Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. október 19. | péntek | Nándor nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolódó cikkek
A sztárénektanár vallomása - exkluzív interjú Brett Manning-gel! 
Helló Magyarország! Videoüzenetet küldött a világsztárok énektanára
Fotók Ozzy Osbourne budapesti koncertjéről
Hangtechnikai malőrök sorozata Alvin Lee estjén - I. Budapest Blues Legends Fesztivál 
Híres musical - hírös város
Katy Perry és ezernyi csillogó szempár
Kapcsolatok
Brett Manning

"A kurzus óta énekes vagyok" - Brett Manning szeminárium

Brett Manning többek között olyan amerikai sztár-énekesek mentora, mint Miley Cyrus, Taylor Swift, Keith Urban és Hayley Williams (Paramore). Egy nagyon közvetlen, emberközeli fazon ő, aki abban tud segíteni az énekeseknek, hogyan lépjék át a saját technikai, stílusbeli vagy akár lelki határaikat.

Brett Manning 42 éves kora ellenére egy jóllakott óvodás benyomását kelti, a szó aranyos értelmében. Közvetlen, mosolygós, és egyedi kurzusokat tart: nem átall le-fel szaladgálni a helység lépcsőjén, felállni az asztalra, vagy akár átpréselni magát a sorok között, ha a helyzet úgy kívánja. Énekel, rajzol, viccelődik, és mindeközben magyar szavakat tanul a közönségtől. Mindent összevetve, rendkívül nyitott és szórakoztató egyéniség.

Érdekes és rendkívül tanulságos 3 óra volt a mai kurzus, ahol számos profi énekes is felbukkant a nézőtéren: Dobrády Ákos, Keresztes Ildikó, Lajtai Kati, Sípos Péter, Szinetár Dóra, Bereczki Zoltán, Kollányi Zsuzsi, Zimányi Linda, Szekeres Adrien.

Számomra két furcsa pontja volt az előadásnak. Az egyik zavarba ejtő élmény az volt, hogy volt egy srác, aki valószínűleg az illemtan óra helyett is angol órán csücsült, ugyanis állandóan kijavította a tolmácsot. Egy idő után már nekem volt kellemetlen.

A másik elgondolkodtató pillanat számomra az volt, amikor egy beéneklő gyakorlatot felfújt pofazacskókkal, hörcsög-szerű módon, brümmögve kellett énekelni. Az ember már-már kereste a kandi kamerát, de szerencsére nem jött elő egy bozontos hajú egyén sem a pezsgővel… Dobrády Ákos és a többiek pedig szorgalmasan brümmögtek körülöttem, ami némiképp megnyugtatott engem is.

Teljesen világossá vált számomra, hogy amit Brett mond magáról, az nem kamu: szuggesztív személyisége, és hihetetlen tudása hitelessé teszi, és rögtön, több példán keresztül mutatja be, hogy igenis minden ember énektechnikája fejleszthető. Akár egy óra alatt! Ha nem a saját fülemmel hallom, én sem hiszem el: a közönségből hívott ki amatőr és nem amatőr énekest egyaránt, és fél óra múlva már kiénekelték azokat a hangokat, amit korábban nem. A tanítás minden szintjén egyszerre operál: beszél hangképzésről, hajlításról, a mássalhangzók szerepéről, hangerőről, erőltetett és lazán kiénekelt hangokról, és természetesen a lélek szerepéről az éneklésben.

A kurzus utolsó részében énekelt egy keveset Bereczki Zoltán is és Szinetár Dóra is, Brett nagy megelégedettségére.

Én a kurzus óta énekes vagyok. Sőt, a kurzus óta mindenki énekes, aki látta és hallotta. És ez akkor is így van, ha az illető az Arénában énekel, és akkor is, ha a fürdőszobában. Másképp gondolkozom az éneklésről, pedig 6 éves koromban kezdtem el tanulni. Köszönöm, Brett Manning, és köszönöm Magyar Hajnalnak, hogy elhívtad Őt!

-Sólyom Attila-

[2010.10.10.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Szintis kerestetik! zenész [2018.10.18.]
Dobost keresünk zenész » dobos/ütős [2018.10.14.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

beszámolók még