2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Válogatás / több előadó: Trend 2007 Nyár
Kapcsolatok
Simon Webbe
P!nk (Pink)
Joss Stone
Jamelia
Take That
Nelly Furtado

Mi a trend 2007-ben?

Ha itt a nyár, mely idén extra forróra sikerült, akkor bizony a buli, a nyaralás, a divat, vagyis a trend meghatározó szerephez jut. Megannyi magazin, hűsítő tippekkel, túlélő ötletekkel, nyári ruhakölteményekkel, extravagáns hajakkal, és sminkekkel próbálja eladni magát. A lényeg, hogy a kedves olvasó minél inkább divatos, ellenállhatatlan, vagyis trendi legyen. De mi a helyzet egy zenei albumnál?

Itt nem lehet ilyenekre alapozni, ezért itt csak egy megoldás marad. Ha tuti sikerre vágynak, akkor biztosra kell menni. S egy nyári buli válogatásnál, szinte semmi sem biztosabb, főleg ha a Trend sorozatot nézzük. Ha megvizsgáljuk a tavalyi darabot, van egy-két előadó, aki mindkettőn szerepel. Christina Aguilera, Robbie Williams, Pink, és Jamelia is. Ők azok, akik két, egymást követő évben képesek voltak olyat alkotni, mellyel kiérdemelték, hogy felkerülhettek erre a lemezre.

A kezdő dal a Candyman, mely tényleg megadja az alaphangot. A táncos lábúak előadhatnak egy vidám jive-t, vagy aki ennyire nincs otthon a latin mozgáskultúrában, az csak lép egyet jobbra, egyet balra, a lényeg, erre a számra, mozogni kell.

Kicsit unalmas Nelly dala

Nelly Furtado: All goog Things-je nekem már egy kicsit unalmas, nem lehet egy rádió, vagy tévéadót sem találni, ahol legalább 2 óránként ne játszanák le. Évekkel ezelőtt a fociindulóból, szinte portugál himnusszá lett Forza című dallal hódított, majd eltűnt. Mára igazi sztár lett, volt egy nagy visszatérése, és ezzel elérte azt, hogy elsőszámú kedvenc lett rengeteg országban, dalai a toplisták csúcsát uralják, és több hétig kimozdíthatatlanok onnan.

Ezt követi Robbie Williams, aki tavaly még a Rudebox című felvétellel szerepelt, idén azonban a Lovelighttal. Bevallom egy kicsit fura ez a dal. Olyan „lightos”, főleg Robbie-tól. De persze erről inkább ő tehet, nem a Trend szerkesztői. Ám én nem biztos, hogy beválogattam volna, valahogy nem passzol ebbe a kavalkádba.

A negyedik Eric Prydz. Ő a korábbi slágerével, a Call on me-vel, elérte azt, hogy megjegyeztük a nevét, bár ott is inkább a klipnek köszönhetően, hisz elég formabontó volt, ahogy a hölgyek tangában, enyhén erotikus töltettel aerobikoztak egy férfi és egy magnó társaságában. Aktuális dala, a Proper Education, egy régi Pink Floyd feldolgozás, mely egész jól sikerült, és népszerű lett a fiatalok körében. Így apa, - aki még az eredetiért rajongott -, és fia, - aki már a felturbózottat szereti, együtt hallgathatja. Más, mint a régi, mégis sikerült megtartani az eredeti hangzásvilágot, így bármelyik generáció tombolhat rá.

A nagy váltás

Nagy váltás következik, Pink melódiájával (Nobody Knows). Azt hiszem, nem kell bemutatni ezt a dalt, bár nem igazán értem hogy került egy buli lemezre. Tény, hogy szép, és a lány idei egyik legjobb remeke, de nem igazán illik a környezetbe. Biztos azt gondolták, kell ide egy kis lassú melódia is, hátha addigra kitáncolták magukat a fiatalok.

Milk and Honey, vagyis tej és méz. Mintha valami testápolót olvasnék. A felvétel elégé érdekes. Kicsit törökös hanghatásokkal tarkítják, puszik cuppannak benne. Ritmusosnak ritmusos, tehát a lemez céljának megfelel, hisz rázni, azt lehet rá. De zeneileg, sajnos nem egy hatalmas alkotás.

A lista hetedik dala, Pussy Cat Dolls és a Timbaland közös műve, a Wait a Minute. Ezt igazán eltalálták, remek ritmus, fülbemászó dallam, pont ide illik. A lánycsapatot nem tartották sokra kezdő daluk megjelenésekor, mára azonban, bebizonyították azt, amit eleinte csak ígértek a rajongóknak: „Nem leszünk egyslágeres banda!”

[2007.07.31.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még