2022. augusztus 12. | péntek | Klára nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Wolf Kati
Eurovision Song Contest 2011 (Eurovízió, Eurovíziós dalfesztivál,Eurovíziós dalverseny)

Eurovision 2011: Íme Wolf Kati ellenfelei - ismerd meg a dalokat, előadókat, videóval

Az Eurovíziós Dalfesztiválon 43 nemzet vesz részt. Wolf Kati a keddi elődöntőből már a szombati döntőbe került, ahol ötödikként lép majd fel. Itt 25 ország versenyzője mutatja meg magát. Jöjjenek ők. Egy biztos: a verseny győztese közülük kerül ki. A dalok és az előadók bemutatásakor az eschungary.hu anyagait használtuk. 

A gála Paradise Oskar - Da Da Dam dalával indul.

A “Paradise Oskar” művésznevet egy tündérmese ihlette. Astrid Lindgren történetében így hívták azt a csavargót, aki harmonikájával kereste a kenyerét. Tavaly nyáron éppen improvizált, amikor megszületett a “Da da dam” című szerzeménye. Nem volt vesztenivalója, beküldte a YLE köztelevízió válogatására, és láss csodát: nemsokára e-mailben értesítették, hogy a zsűri egyenesen az élő műsorba juttatta őt! Ennek örömére a híres producerrel, Leri Leskinennel elvégeztek néhány csinosítást, utómunkálatot a számon, ami aztán meghódította a finn szavazókat, akik készségesen támogatták kedvencüket. Így történt, hogy Paradise Oskar fölényes győzelemmel megnyerte a finn nemzeti döntőt – ez volt az utolsó állomás az Eurovízió előtt azon az úton, ami az otthoni rögtönzésektől, családi zenélgetésektől indult, és láthatjuk,hova ért.

A dalról: a “Da da dam” egyike azon kevés idei versenyszámoknak, melynek mondanivalója és minőségi szövege van. Oskar Pétert ismerteti meg velünk, és rajta keresztül a világ problémáit: ez a kilencéves kisgyerek sok dologban tájékozódott, kívülről tudja, melyek Európa országai. Egyszer a tanítónénije mesél neki arról, hogy a Föld haldoklik. Péter először ugyan megijed, de szívén viseli hazája sorsát: megvédi a bolygót! Persze, a felnőttek csak élték szürke hétköznapjaikat ebben a rohanó világban, senki sem hallotta meg a kisfiú szavát. Elvégre ő csak egy gyerek… Honnan értene bármihez is? Úgy tűnik, Péter sokat várt az emberektől – naiv volt. Íme, itt egy párhuzam a dalbeli karakter és Paradise Oskar között: mindketten szürreálisan nagyot álmodtak – az előadónak viszont sikerült megvalósítania a vágyait. Hogy Péterrel mi történik… Ez már tőlünk is függ, sőt… Csakis rajtunk múlik!
 

[2011.05.14.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még