2020. június 3. | szerda | Klotild nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Én erre nem voltam hajlandó. "- Interjú Homonnay Zsomborral, a 60-as évek sztárdobosával
A Skorpió nem csíp, de 35 éve dübörög - interjú Papp Gyulával
Egy Ifipark emlékére - Huszonöt éve zárt be a Budai Ifjúsági Park
Sikeres volt az első Beat randevú
Kapcsolatok
Anonymus
Echo
Liversing
Nevada
Kapcsolódó események
Beat Randevú
[2009. november 7.
szombat 19:00]

Ismét randevúznak az örökifjú beaterek - öt hamisítatlan beatzenekar következik

Pár hónappal ezelőtt, egy forró júniusi estén zsúfolásig megtelt a MOM Művelődési Ház színházterme. Az ok: itt adott randevút egymásnak négy őskövület beat zenekar megmutatva ország-világnak, ha igazi örömzenéről van szó, ha gitárt, vagy dobverőt vesz a kezébe, akár egy nagypapa korú muzsikus is képes megfiatalodni.

Az első „csapást” ez év június 12-én mérte ránk a Beat randevú elnevezésű dzsembori kiagyalója – soha nagyobb traumát nem kívánnék senkinek! A nem éppen tinédzserkorú beatmuzsikusok bizony alaposan kitettek magukért, és a hallgatóság arcán az elragadtatás mellett nem egyszer az öröm könnyei is megjelentek. Miért is ne, hiszen az este legtöbbjüknek nem mást, mint a fiatalságot, az önfeledt szórakozást és a féktelen bulikat idézte emlékezetébe. Azt az életérzést, amit ma divatos szóval retroként szokás emlegetni.

Aki élt az ötvenes-hatvanas években, tudja, mi fán terem a munkásdalárda, a töméntelen fúvósból álló big band, a vörös úttörőnyakkendő, no és a szovjet szocialista forradalom ünnepe, november 7-e. Amit minden évben, ha tetszett, ha nem, nagy csinnadrattával meg kellett ünnepelni. Annyi jó volt benne, hogy munkaszüneti nap lévén, a bugyuta szovjet filmek helyett lehetett buliba menni – azt legalább nem tiltották.

A nosztalgia jegyében – és azok kedvéért, akik lemaradtak a júniusi beat-találkozóról – most november 7-én (vigyázat: csak azoknak munkaszüneti nap, akik szombaton nem dolgoznak!) újra láthatók, hallhatók a hatvanas évek másodvonalbeli nagyjai. A helyszín ezúttal – mi más lehetne, mint – a Csepeli Munkásotthon. Így újra színpadon a táncolós zenék egyik legjobb interpretátora, az Anonymus; a Radics Béla nevéhez kötődő ős-Nevada; a Beatles és a korai rhythm and blues óbudai fenegyerekei, a Liversing; valamint a lírai dalok kedvelői által favorizált (mondanom sem kell, hogy ebben a körben főként a gyengébb nem képviseltette magát) Echo együttes, aki jórészt saját számokkal idézi fel a négy évtized előtti időket.

Azon túlmenően, hogy a nyári randevú színpadi résztvevői némileg megújult programmal kívánják elkápráztatni a – feltehetően nem csak kortársakból verbuválódott – nagyérdeműt, új fellépőket is üdvözölhetnek a világot jelentő deszkákon. A harmincfős Csepeli Munkásotthon Fúvószenekara (vezényel: Péntek János) pörgős egyvelegekkel köszönti majd az érkezőket, mintegy bemelegítőként. Az instrumentális – főként Shadows örökzöldeket elővezető – Beat Band feladata, hogy úgynevezett „wellcome music”-kal alapozza meg a későbbi, feltehetően magasra hágó hangulatot. A házigazda-műsorvezető ezúttal is Zoltán János lesz.

Tehát itt a Beat randevú 2. – megújult és kibővített műsorral, a retro jegyében. A Csepeli Munkásotthon Művelődési Ház (Bp.XXI.ker. Árpád u.1.) tehát szeretettel vár minden szórakozni vágyó ifjat és örökifjat 2009. november 7-én, szombaton este 19 órától, egy jó kis beat-bulira. Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Rock Diszkontban, Budapesten a VI.ker. Király u. 108-ban.

-Hegedűs István-

[2009.11.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még