2020. május 25. | hétfő | Orbán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
Kapcsolódó cikkek
Közös rezonálás Jon Lorddal a Millenáris Teátrumban - képekben
Volt egyszer egy II. Tribute fesztivál - fotókkal
„Apák rock and rollja”- Hobo Blues Band DVD
Kapcsolatok
Sean Carney
Son Henry
T. Rogers
Kapcsolódó események
Blues Fesztivál a Fregattban - Sean Carney (USA)
[2009. április 11.
szombat 17:00]
Blues Fesztivál a Fregattban - Son Henry
[2009. április 12.
vasárnap 17:00]
Blues Fesztivál a Fregattban - T. Rogers Blues Band
[2009. április 10.
péntek 17:00]

Háromnapos bluesfesztivál Budapesten

A T. Rogers zenekar 3 napos Blues Fesztivált szervez a Fregattban április 10-től 12-ig, melyen a szervező csapat mellett fellép még az amerikai Sean Carne és az alaszkai származású Son Henry is.

Az erre az alkalomra átalakított Fregattban a koncertek mellett workshopokkal és blues-ról szóló filmekkel várják a zene szerelmeseit.

Hazánkat a T. Rogers Blues Band képviseli, akik ismét 7 tagú felállásban játszanak majd. A zenekar 2006 óta koncertezik európa-szerte saját zenéjüket játszva.
 
A tavalyi évben döntősök voltak blues kategóriában az International Songwriting Competition-ön, ami a világ legnagyobb és legrangosabb dalszerzőversenye, majd sok saját koncerten kívül Mem Shannon, a legandás New Orleans-i bluesman kísérőzenekara voltak európai turnéján, idén pedig az International Acoustic Music Awards döntősei voltak az acoustic open kategóriában. A T. Rogers koncertjéről hangfelvétel készül.

A nemzetközi blues-élet egyik legígéretesebb gitárosa Sean Carney, akit 2007-ben Albert King díjjal jutalmaztak, és ugyanebben az évben megnyerték a legjobb zenekar díját is a Blues Foundation által rendezett International Blues Challenge-en.

Son Henry egyszerűen egy lap-steel virtuóz - sokak szerint a legjobb a világon -, akinek olyan mocskos és egyszerre mennyei hangok kerülnek ki a keze alól, hogy mindenkinek hallania kéne.

Az alaszkai származású zenész most Skóciában él, onnan repül át hozzánk, hogy megmutassa nekünk, hogyan kell azon a hangszeren játszani amiről sokan azt sem tudjuk mi lehet.

A lap-steel az a "térdrefektetős gitár" aminek egy fémdarabbal érintve a húrjait képezzük a hangokat. Son Henry nagyszerű frontember és elsőrangú énekes, akiről nehéz levenni a tekintetünket amikor játszik.

A részletes program erre!

-zene.hu-

[2009.03.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Otthoni játékok