírai Wild World és a To be with You című dalokból ismeri a nagyérdemű, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a helyzet hamarosan ennek a tribute kvartettnek köszönhetően változni fog. A zenekar tagjai Szabados Attila – ének, Szentmiklóssy László – gitár, Kovalik Miklós – basszus, Szabó Zoli – dob és mindannyian nagy Mr.Big rajongók, illetve jó barátság is egybefűzi a csapatot, amely a megszólalásukon is észrevehető.

Velük kapcsolatban nagyon fontos megjegyezni, hogy az eredeti Mr. Big énekese Eric Martin hallotta néhány felvételüket és nem is olyan régen egy e-mailben gratulált a csapatnak, hogy teljesen le van nyűgözve a felvételeiktől. Eddig már sok Mr.Big tribute zenekart hallott, de a magyar fiúk kimagaslóan eddig a legjobbak, mivel náluk érezte azt, hogy sajátjuknak tekintik a dalokat, és emiatt teljesen át tudják érezni, ez teszi őket teljesen egyedülállóvá az összes tribute zenekar közül. Erre az elismerésre roppantul büszkék a fiúk.

Visszatérve a koncertre, nagy energiával és hihetetlen jókedvvel nyomták végig a Mr.Big dalokat, amelyeket szerintem nagyon magas színvonalon játszanak. Szabados Attilának hangja nagyon hasonlít Eric Martinére, így e szerencsés adottsága révén teljesen hitelesen adja vissza az imádott zenekar énektémáit. A gyönyörű Rose alone című dallal kezdtek, majd jött az a sláger, amelyet mindenki ismer a Bump ahead albumról a lírai hangvételű Wild world című dal. Olyan gyönyörűen szólaltatták meg, hogy tényleg le a kalappal a zenekar előtt! Megmutatták azt is, hogy a zúzósabb nótákat is kiválóan elő tudják adni, így repertoárjukban hallhattuk még a Take cover, Suffocation, Electrified, aztán két gyorsabb nótát az 1991-es Lean into it albumról a Daddy, Brother, Lover and Little boy és az 1989-es Mr.Big albumról az Addicted to that Rush-ot hozták nagyon keményen, természetesen az eredeti bandától megszokott AC/DC betéttel együtt.

Nekem nagyon tetszik a produkciójuk, mivel nagyon együtt van a csapat és valóban hitelesek tőlük a dalok.

Kornélkül foglalta el a kisszínpadot

A tribute band után a Kornélkül nevű zenekar foglalta el a kis színpadot. A zenekar repertoárja főleg saját dalokból áll, de kiegészül néhány feldolgozással is. Utolsó emlékem a csapatról 2004-re tehető, amikor teljesen más felállásban játszottak. Kovács Kornél (régebben a Hollywood Rose nevű Guns n’ Roses dalokat játszó zenekarban gitározott) azóta új tagokat keresett maga köré, úgymint Nagy Dánielt, aki énekel, Kálózi Gergőt aki dobol, Flamisch Pétert aki a ritmusgitározik és Kalmár Tibort aki basszusgitározik.

Szerintem nagyon jó a két gitáros megoldás, mert így a hangzás sokkal erőteljesebb. Ahogy említettem, a csapat gitárosa (zeneszerzője, dalszövegírója) néhány éve már létrehozta ugyanezen a néven csapatát, aztán feloszlottak és most egy új fiatal, erőteljes produkcióval állt elénk.

A 2005-ös – még előző felállásban felvett – Love & Roll című demójukról Ha eljön újra az a nap című líraibb hangvételű felvétellel kezdték programjukat, aztán sorban jöttek az újabb dalok, melyekben gyönyörű dallamok vannak keményebb alapokra helyezve. Néhány nagy kedvenctől játszottak feldolgozást is. A Cult-tól a Rise óriásit dörrent, illetve a Velvet Revolvertől a Slither című dalt hallhattuk. Kovács Kornél nagyon hűen hozza a gitárszólókat és a zenekar többi tagja is jó zenész. Az énekes pedig roppant fiatal, néhány év múlva azonban lehet belőle hatalmas rock torok, a színpadi mozgása pedig már most is kiváló, igyekszik betölteni a teret a deszkákon és nincs megállás, tehát a látványra sem lehetett okunk panaszra. A zenekar saját dalai nagyon dallamosak és minden korosztály számára élvezhetőek, Kovács Kornél szövegei pedig főképp az élet nagy dolgairól, a szerelemről, csalódásról, vágyakról, tiszta emberi érzésekről szólnak, amelyek tényleg mindenkit meg tudnak érinteni.

Mindkét fellépőről elmondhatom, hogy egy pillanatra sem bántam meg, hogy kimentem őket meghallgatni. A Freeze Out - bár nem a saját dalaikat adják elő,- azt viszont nagyon jól csinálják, a Kornélkül pedig egy ígéretesnek látszó fiatal csapat.

- Hajós Maja -

[2007.06.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még