2022. január 28. | péntek | Károly, Karola nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ízletes darabok Szegedi Szabadtéri Játékok étlapján
A Tavaszébredés fiataljai Győrbe látogattak - Képekkel
"Magadat vállalni kell!" - Bodnár Vivien nagykoncertje musicalsztárokkal
Sikeres Erdőhegyi Brigitta vérpezsdítő produkciója
Képgalériák
Esküvő
Kapcsolatok
Homonnay Zsolt
Polyák Lilla
Legnépszerűbb csengőhangok

Újabb sztáresküvő Magyarországon! 9 évig tartott a bonviván oltárhoz vezető útja - képekben

Musical-történeti kvízműsorban és világnézeti vitában egyaránt feltehetnénk kérdésként, hogy milyen kapcsolat fedezhető fel Taaffe gróf és Rudolf trónörökös felesége, másrészről a Walt Disney meséből ismert Szörnyeteg és Madame de la Nagykomód között?
 

Az előbbi megközelítésben könnyebb a válasz: az összekötő kapocs a Homonnay-Polyák musicalszínész pár. Világnézeti viszonylatban azonban nemrégiben még bonyolultabbnak látszott a kérdés. Szigorúan jogi és anyakönyvi (tehát “világi”) szempontok szerint ugyanis már régóta házastársakként említhettük a fiatalokat, de Isten színe előtt csak most, majd egy évtized elteltével erősítették meg fogadalmukat.

Házasság és különválás

Az ezredforduló nem csak a naptárkészítők, de Homonnay Zsolt számára is komoly fordulópontot jelentett. Nem csak azért, mert 2000-ben Őt választották az év bonvivánjának, vagy mert még ugyanazon év decemberében meghívást kapott Berlinbe a Notre Dame-i toronyőr világpremierjének két szerepére.
 
Nyilván az előbbiek is nagy hatással voltak a következő kilenc évben bejárt életútjára, szakmai sikereire, de ma már valószínűleg Ő is azt választaná a kétezres év legfontosabb pillanatnak, amikor Polyák Lillával nagy összhangban nyilatkoztak az anyakönyvvezető hosszútávú céljaik egyezőségét firtató érdeklődésére és ezzel a Magyar Köztársaság törvényei szerint házastársaknak nyilváníttattak.

Röviddel azután, hogy ily módon is kinyilvánították összetartozásukat, a fiatal pár kapcsolatának komoly próbatételt kellett kiállnia, hiszen hosszú időre az egyetlen közös nevező a mindennapjaikban az volt, hogy mindketten német nyelvterületen próbáltak szakmai tapasztalatokat és hírnevet szerezni maguknak. Lilla Bécsben, a Theater an der Wien-ben, Zsolt pedig Berlinben.

Késleltetett családalapítás

Szerelmük - amely első (színpadi) látásra, egy főiskolai vizsgakoncerten megszületett vonzalom volt - azonban túlélte ezt a megpróbáltatást is és hazatérésük után nem sokkal fiúgyermekkel áldotta meg, ezzel téve igazi családdá Őket.

Újabb három év elteltével Lilla ismét kisfiúnak adott életet. Imígyen most, 9 évvel a polgári házasságot követően már igazi nagycsaládos ünnephalmozást tudtak elkövetni (előre megfontolt szándékkal) Nyugat Magyarország egy festői zugában, a magát a megújulás kastélyának is aposztrofáló kastélyszállóban. A februárban 38. születésnapját ünneplő Zsolt és a márciusban 33. életévét betöltő Lilla református szertartás keretében esküdtek örök hűséget az Úr színe előtt, ugyanakkor gyermekeik, az ötéves Zsombor és a kétéves Bulcsú ugyanezen alkalommal léptek a keresztség kötelékébe.

Jóban-rosszban

Szinte megszámlálhatatlan azon alkalmak száma, hogy - elsősorban a Madách vagy az Operettszínház színpadán - Lillát és Zsoltot látni volt szerencsém. De azok a pillanatok külön örömet jelentettek, amikor egyidőben, egyazon színpadon láthattam Őket. Ha más nem, a tapsrendnél egy-egy pillantásból, tétova kézmozdulatból ilyenkor mindig érzékelni lehetett a közöttük lévő szeretetet és féltő gondoskodást.

Sosem feledem azt a képet sem, amikor Lilla megnyerte a Csináljuk a fesztivált tévés vetélkedőműsort. Szerencsére a kamera éppen úgy fókuszált rá, hogy a háttérben látni lehetett Zsolt arcát abban a pillanatban, amikor Lilla nevét győztesként ejtette ki a műsorvezető. Az a felhőtlen boldogság és büszkeség elárulta, mi a titka annak, hogy az ”álompár” 9 év elteltével, megannyi természetszerű és kényszerű kompromisszum és nehézség ellenére ugyanolyan tiszta szeretettel húzhatta egymás ujjaira a gyűrűt, mint első alkalommal.

Számomra ez a „titok” abban rejlik, ha az ember a másik sikerét is a maga örömeként éli meg és ez erőt ad neki ahhoz is, hogy a párja nehéz pillanataiban támaszként mögé állhasson. Lilláék számomra ezt példaértékű módon teszik, így biztos vagyok benne, hogy a röjtökmuzsaji kastély kápolnájában Taafee miniszterelnök úr és Stefánia között nem az utolsó csók csattant el.

De az is bizonyos, hogy senki nem vette könnyű esti sértésnek, hogy az esküvőt és a keresztelőket követő estét Adagio koncerttel tette külön emlékezetessé a barátok, rokonok és persze maga számára az örökké ifjú pár. (Azt már csak találgatni tudom, a koncerten felhangozhatott néhány szerzemény a házaspár első közös albumáról is. A lemez rövidesen a nagyközönség számára is elérhető lesz. Nemesen egyszerű címe szinte mindent elárul az elmúlt kilenc évről: Ketten.)

Galéria - klikk a képre

-Balázs András-

[2009.03.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Büszkék vagyunk! Fotókiállítása nyílt a Zene.hu fotósának a XI. kerületben
Személyesen...

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
beszámolók még