Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 23. | szombat | Alfréd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Révész Sándor nagy bejelentése: tehetségekkel tér vissza!
Révész Sándor: "Hihetetlen igényes és jó ízlésű fickók a társaim"
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - Interjú Tátrai Tiborral
Babos Gyula 60!
Búcsúzzunk együtt! - Fájdalommentes rockzene a Dr. Rock-tól
Mamagésa és Révész a Blues Caféban
Mi történt június 26-án? - a nap gondolatával
Révész Sándor
Sztárparádé várható! - Fogyatékkal élők segélykoncertet szerveznek árva gyermekeknek
Zenerégész: Révész Sándor születésnapja
Zenerégész: Révész Sándor születésnapja
Kapcsolatok
Révész Sándor

Szerinted hány éves Révész Sándor? - infok a kiválóságról

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felidézzük a zenei élet jeles eseményeit, történéseit. A mai napon a Piramis együttes frontembere, Révész Sándor ünnepeli születésének napját. Köszöntsük most őt!

A zenész 1953. június 26-án született.

A 1970-es évek elején a Hearts, a Mogyorósi Trió, a Tűzkerék, és a Ferm tagja volt. 1971-től a Generálban, majd 1975-től a Piramisban játszott. Pályája során többször is kiérdemelte az az Év Énekese díjat mégpedig a közönségszavazatok alapján.

Szólólemezzel tért haza

A Piramissal eltöltött tíz év után 1981-ben kivált a csapatból és külföldön keresett munkát. Innen 1984-ben tért haza, majd egy évvel rá Demjén Ferenc, Presser Gábor és mások segítségével szólóalbumot készített. Nem kellett arra sem sokat várni, hogy országos turnéra induljon, ugyanis 1986-ban Karácsony János társaságában zenélték végig Magyarországot.

A visszavonulás után is van folytatás

Később Révész visszavonult a könnyűzenei élettől és sokáig vidéken élt. 1992 márciusában tért vissza újra Demjén Rózsi vendégeként a BS-ben. Nem sokkal később bejelentették, hogy a Piramis újra összeáll egy koncertre. Az elképesztő közönségigényt látva azonban később ez 5 teltházas BS koncertté bővült.

1993-ban folytatódott Révész Sándor szólókarrierje, új albumot készített, melyen szerepet kaptak régi barátai is. A lemezen játszik Závodi János és Gallai Péter is. Nagyon erős és kiérlelt anyag, Révész Sándor nagyobb betekintést enged gondolat- és érzelmi világába, mint eddig bármikor. Egy érettebb új szellemiségű művészt ismerhetünk meg benne. Ezzel az anyaggal egyetlen koncertet adott a BS-ben. Hosszú szünet következett 1999-ig, mikor a Slágerfesztiválon a Generállal újra rivaldafénybe lép.

Közben folyamatosan figyelte a világ zenei történéseit és közben régi barátok alkalmi meghívásainak tett eleget (TRB, Prognózis, Charlie). Az eltelt évek fokozták a várakozást, és 10 év után elkészült az új album Változtam címmel. Mint ahogy a cím is mutatja, a múlt és a jelen együtt szerepel a lemezen. 6 új és 6 régi dal szerepel.
 

Bár Révész 23 évig nem turnézott, ezt a VOLT-os koncertet is folytatásnak, és nem újrakezdésnek tekinti: „Folytatom és szándékom szerint szeretném kiteljesíteni a jövőben mindazt, amit 1993-ban elkezdtem. Ugyanis az akkor megjelent RÉVÉSZ 1993 című CD-m dalai mind akusztikus gitáron születtek, mert szerény zeneszerzői képességeimet e hangszeren bontakoztatom ki a legkifejezőbben. Így természetesen már akkor is foglalkoztatott egy élőben is megszólaltatható, izgalmasan ütőképes akusztikus „hangkép” megalkotásának gondolata. Ez akkoriban nem jött létre, de az azóta is dédelgetett álmom megvalósulthoz most minden feltétel megadatott.” – nyilatkozta a Művész.

A koncerten Révész Sándort fiatal – ahogy ő jellemzi – csillogó tehetségű társai kísérik: Cseh Balázs (basszusgitár), Horváth Ákos (gitár, ének), Nagy Gergő (gitár, szájharmonika, mandolin), Szakál Béla (cajon, ütőhangszerek).

Annak ellenére, hogy szinte mindannyiunknak hangos rockzenei előéletünk van, nagyon szeretjük azt a dinamikájában rendkívül tágas zenei tartományt, amiben lélegzetelállító pianókat és nagy fortékat egyaránt megszólaltatunk.” – meséli Révész – „Hihetetlen igényes és jó ízlésű fickók a társaim, akik más produkciókban is játszanak. Lelki „rezgésszámunk” harmóniája külön ajándék számomra, amit kölcsönös tisztelettel élünk meg. Nagy öröm nekem velük ebben a rendkívül árnyalt, kreatív atmoszférában együtt dolgozni."

Július 3-án kora este egy életre szóló élménnyel gazdagodnak mindazok, akik részt vesznek Révész Sándor és csapata koncertjén a VOLT Fesztiválon. Révész, a fellépés előzeteseként így fogalmazott: „Nézetem szerint e felállás a zenénkben és az együtt zenélés örömében rejlő intimitást és az erő megnyilvánulását hivatott közvetíteni, amely reményeim szerint kivívja mindazon zenebarátok tetszését és szeretetét, akik eddig is figyelemmel kísérték pályámat és hűségesek maradtak hozzám a hosszú évek során.

Révész Sándor ma ünnepli 56. születésnapját, a zene.hu ezen a szép napon kíván neki nagyon sok boldogságot, Isten éltesse sokáig….

– piramis.hu alapján:zene.hu –

[2009.06.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Legolvasottabb cikkek

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
beszámolók még