2022. július 1. | péntek | Tihamér, Annamária nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Queensrÿche (Queensryche)
 
Legutóbbi kiadványok
American Soldier (2009)
Mindcrime At The Moore (2007)
Q2K (Expanded and Remastered) (2006)
Operation: Mindcrime II (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Képgalériák
Queensryche képek 2010
Kapcsolódó cikkek
Queensrÿche júliusban a Pecsában
Queensryche
     
 
Queensrÿche (Queensryche)
Megalakulás: 1981.
Web: http://www.queensryche.com
Web még: https://www.facebook.com/concertoconcerts
 
     

Queensryche

A Queensrÿche - Chris DeGarmo, Michael Wilton, Eddie Jackson, Scott Rockenfield és Geoff Tate - 1983-ban jelentette meg az első EP-t, melynek anyagán anyagon még erősen érződött az Iron Maiden, a Judas Priest és a Ronnie James Dio fémjelezte Black Sabbath hatása.

1984 szeptemberében The Warning címmel Londonban rögzítették első nagylemezüket. Ezt követően az Egyesült Államokban a KISS Animalize turnéján vendégeskedtek. Hírnevüket tovább növelte a Rage for Order album. Addigra már a korszak egyik fő tényezőjének számítottak, nemcsak a heavy/power metal vonalon, de a progresszív metal műfajban is. Egyszerre tudták elnyerni a kritikus zenesajtó és a kortárs zenekarok tiszteletét, valamint a tini rajongók jelentős részét, ami rendkívül ritka eset. Sajátos, újszerű arculatuk ekkora már kiforrott, új trendet indítottak el a 80-as évek második felének zenei világában.

1987 végén láttak neki főművűknek. A munkát hatalmas érdeklődés kísérte, akkora sikerre azonban senki nem szamított, mint amit az 1988-ban kiadott Operation: Mindcrime elért. Az anyag ma progresszív metal egyik csúcsalkotása, a stílus egyik alapvető klasszikusa. 1990 augusztusában került boltokba a következő nagylemez az Empire. Az anyag irányváltozást jelez a korábbi munkákhoz viszonyítva: hard rockosabb, mondhatni kommerszebb irányt vett a zene. A lemez kiadását követően nagyszabású, 18 hónapos turnéra indultak. A körúton előadták a teljes Operation: Mindcrime lemezt, ennek anyagából készült az Operation: Livecrime koncertlemez. 1991-ben részt vettek a Monsters of Rock turnén, ahol a Metallica és az AC/DC társaságában koncerteztek, többek között Budapesten is felléptek.

Némi szünet után 1994-ben jelent meg a következő nagylemez, mely a Promised Land címet viselte, majd újabb három év múlva, 1997-ben a Hear in the Now Frontier című album. számos újabb albumot és turnét követően, 18 évvel az első fejezet után, 2006-ban adták ki az Operation: Mindcrime II-t, mely zeneileg az első rész továbbgondolása, több a klasszikus/rockoperás elemmel. A kritika és a rajongók pozitívan fogadták a lemezt, bár a többség szerint nem ér fel az elődjéhez. A lemez kiadását követően nagyszabású önálló turnéra indultak, ahol mindkét Operation: Mindcrime anyag történetét előadták, hatalmas színpadi show keretében. A teljes Operation Mindcrime I & II, hatalmas három órás amerikai szuperprodukció, szereplőket, kellékeket, díszleteket, kivetítőket felvonultató koncert-színház volt. Ennek a turnénak a keretében ismét felléptek Magyarországon, a Petőfi Csarnokban. 2007 augusztusában egy újabb válogatás látott napvilágot Sign of the Times: The Best of Queensrÿche címmel, ezt egy feldolgozás lemez, a Take Cover, követte, 2007 novemberében. Ezen többek közt U2, Black Sabbath, Pink Floyd, Queen, The Police és Buffalo Springfield dalokat formáltak a saját képükre. 2009 tavaszán jelent meg a soron következő nagylemez, American Soldier címmel. Az album egy konceptlemez, amit az amerikai katonák élete, érzelmei, a háborús borzalmak inspiráltak: Geoff Tate apja a vietnami háború idején volt katona, ennek hatására az énekes volt katonatársakkal készített interjúkat az album előkészületei során, melyek töredékei hallhatók a lemezen is.

2010 nyarán újra felléptek Magyarországon a Petőfi Csarnokban.

[2010.06.29.]

Kiadványok
stúdió
Queensrÿche (Queensryche): Operation: Mindcrime II (2006)Queensrÿche (Queensryche): American Soldier (2009)
válogatás
Queensrÿche (Queensryche): Q2K (Expanded and Remastered) (2006)Queensrÿche (Queensryche): Mindcrime At The Moore (2007)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.]
Show zenekar énekesnőt keres! zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2022.06.01.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük
Jonathan Davis ezúttal összeszedettebb...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még