2020. augusztus 12. | szerda | Klára nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
EsőNap hivatalos honlapja
Esőnap Rendezvények
Haagen Imre hivatalos honlapja
Kapcsolódó cikkek
EsőNap zenekar
Haagen Imre
Kapcsolatok
Dalgaléria Társulat
Dalköltők Társasága
EsőNap
EsőNap Rendezvények
Haagen Imre
Nahát Chaplin!

Haagen Imre, a "magyarhangya" már "másodszorra" ünnepli a huszadikat!

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felelevenítjük mi minden történt adott napon a zene világában. Ma egy kiváló zenei szakember, egy amolyan polihisztor, Haagen Imre születésnapját ünnepeljük

A jelző azért illeti meg, mert élete minden egyes szálával kapcsolódik a zenéhez, s ha egy kis kitérőt tesz is - mert bizony tesz -, az is szervesen kapcsolódik a művészetekhez.

Aki figyelemmel kíséri a magyar könnyűzenét, filmművészetet és közéletet, számos alkalommal találkozhatott a nevével. Ismert az énekhangja és beszédhangja egyaránt. Láthattuk pl. a Jóban Rosszban-ban, a Nosztalgia Bár-ban , de még a Katalin Bírónő-ben, sőt megjárta a Kifutót és a Megasztárt is.

Korán ráeszmélt, hogy színpadra és alkotásra termett. Életét folyamatosan úgy alakította, hogy mindig helye legyen benne a színpadnak és az írásnak. Elsősorban Sík Olga és Kővári Judit növendék, akinek hamar kiderült sokoldalúsága és az élet iskolájában több fronton is a profizmusig vitte.

Úgynevezett nosztalgiaénekesként rendszeresen fellép céges partykon, divatbemutatókon, falunapokon, nyugdíjas klubokban stb… Repertoárjában olyan dalok tartoznak, mint a My way, Most élsz, How deep is your love, New York, New York, It’s now or never, Stand by me, Hello, vagy éppen Mandy… Sorolhatnánk reggelig.

Zenekaraival a legkalandosabb zenei utazásokat éli át minden egyes koncerten.

Az EsőNap Retro&Roll Partyzenekar zenekar megálmodója és vezetője. Jártasak a pop, rock, disco, funky, blues, rock&roll, soul és nem utolsó sorban a jazz világában is.

A Dalgaléria Társulat négyes-fogatának is oszlopos tagja, mely csodás hangulatot teremtve, remek örökzöldeket, musical- és operett dalokat tolmácsol egy színes, ízlésesen szerkesztett színpadi műsorban.

Különleges „jazzpopot” játszó formációja, a Dalköltők Társasága, amelyben kiváló zenészek együttmuzsikálásának eredményeként a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek népszerű melódiái csendülnek fel a ’30-as, ’40-es évek utánozhatatlan hangulatában. A Dalköltők Társasága név egyébként egykori saját rádióműsorától lett kölcsönözve, talán egyszer még az is folytatódik.

E felsorolásban a Nahát Chaplin! zenekart mindenképpen meg kell említeni, hiszen akik szeretik az időtálló zenét - elsősorban a 80-as évekből – és akikben felsejlenek a régi emlékképek egy autósmoziról, vagy éppen a Poptarisznyáról, akkor igazi „időutazók, akik látták a Házibulit”. A Nahát Chaplin! Nekik szól!

Imre lelkében az egyik legnagyobb szelet a dalköltészeté. Tarsolyában mindig van egy-egy papírért kiáltó hangulat. Az első versek a fióknak, majd pedig saját zenekarai számára születtek, de az évek során Fehér Adrienn, Jónás Andi, Bebe, Tunyogi Péter, a Bojtorjános Pomázi Zoltán, a Megasztáros Mujahid Zoli, vagy éppen az Alma zenekar is boldogan kölcsönvette sorait.

Sokoldalúságának kalandos bizonyítéka: Analfa Béla álnéven, még egy mulatós csapatnak is írt dalszövegeket.

A beszédhangját is biztos ismered, ugyanis Imre szinkronszínészként is nap mint nap bizonyít. Számos mozifilm, tévéfilm, dokumentumfilm, rajzfilm, szappanopera vagy reklám „magyarhangya”. Remek orgánuma, megjelenése, beszélőkéje és színpadi gyakorlata tette alkalmassá arra is, hogy a publikum műsorvezetőként is megismerje.

Nevéhez fűződik több száz karaoke party őrületes hangulatú levezénylése és számos céges rendezvény moderátoraként is találkozhatunk vele.

Nem ismer határokat, sőt kifejezetten kedveli, ha új feladattal találja szemben magát. Így megesik, hogy hívják falunapra, halászléfőző-versenyre, divatbemutatóra, vagy szépségversenyre is.

Ceremóniamesterként egyszerre csillogtathatja meg énekesi tudását, színészi vénáját és kiváló szervező-, valamint kommunikációs képességét is. Számos fiatal házaspár köszönheti többek között neki is, hogy valóban életük egyik legboldogabb és legemlékezetesebb napja lett az esküvőjük.

Haagen Imre ceremóniamesterként egy kicsit vőfély, egy kicsit násznagy és egy kicsit mókamester. Úriember és táncpartner, aki ráadásul még énekel is. Olyan szívhez szóló dalokkal kápráztatja el az ifjú párt és a násznépet, mint pl. a Most kell eldöntenem, az Ő, a Hogyan tudnék élni nélküled, vagy éppen az Úgy szeretném meghálálni.

Mivel mindeközben saját rendezvényszervező cégében is aktívan dolgozik, így ő az, aki sosem unatkozik.

Haagen Imre „civilben” boldog és kétszeresen is büszke Édesapa, akinek életében az önmegvalósítás mellett a legfontosabb dolog a Családja.

Negyvenedik születésnapján Isten éltesse sokáig!

– HAK  –

[2010.10.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még