2023. december 11. | hétfő | Árpád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Eurovízió 2013: Rácz Gergő bekerült a döntőbe
Kapcsolatok
Rácz Gergő
Rakonczai Viktor
Wolf Kati
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)

Rácz Gergő harmadszor készül az Eurovízióra - interjú azzal, akiben a világ, a harc és a vágy

Először a fiúcsapattal, Viktor szerzeményével hódították meg Dublin és Európa közönségét (a britek a 3. helyre voksolták őket!); másodjára, 2008-ban Csézy-vel álltak a színpadon (Gergő a Fool Moon tagjaként vokálozott, Viktor zongorán kísérte saját kompozícióját); az idén pedig társszerzőként debütálnak Wolf Kati bombasztikus dalával.

 Csatlakozz csoportunkhoz a facebookon és nézd meg a további indulókat.


    Milyen érzés többedjére indulni ezen a rangos nemzetközi dalversenyen: mindig más, vagy kialakul egyfajta rutin?
    [Rácz Gergő] A szervezés mindig hasonló, profi módon történik. Nyilván kialakul egyfajta tapasztalat, amit az ember megoszt azzal, aki először megy ki. Mindig megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a produkcióból ének, vokál és színpadi előadásmód szempontjából.

   
[Rakonczai Viktor] Egy ilyen versenyen részt venni, ahol egy országot képvisel az előadó és a szerző, mindig nagy izgalommal és megtiszteltetéssel tölti meg az embert. Most igazán nagy áttörésben bízunk: egy igazi csoda született. Bennünk is megfordult, hogy erős induló lehetne, de miután a közönség szintén érdemesnek tartotta, elküldtük az MTV-nek. Különösen biztató, hogy a külföldi visszhangok alapján is a top 5 favorit között tartják számon Katit és a dalunkat.

   
Úgy érzem, tökéletes kombináció a Szerelem, miért múlsz?: zene, szöveg, előadó, eurovíziókompatibilitás szempontjából egy hibátlan egység. Hogyan született a dal?
    [R.G.] Úgy kezdtünk neki Viktorral, hogy megnéztük Kati összes X-Faktoros szereplését. Rájöttünk, milyen dal áll jól neki, melyik stílusban, melyik hangfekvésben tudja leginkább megmutatni magát. Egy zongora és gitár mellett viszonylag gyorsan megkomponáltuk a dallamot, aztán összeraktuk a szerkezetet, Kati felénekelte egy kamuangol szöveggel, majd utána írta meg rá Geszti Péter a végleges dalszöveget. Düsseldorfba a Johnny K. Palmer által írt angol változattal megyünk, aminek What About My Dreams? a címe.

   
[R.V.] Olyan irányba mentünk el, amiben Kati a legjobban ki tudja fejezni az egyéniségét. S mivel jól mozog a színpadon, a dal energetikus, tempós lett. A 80-as évekbeli zenei csomagolás egy olyan fűszer, amivel modernek lehetünk, viszont Kati a saját korosztályát is meg tudja érinteni, hiszen ebben a stílusban teljesen autentikus.

   
Hogyan zajlik a Viktorral való közös alkotás? Van-e valami magasabb célotok?
    [R.G.] Mindig úgy dogozunk, hogy az előadó(k)ra szabjuk a dalt. A legnagyobb öröm aztán, amikor az énekes életre kelti azt az elképzelést, ami a szerző(k) fejében megszületik. Az egész munkafolyamat alatt eksztázisban vagyunk, feldobódunk. Szeretnénk, ha más is így érezne a dalainkat hallgatva; hiszen hogyan is várna az ember egy jó hatást, ha belülről nem érzi.

Kati dalával kapcsolatban azt szeretnénk, ha az egész ország büszke lenne arra, amit lát és hall. Nagyon bízunk benne. A zene fontos egy nemzet számára. A hazai zene kedvező megítélése a világban pedig egy plusz tartást adhat az embereknek.


   
Gergő téged nevezett meg, mint azt az embert, akinek a szakmai véleményére leginkább ad. Te hogyan viszonyulsz hozzá?
    [R.V.] A V.I.P. feloszlása után külön utakon jártuk. Bennem azonban megfogalmazódott, hogy kell egy társ, aki tökéletesen úgy gondolkodik, mint én, aki lelkesedéssel és hozzáértéssel fog hozzá egy dalhoz. Az elmúlt évek sikerei – Tabáni István Gyönyörű szép című, Fonogram-díjas dala, az idei VIVA Comet hivatalos dala, a Ha zene szól, hogy csak néhányat említsek – szerencsére visszaigazolják azt az elgondolásunkat, hogy csak hittel és alázattal érdemes bármit is csinálni.

Gergő egy igazi magyar unikum, akit méltán képviseli hazánkat a világot jelentő deszkákon.

 Nézd meg Rácz Gergő Harc és vágy című klipjét itt.

- Aigner Ivan - 

 

[2011.03.17.]

« előző oldal  (2. oldal)  

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
futurism 2011.03.24. 15:14 • [1]
Ez nagyon derék, én csak azon gondolkodom, hogy a multitehetség vajon mit jelent? Mondhatnánk univerzális tehetségnek, ha sokmindenben jó, például a zenélésben, mosogatásban stb. vagy ultratehetségnek, ha minden eddig ismert mértéknél tehetségesebb valamiben. Vagy az eurovízió kapcsán a multitehetség most arra vonatkozik, hogy multinacionális tehetség? Lehetséges.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK hangosítás/cucc [2023.12.04.]
Gyors és egyszerű hitel minden rászoruló egyéb [2023.11.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Szűnni nem akaró tapsvihar az Ezeregy éjszaka budapesti bemutatóján
2023. november 3-5....

Fekete Fátylas Menyasszonyok tánca a viharban - Black Veil Brides - Halestorm az Arénában
2023....

Megnéztük a Winery Dogs koncertjét - képriport
50 Cent talán utoljára, de nagyon odatette magát a Budapest Arénában adott koncertjén
A Nazareth a Barba Negraban lépett fel - megnéztük!
Szülinapra készülnek - 20 éves lett a Madách Színház sikerdarabja
Megnéztük a BSW koncertjét az Akváriumban - képekben
beszámolók még