2020. július 6. | hétfő | Csaba nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Kérdések között SP-vel - 1. rész, rajongói vallomásokkal
Kérdések között SP-vel - 2.rész: a tinisztár felfedte titkát
Nézd meg SP új klipjét és pontozd!
SP többszáz rajongójával találkozott - képekben
Kapcsolatok
SP (Éder Krisztián)

SP: "Nem számítottam rá, hogy ilyenek lesznek"

A tinik egyik nagy kedvence SP, aki a 2009-es Viva Comet átadón tarolt. Karrierje azóta is töretlen, egyre feljebb és feljebb ível csillaga. Egy divatbemutatón találkoztunk vele.

– Hogyan lehetséges az, hogy egy divatrendezvényen találkozunk?
– Kaptam egy meghívást, és úgy gondoltam, ez egy jó lehetőség, hogy tájékozódjak az aktuális trendekről.

– Sikerült valami tippet ellesni, amit alkalmazni fogsz?
– Tippet nem is, de hasznos dolgokat láttam. Például az új téli darabokat, amik nagyon tetszettek. Úgy gondolom, merítek majd a látottakból.

– Mi alapján választasz ruhát? Fontos a márka és az árkategória?
– Kár lenne mást állítanom, valamennyire fontos a márka is, de nem ez az elsődleges szempont, amit figyelembe veszek. Inkább az, hogy mennyire tetszik, mennyire áll közel az egyéniségemhez.

Tisztában vagy vele, és tudatosan figyelsz rá, hogy valamilyen szinten irányt mutass a fiataloknak öltözködésben?
– Nem tudom, hogy Magyarországon működik-e, hogy egy sztárt figyelnek a fiatalok, és az alapján öltözködnek. Talán inkább a külföldi sztárokat lesik ilyen téren, ahogyan én is. Nem gondolom, hogy bárki úgy öltözködne, ahogy engem lát a tévében, ám ha mégis valamiféle példát mutatok, akkor szerintem én egy elérhető és egyben trendi vonalat viszek.

– Mi jellemzi az öltözködésedet? Mennyire szereted a sportos ruhákat? Vagy esetleg mindig a komolyabb vonalat követed?
Elég változatos az öltözködésem, szeretem a sportos, de a komolyabb ruhákat is. Inkább a letisztult dolgok felé orientálódom. Nem kedvelem a túl színes dolgokat, inkább a fekete, szürke, barna, egy-két neonszínnel megspékelve. Nekem ezek jönnek be.

– A legújabb klipeden is már a megújulás jelei tapasztalhatók. Milyen a fogadtatása, mennyire jöttek be az elképzelések?
– Nagyon jó a fogadtatása, meglepően jó. Felkerült a Youtube top 100-as ranglistájára, ahol havi szinten 63. helyet ért el világszinten. Ezen a listán magyar klip még nem szerepelt. Boldog vagyok, hogy ennyien nézik, és fellépésen is éneklik. Úgyhogy nagyon bejött ez a szám.

Kis kitérő: Nézd meg SP új klipjét és pontozd!

– Mennyire változtak meg a programjaid így, hogy a suli is bekerült a naptáradba?
– 3-4 órával kevesebbet alszom, mint eddig. 8-kor kelek, bőven éjfél után fekszem. Próbálok bejárni mindennap egyetemre, mellette dolgozom egy fotóstúdióban és intézem a zenei dolgokat. Nagyon nehéz összeegyeztetni, de igyekszem mind a hármat csinálni egyszerre.

Mi az, amin jelenleg dolgozol és kitölti a napjaidat?
– Végeztünk a lemezzel, leadtuk gyártásra, november végén fog megjelenni, úgyhogy ezerrel stúdióztunk hetekig. Remélem, szeretni fogják az emberek, és úgy érezhetem majd, hogy megért minden áldozatot a rengeteg munka.
 
– Kaptunk egy fülest… Hamarosan könnyvel is jelentkezel. Igaz ez?
– Igen, november 30-án megjelenik egy könyv is rólam az album mellett. A közönség nélkül sehol nem lennék, ezért gondoltuk, hogy a születésnapom pont alkalmas lenne arra, hogy az érdeklődést, szeretetet és mindent, amit a rajongóknak köszönhetek, azon a napon háláljam meg. A lemez minden dalát én írtam, a szövegeket is, ezért személyesebb aligha lehetne. A könyvre visszatérve: rengeteg családi fotó szerepel majd benne, és sok olyan kép is, amit én készítettem már a "fotós" pályafutása során.

– A sulit mi alapján választottad ki? Szempont volt az, hogy illeszkedjen a zenéhez, vagy a szüleid gondolták úgy, hogy legyen egy normális szakmád is a zene mellett?
– A szüleim nem ezt a szakmát szánták nekem, azt szerették volna, hogy orvos legyek, vagy ha oda nem vesznek fel, újságíró. 5-6 éve fotózom, és ezzel kapcsolatban jelentkeztem az Iparművészeti Egyetemre, ahova azonnal fel is vettek. Most harmadéves vagyok. Azt csinálom a suliban, amivel foglalkozom, és amit szeretek csinálni.

– A fotózás és a zene mellett mivel foglalkozol szabadidődben? Mi az, ami kikapcsol?

Az interjú ITT folytatódik.

[2009.11.27.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még
Otthoni játékok