2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Al Di Meola a Művészetek Palotájában
Világsztár lesz a születésnapi vendég
Képgalériák
Al Di Meola a Margitszigeten
Kapcsolatok
Al Di Meola
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Al di Meola & Midsummer Night Quartet
[2007. június 23.
szombat 20:30]

Könnyed nyáreste, fajsúlyos jazz, és egy kis humor

A közelmúlti Pécsi Tavaszi Fesztivál után Al, megtartva a koncertezéshez fűződő jó szenvedélyét ismét Magyarországon, a Margitszigeti Szabadtérti Szinpadon játszott teltház előtt, a Midsummer Night Quartet-jével.

Fantasztikus energiákkal rendelkezve és alkotó kedvvel megáldva osztogatja ezeket az élményeket rajongóinak és mind azoknak, akik kedvelik a zenéjét, szemben sok kortársával akiket csak nagy ritkán lehet elkapni egy-egy koncerten. Pedig elmondása szerint is minden turné rendkívül megerőltető, de szemmel láthatóan mégis lubickolva az alkotás örömében és ez által hajtva csinálja koncertsorozatait.

Több formációval is színpadra lép

Ráadásul úgy, hogy egy év alatt akár több formációval is színpadra lép a világ különböző földrészein akár 40-50 alkalommal, és akár keverve a különböző projectjeit. Az Ő elhivatottsága, zenei alázata, maximalizmusa, folyamatos kísérletező kedve és állandó fejlődni akarása felemelő, és a legnagyobb tiszteletet érdemli. Közvetlen személyisége és elbűvölő kedvessége is hozzá tartozik az Al Di Meola jelenséghez. Ezen az estén a zenészek között ott van az a Gumbi Ortiz - ütőhangszerek - akivel már 17 éve játszanak együtt különböző formációkban, valamint két olasz művész, Peo Alfonsi - gitár és Fausto Beccalossi - harmónika.

A két első darabot egyedül játszotta és sok egyeben túl megmutatta benne azt a kifejezetten rá jellemző, és ebben is stílus teremtő gitárjátékot amivel több szólamban játszik egy pengetővel bonyolult dallamvezetésű melódiákat melyekhez érdekes harmóniákat társít. A rá jellemző egyéni, boszorkányos ügyességet igénylő technikával, kis darabkákból, finom pengetésekből összeálló elbűvölő dalokat énekel a gitárján. Ahogy egész munkássága során most is úgy fejlődik, hogy azonnal felismerhető minden mástól eltérő és megkülönböztethető dallamvilágot hoz létre sajátos bájjal és stílussal. Mindezt csak kiegészíti és fokozza a színpadi kisugárzása is mely szintén magával ragadó.

Az elmaradhatatlan

Ez után Gumbi-val folytatta, majd a többiek is kiegészítették a csapatot. Az Infinite desire mellett sok új és már hallott darab elhangzott köztük olyan is melyet Andrea Parodi emlékének ajánlottak, a közelmúltban tragikus hirtelenséggel, betegségben elhunyt olasz énekesnek, akivel számos közös koncertet adtak korábban. A saját szerzemények között ott voltak az elmaradhatatlan Astor Piazzola, és az általa ihletett darabok is.

Peo gitározása tökéletes kíséretet adott és Fausto harmonika játéka és éneklése csodálatos finomságokkal és virtuozitással tette teljessé a kompozíciókat. Gumbi ezúttal is vicces volt, színes és óramű pontos ritmusokat hozott.

A koncert több mint másfél órás volt, megfűszerezve a szabadtéri környezet adta kisebb enyhén zavaró de az élményből semmit le nem vonó körülményekkel. Mint például repülőgépzaj, egy távoli tüzijáték hangjai, amelyek azért jó ürügyet szolgáltattak egy kis humorizálásra is mint, ahogy a reflektorok csóvájában repkedő éjszakai rovarok is. Al-ék ezt ki is használták és kicsit meg-meg nevetteték a közönséget.

Az egész este igazán különleges és kellemes volt, kitűnő időjárással is megáldva, egy varázslatos, valódi nyár derekai koncertélményt adva a publikumnak amely komoly tapsviharokkal köszönte meg azt a csodát, melyet Al Di Meola-nak és az Ő zenéjének hívnak.

- endre -

[2007.06.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még