2020. június 1. | hétfő | Tünde nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolatok
Szolnoki Péter

Nem hittünk a fülünknek! Ezért érdemes magyar dalt hallgatni 59. - karácsonyi meglepetéssel

A nap magyar dala rovatba magyar zenekarok, zenészek muzsikái kerülhetnek be. Eddig minden nap mi ajánlottunk, de mostantól Szolnoki Péter előadó is belebújik az ajánló szerepébe: a szakember ígéri, hogy nem okoz csalódást és a legjobbakat válogatja nektek.  

A hang olyan szer, amely mindig "kéznél" van. Az "a cappella" műfaj mindig is lenyűgözte hallgatóságát az emberi hang határtalan sokszínűségével és a stílusban rejlő lehetőségek bemutatásával. Elfogultság nélkül írhatom, hogy a műfaj egyik legjobb hazai képviselője a szegedi Fool Moon együttes, mely több nemzetközi a cappella fesztiválon vett már részt.

2005-ben első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, így a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett. 2006-ban pedig a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella Versenyen első helyezést és két külön díjat kapott. Nagy sikerrel turnéztak Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Koreában, Japánban és már kígyóvért is ittak! :)

- Aki már volt Fool Moon koncerten, az tudja, hogy az öt különböző karakter hogyan válik egységes egésszé a színpadon. Egyéni hangzásukat egyéni előadásmódjuk és humoruk teszi még élvezetesebbé. Mindig nagy élmény őket látni, hallani! Változatos repertoárjukban egymást követik a magyar és külföldi slágerek újragondolt ötletes feldolgozásai.

Németh Miklós és Molnár Gábor hangszereléseiben ízléssel keverednek a hagyományos kórusművek, a nép-, a soul, a pop, a jazz zenei motívumok és a beatbox-os, trendi stílus. Most kivételesen, de nem meglepő módon az ünnepre való tekintettel a 2004-es "Merry Christmas" című karácsonyi kislemezükről a "Caroll Of The Bells" című feldolgozásukat szeretném ajánlani! Ajánlom, hogy hallgassátok meg! :) Nekem tetszik! - írta ajánlójában Szolnoki Peti.

Szeretnéd megkapni mailben a nap magyar és a nap külföldi dalát? Iratkozz fel tematikus hírlevelünkre! Érdemes, hiszen a feliratkozók között rendszeresen ajándékot sorsolunk ki.

Név:*  E-mail:*  

Még egy magyar dal?

A hang olyan szer, amely mindig "kéznél" van. Az "a cappella" műfaj mindig is lenyűgözte hallgatóságát az emberi hang határtalan sokszínűségével és a stílusban rejlő lehetőségek bemutatásával. Elfogultság nélkül írhatom, hogy a műfaj egyik legjobb hazai képviselője a szegedi Fool Moon együttes, mely több nemzetközi a cappella fesztiválon vett már részt. 2005-ben első helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella versenyen, Európa legrangosabb ilyen jellegű megmérettetésén, így a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett. 2006-ban pedig a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella Versenyen első helyezést és két külön díjat kapott. Nagy sikerrel turnéztak Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Koreában, Japánban és már kígyóvért is ittak! :)
Aki már volt Fool Moon koncerten, az tudja, hogy az öt különböző karakter hogyan válik egységes egésszé a színpadon. Egyéni hangzásukat egyéni előadásmódjuk és humoruk teszi még élvezetesebbé. Mindig nagy élmény őket látni, hallani!
Változatos repertoárjukban egymást követik a magyar és külföldi slágerek újragondolt ötletes feldolgozásai.
Németh Miklós és Molnár Gábor hangszereléseiben ízléssel keverednek a hagyományos kórusművek, a nép-, a soul, a pop, a jazz zenei motívumok és a beatbox-os, trendi stílus.
Most kivételesen, de nem meglepő módon az ünnepre való tekintettel a 2004-es "Merry Christmas" című karácsonyi kislemezükről a "Caroll Of The Bells" című feldolgozásukat szeretném ajánlani! Ajánlom, hogy hallgassátok meg! :) Nekem tetszik! - írta ajánlójában Szolnoki Peti

 

[2010.12.24.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még