2022. október 1. | szombat | Malvin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Baby Gabi életrekeltette Rock and Rolliát
Újra divat lesz a kacsafarok?
A nap videója: Humoros rock and roll legenda
Vallomások a foci vb-ről 5.: Pedro kiállíttatná magát a világbajnokságon
Érdemes megismerni őket: bemutatkozik a Pedrofon zenekar
A Bumeráng felfedezettjei koncerteznek a Balatonnál
Kapcsolatok
Pedrofon
Széchenyi-kert, Városliget
Kapcsolódó események
Pedrofon kioncert
[2010. augusztus 2.
hétfő 20:00]

Hajléktalan lett a magyar rock and roll zenekar?

Nem is volt oly’ régen, amikor arról számoltunk be, hogy a Pedrofon hétfő esténként otthonra lelt az Orczy-kertben. Összetett okok miatt szedni kényszerült a zenekar a hangszereket és keresni kellett egy új helyet, hiszen a rajongók már nem bírják a hétfőt a rock and roll nélkül.

A zenekar 2002 óta muzsikál együtt, s ez idő alatt évente több, mint száz koncertet adtak, repertoárjuk és referenciájuk igencsak széles skálán mozog. Az előadásuk bővelkedik show-elemekben, felvonultatva az ’50-es, ’60-as évek rock and roll slágereit, a legjobb Hungária, Komár László nótákat. A ’30-as, ’40-es évek swing világát is felidézi, és feldolgozza a hozzá közel álló közelmúltbéli dalokat is.

A hat zenész hagyományt teremtett, hiszen ahogy a jó idő beköszönt, a rock and roll slágerek a csillagok alatt csendültek fel, méghozzá a hét első napján. Mint egy valóságos népmese, úgy adták a műfaj szerelmesi tovább a hírt, hogy a ha jó bulival, tánccal és szórakozással akarja valaki nyitni a hetet, akkor ott a helye, ahol a Pedrofon zenél. A törzsközönség mellett egyre több érdeklődő csapódott a publikumhoz, akik nagy része még aznap beírta a jövő heti időpontot, hogy még véletlenül se szervezzen valami mást este 8-ra…

Valami véget ért?!

A hely azonban nem tudja tovább fogadni a muzsikusokat és rajongóikat. Már-már úgy tűnt, véget érnek a hétfői örömzenélések és rongylábazások, ám Pedró, a zenekar frontembere nem tűrte, hogy ha még ideiglenesen is, de hajléktalan legyen a zenekara. Keresett, kutatott, míg megtalálta az új otthont, ahol folytatódik a hét első napjára felírt kúra: rock and roll, tánc, nevetés, taps, káros mellékhatás nélkül!

- Nem szerettem volna, hogy megszakadjon a hagyomány, ezért muszáj volt találnom egy helyet, ahol folytathatjuk a hétfői koncerteket. Az idő szorított, hiszen egy hetet sem szerettem volna Pedrofon nélkül hagyni a rajongóknak. Végül a Széchenyi-kerttel sikerült megegyezni, így augusztus 2-ától kezdődően már a oda, a Városligetbe várjuk azokat, akik a hét első napját velük kívánják eltölteni. – mesélte a részleteket Pedró, a szaxofonos.

A hagyomány tehát nem ér véget, csak a helyszín változott, a rock and roll soha! Augusztus 2-án mindenkit vár a Pedrofon a Széchenyi-kertbe, a „lakásavató” buliba!

Szombaton a Nap Rádió Sztárcafé című műsorában beszélgetés hallgató Pedróval, akiről Kóczán Bálint riporter beszélgetett jelenről, tervekről, dalokról, koncertekről és mindarról, ami a Pedrofon életében fontos lehet. 

- havassy -

[2010.07.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.30.]
Gyors hitelre van szüksége? szolgáltatás [2022.09.30.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Berobbant az új generáció a...

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
beszámolók még