2020. július 13. | hétfő | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Sok ilyen, könnyebben befogadható koncert kellene"
"Nagyon jól esett átélni" - interjú Myrtill-lel
Bublé ismét örömteli és életvidám - ahogy szeretjük!
Szirtes Edina "Mókus": Nagyon nagy szükség van a szeretetre, a többi smafu
Kapcsolatok
Thea Soti
Thea Soti Quartet
Kapcsolódó események
Thea Soti Quartet
[2010. február 25.
csütörtök 21:00]

Bemutatkozik a Thea Soti Quartet

A Merlin Színház bemutatja Thea Soti, a vajdasági származású, jelenleg Berlinben tanuló énekesnő saját kvartettjét. Keserédes történetek, gyermekdalokat idéző dúdolgatás, elsuttogott vallomások és pimasz kokettálás: a Thea Soti Quartet saját szerzeményei egy exkluzív budapesti koncert keretében hallhatók a februári bemutatkozó esten.

A zenekar szívét-lelkét az az ének-basszusgitár duó alkotja, amellyel sikeresen mutatkoztak be többek között a 2009-es MOL Jazzfesztiválon is (Sweet Double). Thea Soti fátyolos- karcos énekhangja remek partnerre talált az egyszerűen csak „Lá“-nak becézett basszusgitáros formabontó játékában. Kettősükben felcserélődnek a klasszikus szerepek, átalakulnak a hangszerek és eddig ismeretlen ízeket csempésznek a saját dalok törékeny világába, ami apró rezdülésekből és bensőséges minimalizmusból táplálkozik.

Ezt a zenei világot teljesíti ki Szabó Tamás elegáns zongorajátéka és Takács Marci izgalmasan megválasztott és használt percussion hangszerei. Saját számaik adják a repertoár fő részét, de ezek nem írhatóak le csak a jazz szóval, hiszen szívesen bandukolnak műfajon kívül- belül, keresztül-kasul. Intim improvizációk és a világzene határát súroló, szinte népdalszerű vallomások ugyanúgy jellemzik zenéjüket, mint a dögös, groove-os ritmusok és kacér játékok.

A Berlinben és Budapesten egyaránt aktív quartett szívesen szerepel multimediális projektekben és live act-ekben. Egy ilyen közreműködés eredménye a Szauder Dávid videóművésszel létrehozott, Németországban nemrégiben debütáló BalaTON Performance. A formáció ugyan még friss és fiatal pályakezdő zenészekből áll, mégis olyan nagy jazzklubok színpadán szerepelhettek már, mint a legendás berlini Badenscher Hof vagy a budapesti Take Five, illetve 2009-ben a Thea Soti Quartet zenei produkciója nyitotta meg a 6. Jahrestagung Kulturwirtschaft elnevezésű német kulturális vezetők ülését Berlinben.

Thea Soti Bácsszőlősön született a Vajdaságban. Már gyermekkora óta foglalkozik zenével, elsőként a Szabadkai Zeneiskola növendéke volt, ahol 8 éven keresztül tanult klasszikus zongorát. Később Szegeden, majd Budapesten folytatta tanulmányait, s a Kőbányai Zenei Stúdióban ismerkedett meg a könnyűzenei műfajokkal és a jazz zenével. Jelenleg Berlinben tanul jazz-ének szakon Martina Gebhardt és Maria Helmin tanítványaként.

[2010.02.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még