Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 22. | szombat | Gerzson nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Az Utazó" Budapestre jön! A jegyek gyorsan fogynak!
Kelly Family oszlopos tagja Budapesten búcsúzik egy időre
A Kelly Family legifjabb tagja Budapestre jön
Angelo Gabriele Kelly
Az elveszett fiúk nyomában - exkluzív interjú a The Kelly Family legfiatalabb tagjával
Kapcsolatok
Angelo Kelly
Kapcsolódó események
Angelo Kelly - The Traveller solo and acoustic tour
[2009. szeptember 4.
péntek 19:00]

"Pár hónap kellett ahhoz, hogy tisztábban lássak" - interjú az egykori Kelly Family tagjával

"Ez a turné lehetővé tette, hogy más elemek is teret kapjanak. Az életem egyes szakaszairól beszélek a dalok között, ha pedig nem beszélek, akkor a dalok beszélnek azokról az időkről." - mondta Angelo Kelly, aki szeptember 4-én Budapesten lépett fel.

- Mint tudjuk, az utolsó turnéd is a ’The Traveller’ címet viselte. Ugyanazt a koncertsorozatot folytatod, vagy ez alkalommal valami mást, valami újat láthatunk?
- Ugyanazt a turnét folytatom, tulajdonképpen ez a második felvonása a koncertsorozatnak. Úgy éreztem, hogy sok mondanivalóm volt, minden ötletemet, ami az előző turnéba már nem fért bele, felhasználtam most. A mostani turné nem mindenben hasonlít az előzőre. Egy héttel a kezdés előtt még rengeteg dolgot kellett kiválogatnom, különben egy 4-5 órás koncertre számíthattak volna a nézők. Sok mindent kell fejben tartanom egyszerre, ami nem mindig egyszerű.

- Persze, megértem.  Gondolom, hogy más előadók számait is hallhatjuk majd tőled.
- Igen, ezen a turnén különösképpen.

- Honnan jött az ötlet, hogy nem csak a saját dalaidat szeretnéd előadni?
- Az elmúlt években a bandámmal is turnén voltam, ahol csak a saját dalaimat adtam elő. Tulajdonképpen minden évben kiadtam egy albumot, ezek a számok voltak hallhatóak a koncerteken. Ez a turné lehetővé tette, hogy más elemek is teret kapjanak. Az életem egyes szakaszairól beszélek a dalok között, ha pedig nem beszélek, akkor a dalok beszélnek azokról az időkről. Más előadóknak is lehetnek olyan dalaik, amelyek valamit jelentenek az életük egyes periódusaiban, és ezek a dalok nekem is ugyanazt jelentik. Tulajdonképpen így fejezem ki magam, és mutatom be a saját életem a dalokon keresztül. Ezeken a dalokon keresztül jutottam el idáig, és ez tett azzá, aki most vagyok.

- Értem. Van kedvenc dalod a setlistáról? Vagy esetleg egy olyan dal, ami sokat jelent számodra valami okból kifolyólag?
- Igen, van egy pár. Ilyen például Bruce Springsteen-től az „I’m on fire”, amit megpróbálok ma előadni, valamint az „Oh Shenandoah”, ami egy régi, de gyönyörű amerikai tradicionális dal. Egészen elfeledkeztem a dalról, nemrégiben kerestem valamit, és így találtam rá. A dal nagyon jól passzolt a történetemhez, hiszen mi egy nagy ír család vagyunk, akik két generációval ezelőtt Amerikába mentek. A családunk egy része Bostonban, Massachusetts államban él, rengeteg unokatestvérünk van, nagybácsink, akik szintén ott élnek, és így szinte fél Boston csak „Kellyékkel” van tele.

- Mennyi időbe telt, amíg felkészültél a show-ra? Olvastam, hogy elég nehezen sikerült például cipőt találni a ruháidhoz.
- Igen, alapjába véve több különböző dologra kell egyszerre odafigyelni. A zenére, a felszerelésre, a berendezésre mind ügyelni kell. Vettem pár új hangszert is, amelyeket a hangmérnökömmel be kellett állítani, hogy a színpadon majd minden rendben legyen. Rengeteg dolog van, amit előre meg kell tervezni, le kell szervezni, mint például az utazások, amit természetesen nem egymagam csinálok, de felügyelnem kell.
A másik a zenei oldala a dolognak. A dalok közti történeteken akkor kezdtem el gondolkodni, amikor az utolsó turnét befejeztem, körülbelül 5-6 hónapja. Különböző ötleteket gyűjtöttem össze és írtam le, majd egy pár héttel a turné kezdete előtt kezdtem kiválogatni, hogy mik azok a dolgok, amik nem szükségesek, és csak azokra a dolgokra koncentráltam, amelyek szerintem jók lennének. Az első koncert megkezdése előtti héten még mindig nem voltam biztos a dalok listájában, és szintén sok kiválogatni való dolog volt, de úgy érzem végül sikerült megoldanom.

- Biztos vagyok benne. Nemrégiben közzé tettél egy levelet a honlapodon, hogy ez az utolsó turnéd. Szerinted ez csak egy éves kikapcsolódás lesz a részedről, vagy tényleg a karriered vége?
- Igen, tényleg ez lesz az utolsó turném. Általában, ha turnézom, akkor a következő turné, illetve néha már az utána levő is tervbe van véve, de most nincs. Az év elején, a „Traveller” turné első része elindult, amely elgondolkodtatott. Az egész turné koncepciója az volt, hogy elmagyarázzam az utazásaim lényegét, a családom történetét, azt, hogy honnan jöttem. Mint előadó, amikor elkezdesz dolgozni egy programon, elkezdesz gondolkodni dolgokon, eszedbe jut, hogyan éltél régen. Az utolsó években mindig összehasonlítottam az éltem a régi időkkel, amikor még a családommal együtt nagyon sikeresek voltunk. Viszont nem hasonlítottam össze azokkal az időkkel, amikor még a siker előtt az utcákon zenéltünk.

- Az utóbbi években nagyon függetlennek, szabadnak és boldognak éreztem magam, hogy azokat a dolgokat csinálhattam, amiket szeretek. De idén kezdtem el gondolkodni a múltamon, azon, ahogy felnőttem, amilyen életvitelt folytattunk, nagyon alternatív volt. Mialatt a turnén ezekről a dolgokról beszéltem, tudatosult bennem, hogy már nem ezt az életformát élem. Ez a valami, a részem, ami azzá tett, aki most vagyok. Mint zenész, természetesen nem élsz normális életet, rengeteget utazol, és benne vagy az állandó mókuskerékben. Megértem, hogy sok embernek, aki soha nem élte át, amit én, nem igazán hihető hogy van kitörés, de én így nőttem fel.

Az interjú a következő oldalon folytatódik.

[2009.09.14.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

Legolvasottabb cikkek

koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

cdbolt.lap.hu
Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még