2024. április 30. | kedd | Katalin, Kitti nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Következő programok ugyanitt
Jonathan Roy
[2024. május 31.
péntek 20:00]
Baroness
[2024. július 30.
kedd 20:00]
Faun - European Tour 2024
[2024. december 1.
vasárnap 19:00]
Cikkek a fellépőről
A fúziós jazz szupercsapata a Hajón
     
 
Scott Kinsey Group
Dátum: 2008. október 28.
kedd 20:00
Helyszín: A38 Hajó
Kapcsolat: Scott Kinsey Group
 
     

A véletlen néha egészen különleges dolgokat produkál: Gary Novak balesetének "köszönhetően" az október 28-ai Skott Kinsey Band koncerten együtt láthatjuk az egykori legendás Tribal Tech zenekar 3/4-edét: Scott Henderson gitárost, Scott Kinsey billentyűst és Kirk Covington dobost!

A fúziós jazz szupercsapata a Hajón

A véletlen néha egészen különleges dolgokat produkál: Gary Novak balesetének "köszönhetően" az október 28-ai Skott Kinsey Band koncerten együtt láthatjuk az egykori legendás Tribal Tech zenekar 3/4-edét: Scott Henderson gitárost, Scott Kinsey billentyűst és Kirk Covington dobost,

A kilencvenes évek máig legnagyobb hatású fúziós zenekara, a Tribal Tech fennállása alatt sosem jutott el Magyarországig és bár egyes tagjai – Henderson, illetve Gary Willis ex-basszusgitáros - rendszeres fellépői a hazai koncerttermeknek, a magyar közönség sosem tapasztalhatta meg azt az energiát, amely örökre átformálta és új szintre emelte a modern elektronikus jazz-zenét.

Hazai fellépésükön a nem kevésbé legendás Matthew Garrison basszusgitárossal kiegészülve muzsikálnak nekünk, a KLB trio (Kaltenecker-Lukács-Borlai) hasonló gyökerű energiabombájának eldurranása után. A belépőjegy mellé ajándékpóló jár.

Scott Kinsey karrierje ”tipikusnak mondható” amerikai sztár jazz-zenész karrier: Berkelee-diploma, session munkák a létező összes műfajban (dolgozott a Bill Evanssel, Robben Forddal, de megtalálható a portfoliójában az ír DJ David Holmes és a System Of a Down metálzenekar énekese, Serj Tankian is!), világsiker a Tribal Tech-el majd producerkedés Philip Bailey, Joe Zawinul és James Moody lemezein.

Ahogy a fenti lista is érzékelteti: hősünk elképesztően sokoldalú látásmóddal rendelkezik, azon ritka zenészek közé tartozik, akik számára a tökéletes hangszeres játék és a technika fejlődése nyújtotta lehetőségek kiaknázása egyformán fontos. Játéka egyszerre tudatos és ihletett, ha kell letisztult, máskor virtuóz - a kritikusok szerint ”minden lefogott hangja háromdimenziós élmény”.

Essen pár szó a társakról is. Ahogy az a Tribal Tech-ben kiderült: Kinsey játékát kiválóan egészíti ki Scott Henderson hagyományos alapokból építkező, de szürrealisztikus felfogású gitározása – nagy öröm hosszú évek után újra együtt látni ezt a két meghatározó zenészt! Matthew Garrisonról sokáig csak azt tudtuk, hogy a legendás Jimmy Garrison bőgős fia (a papa John Coltrane és Ornette Coleman állandó kísérője volt a hatvanas években).

Október 28-án tehát egy igazi "szupergroup" tesz tiszteletét az A38-on. A jegy mellé a Smart Music csapata – a tavalyi Critical Bass és Bonapest pólók sikerén felbuzdulva – újabb kreatív jazzegyenruhát (Smart Brain T-Shirt) tervezett, amelyből a koncert valamennyi látogatója kap 1-1 darabot.

-smartmusic-

[2008.10.08.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még