2022. szeptember 30. | péntek | Jeromos nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabi életrekeltette Rock and Rolliát
Újra divat lesz a kacsafarok?
A nap videója: Humoros rock and roll legenda
Pedrofon zenekar
Vallomások a foci vb-ről 5.: Pedro kiállíttatná magát a világbajnokságon
Kapcsolatok
Pedrofon

Érdemes megismerni őket: bemutatkozik a Pedrofon zenekar

Folytatjuk egyik legújabb rovatunkat, amelyben zenekarok és zenészek mesélhetnek magukról, tevékenységükről és mindarról, amelyet fontosnak tartanak megosztani a közönséggel. Álljon itt most a Pedrofon rock and roll zenekar bemutatkozása.

2002 nyarán alakult, korábban már együtt zenélő tagokból (Cadillac, Madarak, Lucky Boys), majd a próbák szeptemberben kezdődtek. Az első koncertre novemberben került sor, ám ha már egyszer belelendült a zenekar, akkor az első bulit még kettő követte az évben.

A jól sikerült első pár hónap után a 2003-as évet egy demo CD felvételével kezdték, és sorra járták a klubokat, a céges rendezvényeket és az utcabálokat, hogy hirdessék: a rock and roll örök!

Az első hivatalos elismerésre 2004-ben került sor, amikor is a Pedrofon a SZTÁRGYÁR tehetségkutató verseny fődíját hozta el.

Ez az év nem volt tagcseréktől sem mentes: a dobos és a basszusgitáros vált ki a zenekarból, azonban a csapat azóta nem változott.

Következett egy újabb elismerés, ugyanis a Sláger Rádió BUMERÁNG című műsora felkapta az IFA megy a hegyen című dalt, amelynek óriási, országos sikere lett. Mindeközben folytatódtak a klubkoncertek és a fellépések, a rendezvények széles palettáján.

Megvalósult az első közös koncert a Dolly Roll  zenekarral, és azóta is a Pedrofon a legendás csapat hivatalos kísérőzenekara.

A 2005-ös év ismét hivatalos elismeréssel gazdagította a zenekar referenciáját, hiszen a MŰVÉSZBÁZIS tehetségkutató verseny első helyezettje a Pedrofon lett.

Még ebben az évben több mint 100 koncertet adtak, és a zenekar azóta is minden éven hozza ezt a fellépésszámot.

Egy évvel később – 2006-ban – Baby Gabi is megmutatta, mi is az a rock and roll, mégpedig természetesen a Pedrofonnal. Sor került tehát az első közös fellépésre, és az együttműködés továbbra is folyamatos.

A 2007-es év első hónapjában Elvis Presley születésnapján nagy sikerű emlékkoncertet adtak az Alcatrazban, amely onnan kezdve hagyománnyá vált: azóta is minden esztendőt Elvis emlékkoncerttel kezdenek, kitűnő vendégművészek bevonásával.

Ekkor indult útjára a népszerű nyári koncertsorozat az Orczy-kertben, amely igazi, jó hangulatú szabadtéri rongylábparty.

A 2008-as év elhozta az 500. élő koncertet.

Az első külföldi koncert időpontja is elérkezett; Regensburgban nagysikerű bulit adtak a helyi rockabilly klubban. Elkészült az IFA megy a hegyen videoklipje, ami fel is került a Youtube-ra. Debütáltak Erdélyben és a Felvidéken is, ahol a Pedrofon a Dolly Rollal együtt lépett fel.

Az IFA klipje 2009-ben túllépte a 100 ezres nézettséget, és több budapesti és vidéki klubban is nézőcsúcsot döntött a zenekar. Még ebben az évben sor került az első közös fellépésre Komár Lászlóval és Auguszt Bárióval. Pedro élőben nyilatkozott 2010 elején a Sydney-i Magyar Rádióban; ebből is látszik: hírük már Ausztráliáig jutott!

Rock and roll-ban ők a "legtöbbek"

A Pedrofon zenekar eddigi működése alatt Magyarország legtöbbet koncertező rock and roll zenekara lett. Műsora bővelkedik show-elemekben, felvonultatva az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágereit, a legjobb Hungária, Komár László nótákat. A ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézi, és feldolgozza a hozzá közel álló közelmúltbéli dalokat is.

Kitűnően képzett zenészek, gyönyörű hangszerek, és stílusában egységes, korhű öltözet, megjelenés jellemzi a zenekart.

A folyamatosan bővülő repertoárban több mint 250 dal található. Sikeresen együttműködik más zenekarokkal, zenészekkel; sok izgalmas, közös koncerten van túl a formáció. Legyen szó akár céges rendezvényről, akár házibuliról, a hangszerek készen állnak a bevetésre,a biztos, hogy a humor sem marad otthon.

A 2010-es év minden egyes hétfője az Orczy-kertben találja a Pedrofont, persze amennyiben az idő is melléjük áll. A 2 órás rock and roll buliban felcsendülnek azok a dalok, amelyek méltán tették a csapatot az egyik legtöbbet koncertező hazai rock and roll zenekarrá.

Ha valaki, akkor a zenekar motorja, Pedro tud rácáfolni azokra a téveszmékre, amelyek azt hirdetik, hogy már nem igazán van kereslet a stílusra:

- Ha igaz lenne, hogy nincs, akkor nem játszanánk több, mint 100 koncertet egy évben. Még az öreg jampiknál is tiszteletre méltóbb korú rajongóink is akadnak szép számmal és a fiatal generáció is egyre nagyobb számban látogatja a koncerteket. Nem is beszélve a gyerekekről, akik az IFA rajzfilm klipjét is imádják.

Tagok:
Födő Sándor "Fido" a Csepel-szigeti Weszedelem - gitár, ének, dalszövegírás, fordítás
Kosztolicz Péter "Pedro" a terrorszaxofonista - szaxofonok, ének, ideológia, rock and roll történészet és hajófotográfia
Kovács Erik "Gubancz Márton" - a Vásárhelyi Rém - billentyűs hangszerek, vokál, technika, kegyetlenkedés
Porvay György "Gyuri atya" - a Mohácsi Bass - basszusgitár, nagybőgő, ének, góllövő csatár
Solymosi Róbert "Pókember" - a Budafoki Férfi - dob, ütőhangszerek, pontos idő
Szajkó Edina "Óvónéni" - a Diósgyőri Díva - ének, vokál, sütemények

Jutassd el hozzánk te is a bemutatkozó anyagod és mi segítünk, hogy mindenki megismerhessen! A leírásokat várjuk a bemutatkozunk@zene.hu mail címre.

 - zene.hu -

[2010.07.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.30.]
Gyors hitelre van szüksége? szolgáltatás [2022.09.30.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Berobbant az új generáció a...

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
beszámolók még