2021. december 7. | kedd | Ambrus nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kolta Gergő
 
Kapcsolódó kiadványok
United: Keserű méz (2002)
United: A nap felé (2001)
United: Az Első (1999)

Összes kapcsolódó kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Erős új lemezzel jelentkezett E.K. Avenue
Kolta Gergő ma ünnepel
Mi történt július 28-án? - a nap viccével
Kolta Gergely
Zenerégész: Kolta Gergely születésnapja
     
 
Kolta Gergő
Születés dátum: 1973. július 28.
Web: http://koltagergo.com/
Aktív kapcsolat: Csapó Krisztián Jazz Quartet (basszusgitáros), Nalanda (basszusgitáros, 2004-), TNT (basszusgitáros), Trio Ricardo (basszusgitáros)
Egyéb kapcsolat: Acid Company (basszusgitáros, 1997-1999), United (basszusgitáros, 1999-2003), European Mantra (basszusgitáros, 2002-2003)
Kolta Gergő, basszusgitáros, jeee.
 
     

Kolta Gergely

Basszusgitáros.

1973-ban született Pécsett. Tizennégy évesen, autodidakta módon kezdett basszusgitározni. Tizenhét éves korában heti rendszerességgel lépett fel első, a városban népszerű zenekarával egy helyi klubban. Velük készítette első stúdió- és televíziós felvételét is a Magyar Rádióban illetve a Magyar Televízió egyik műsorában. A zenekar egyik gitárosa, egykori osztálytársa, Kamarás Iván színész volt.

Érettségi után a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola angol szakán szerzett tanári diplomát. Ezt követően két év intenzív hangszeres- és zeneelméleti tanulás után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakára, ahol Lattmann Béla növendékeként végzett 2001-ben. Közben párhuzamosan tanult, majd diplomázott a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem fordító-tolmács szakán is.

A zeneművészeti főiskolán tanárai voltak László Attila, Borbély Mihály, Binder Károly, Gonda János, osztálytársai voltak többek közt Szabó Dániel, Balázs József és Romhányi Áron zongoristák, Váczi Eszter és Pély Barnabás énekesek, Mits Gergely basszusgitáros, Zana Zoltán szaxofonos.

A főiskolai évek alatt, 1997-ben Pély Barnabással, Romhányi Áronnal és Vadász Péter dobossal megalapította a jazz és a popzene elemeit ötvöző Acid Company zenekart, amely a budapesti klubzenei élet egyik jelentős együttese volt. A formáció nem sokkal később United néven az elkövetkező évek egyik legsikeresebb és szakmailag legelismertebb hazai popzenekarává nőtte ki magát. A zenekar 2000-ben az Év Popzenekara és a Jakab Líra Díj, 2001-ben az Arany Zsiráf Díj elismeréseket kapta.

A United zenekarból történő, 2002-es kiválása óta keresett hazai session- és stúdiózenész jazz, pop és rock műfajokban.

2002-2003 között Dopemannel játszik.

2003-2005-ig a TNT zenésze.

2006-tól Tóth Gabinál is játszik, de ugyanakkor Dobrády Ákos zenésze is, és játszik a Nox-nál, Szekeres Adriennél, Szulák Andreánál a Groove Dealers-szel és a Nalandában is.

[2007.04.09.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még