2020. május 26. | kedd | Fülöp, Evelin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Melankolikus ország vagyunk" - Esclin Syndo interjú
"Szörf az ürességen át a pozitív felé” – Klaxons interjú
Többen lebuktak a Balaton Soundon
Dalma újra a Realistic Crew-ban - villáminterjú Vranik Krisztiánnal
Hawaii, dizsi: beindult a Balaton Sound - beszámoló az első napról  
Képek a 2010-es Balaton Soundról
Klip: Esclin Syndo - Sleeping Traveler
Több irányba és messzebbre: Realistic Crew - Freedom Eats Soul
Kapcsolatok
Balaton Sound
Berger Dalma
Esclin Syndo
Realistic Crew
Singas Project
Kapcsolódó események
Balaton Sound 2010
[2010. július 8. - 11. ]

"A fesztiválszervezők kezében nagyon nagy a felelősség!” - interjú Berger Dalmával


- Térjünk rá az Esclin Syndo-ra. „Sleeping Traveller” című album: milyen az alvó és az éber utazó? Ti melyikek vagytok?
- Dalma: A „Sleeping Traveller” egy koncepció album volt. A Danival (Sándor Dániel – billentyűs) ketten évek óta írtuk ezeket a számokat és aztán szereztünk hozzájuk három kiváló zenészt. Az Esclin Syndo egy koncepciózenekar, lehet, hogy már jövőre nem lesz. Az Esclin Syndo-ban és a Volkova Sisters-ben is a Dani és az én párosunk a lényeg, mindig ehhez keresünk zenészeket az éppen aktuális zenei őrületünk kifejezéséhez.

- A „Folklore”-ban szobor vagy, aki hús-vér-lélekké válik, de csak a szobor fejét csapják le a videó végén. Mikor vagy szobor és mikor hús-vér-lélek?
- Dalma: A művészember és a hús-vér ember kettősége valósult meg a „Folklore”-ban. A színpadon és a kívülről kommunikált image-ben mindenképp szobor vagyok. Meg kell tartani a három lépés távolságot a között, akit kívülről kommunikálsz, és aki valójában vagy, mert másképp nem megy. A dalszöveg egy szerelemes nóta. Csak akkor tudok felolvadni a szerelemben, ha valaki megsemmisíti az énekesnőt. Ahhoz, hogy valakivel igazán együtt tudj lenni, minden külsőséget le kell vetkőzni. Ez egy általános érvényű dolog. Nem érdemes nekimenni egy kapcsolatnak, ha nem vagy őszinte és nem pusztítod el a saját szobrodat.

- A „Highways”-ből egy idézet: „You are a boy, you are a victim of a perfect circle.” A tökéletes kör áldozatának lenni pozitív vagy negatív?
- Dalma: Ez egy nagyon nehéz szöveg. Minden szituációban a saját foglyod vagy, mert megfigyeled magad, és ezzel a saját magad áldozatává válsz. Ez egy állandó körforgás, lehet egy karmikus teher például. Másrészről nem tudod máshogy megélni az életedet, csak úgy hogy egyszerre megfigyeled és az áldozata is vagy annak a történésnek. Ettől tökéletes a kör: az ember egyszerre elszenvedője és megfigyelője az életének. Ha az ember ebből a tökéletesnek látszó karmikus körből ki tud lépni, akkor valami több lesz belőle.

- A Realistic Crew „Conquercrete” című dala: a beton vagy a konkrét hódít?
- Dalma: A Realistic-nál a címek elsősorban munkacímek. Elkezdesz dolgozni egy számon és adsz neki valamilyen címet. Pl. az Esclin Syndo-nál volt olyan, hogy f…om 1., f…om 2., f….om 3. A Realistic Crew meghagyta a munkacímeket.

- Te rádióztál és voltál gyakornok is egy újságnál. Ha még él a riporteri éned, akkor mit kérdezne jelenlegi önmagadtól?
- Dalma: Azt kérdezném, hogy megéri-e ezt a falnak menős harcot vívni Magyarországon? Mert ezt mindennap megkérdezem magamtól egyébként.

- Megéri?
- Dalma: Egyenlőre megéri, de nagyon gondolkodom a váltáson. Nem látom az irányt, hogy merre.

- Mást csinálnál vagy máshol?
- Dalma: Máshol. Meglátjuk még. Úgy döntöttem, hogy csinálok egy szólóalbumot jövőre, mert 28 leszek, a negyedik hetesbe lépek a numerisztika szerint és ideje lenne lezárni a fiatalságot. Aztán eldöntöm, hogy maradok-e, vagy sem.

- Milyen a Balaton hangja? Illik-e bármelyik zenekarod zenéjéhez?
- Dalma: Nem hiszem, hogy illik.

- Hallod a Balaton hangját? Milyen a hangja?
- Dalma: Szerintem a Balatonnak van hangja, de azt ekkora zajban nem lehet hallani.

- Bajnóczi Piroska -

[2010.07.13.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
drerik 2011.07.29. 15:39 • [1]
Kedves Dalma!

Remélem olvasod a hozzászólásokat. Olvastam az interjút. Nagyon igazat adok neked sokmindenben. Készülök kimenni a FEZEN-re és kerestem vmelyik csapatodat, mint tudjuk sikertelenül. Az interneten néztem meg a klippjeidet - persze tudom, hogy nem ugyan az a hangulat - de még így is látszik az az ötletdús mondaniakarás, ami csak igazi művészekre jellemző, szemben a mai magyar irányvonallal : legyek híres, mindegy hogyan, oszt sok pénzt keressek. Te viszont őrült tehettséges vagy hangi adottságban, kisugárzásban és a mélyről jővő művészi kifejezés egészséges de mégis őrült gátlástalanságával. Mindezt az ömlengést (mert különben nem szokásom) csak azért írom, hogy lásd, hogy van igény (környezetemben többen is vannak akiknek szintén tetszik amit csinálsz) a perifériára is. Sőt vannak emberek akiknek legfőképp erre van szükségük. Szóval kitartást! Ha el is mész, gyere vissza! Várom a szóló lemezt!
Tisztelettel,
egy rajongód

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még