2021. december 5. | vasárnap | Vilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Információk a hajós transzferről
Pályázati kiírás
Kapcsolódó cikkek
Afro-Cuban All-Stars Budapesten koncertezik
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Tartalmas lesz a Budapesti Nyári Fesztivál 2008-ban is
2008 legérdekesebb koncertjei 8. - Vaya Con Dios a Margitszigeten támadt fel
Idén is remek műsorokkal jelentkezik a Budapesti Nyári Fesztivál
Június 27-én Morandival énekel Mészáros Árpád Zsolt
Rhoda Scott újra Magyarországon - Esztergomba járt iskolába?
Gratuláltak az angolok Miklós munkájához - Jöhet a Freddie Mercury emlékkoncert a Margitszigeten
Kapcsolatok
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Kocsák Tibor
Miklós Tibor
Krassy Renáta
Mark (Zentai Mark)
Puskás Péter
Vikidál Gyula
Mihályi Győző

Jókaival és hajóval tesz mindenki kedvére a budapesti Szabadtéri Színpad

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad június 12-én, szombaton világpremier színhelye lesz: Jókai Mór híres regényét, a Szegény gazdagokat is utolérte az azonos című musical-változat megszületése. Emellett a fiatalság figyelmét is igyekeznek felhívni a színház adta örömökre, ráadásul egy különleges szolgáltatást is igénybe vehetnek az érdeklődök.

A műfaj eleve garanciát jelent a telt házra, jelen esetben pedig arra, hogy az olvasásra nehezebben rávehető ifjabb közönség is behatóan megismerje az 1860-ban íródott, izgalmas szerelemi-bűnügyi történetet. Jókai ugyanis élő személyről mintázta a hírhedt haramiavezér, Fatia Negra alakját.

Nopcsa báró, akinek éppen a főszereplő nevét kölcsönző Hátszegen volt birtoka, állítólag magára is ismert. Pisztollyal fenyegette meg az írót, hogy lelövi, ha nem hagyja abba a mű megírását. Úgy hírlik, Jókai három nap haladékot kért, ezért olyan különös a regény befejezése...

A Szabad Tér Színház felkérésére Kocsák Tibor és Miklós Tibor - a Légy jó mindhalálig és az Anna Karenina híres szerzőpárosa - ismét közös alkotásba fogott, és sikergyanús musicalt írtak a „kötelező olvasmányból”. Ahogy eddigi alkotásaik, a Szegény gazdagok is bővelkedik leendő musical-slágerekben. Az előadást Nagy Viktor rendezi, különleges díszletét es látványelemeit Horesnvi Balázs, a jelmezeket Rátkai Erzsébet tervezi.

A szívszorongatóan szép, humortól sem mentes szerelmes krimi főbb szerepeiben számos kedvencének tapsolhat a publikum. Hátszegi báróként az énekes- zenész-színész csillagot, Zöld Csabát láthatjuk, Henriette pedig az a Krassy Renáta, aki az Operaház fantomja Christine-jeként és Anna Kareniiaként is óriási sikereket könyvelhetett már el a zenés színpadokon. Örömmel fedezhetjük fel a színlapon Zentai Márkot, aki az első színházi szerepére készül, valamint Ullmann Mónika, Vikidál Gyula, Puskás Péter és Valentin Titánia nevét is a József Attila Színház népszerű színészei: Mihályi Győző, Józsa Imre és Háda János mellett.

„Híd az Iskola és a színház között”

– A Szabad Tér Színház és a József Attila Színház hivatásának és feladatának tekinti, hogy a jelenleg aktív színházlátogatók kiszolgálása mellett a jövő generációinak figyelmét is a színház világa felé irányítsák. Mint kulturális programszolgáltatók felelősséget érezzünk az iránt, hogy a fiatalok számára értékes, minőségi kikapcsolódást nyújtsunk. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan ifjúsági, kortárs és zenés darabokat is beválogassunk a repertoárba, melyek a fiatalság fantáziáját is megmozgatják, és motiválják Őket a színházlátogatásra is. Ezért is választotta a két színház koprodukciójául Jókai Mór Szegény gazdagok című klasszikusát. – hangzott el a szervezők részéről.

– A fiatalabb generációk megmozgatására „Híd az iskola és a színház között” pályázatot írtunk ki, melynek keretében az olvasást képi formává alakító, csoportos illetve egyéni munkafolyamatra ösztönözzük a fiatalokat. Pályázatunk egyik célja, hogy felébresszük a vágyat a fiatal generációkban a színházba járásra. Akik így színházat értő és szerető, aktív, nyitott és tudatos kultúrát fogyasztó felnőttekké válnak.

– Pályázatunk másik célja a magyar irodalom klasszikusának, Jókai Mór művének újraértelmezése, megkedveltetése, nem mint kötelező olvasmány, hanem mint igazi remekmű, amely érdemes arra, hogy Újra köztudatba kerüljön.

A teljes pályázati kiírás megtalálható a hivatalos weblapont, amelyet az oldalt található linken érhető el.

Színházi Hajós transzfer a Margitszigeti Szabadtéri Színpad előadásaira

Szintén figyelemreméltó kezdeményezés egy külön szolgáltatás, amellyel kényelmesen, gyorsan, gazdaságosan, és még plusz élményt adva juthatnak el a helyszínre.

A Panoráma Deck és a Szabad Tér Színház együttműködésében 2010 nyarán hajós transzfer járatok indulnak 3 kikötőből a Margitszigeti Nagyszálló és a Vadaspark kikötőkbe, ahonnan kiépített út vezet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadhoz A járatok az előadások előtt oda, az előadások után pedig vissza is szállítják az utasokat. Erről minden további információt megtalálnak a cikk mellett található linken.

– zene.hu –

[2010.05.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Kecskeméten beteljesedett Erzsébet és a Halál szerelme
Október közepén mutatta be a...beszámolók még