2024. február 29. | csütörtök | nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Próbálnak a Gengszterek
Kapcsolatok
Vastag Csaba
Mészáros Árpád Zsolt
Hujber Ferenc

Gengszterek a Margitszigeten - képekben Vastag Csaba, MÁZS és Hujber Ferenc produkciója

A nyíregyházi siker után a három gengszter ezúttal a Margitszigeten állt színpadra. A beharangozott eső ellenére szép számmal érkeztek nézők a gengszter-show-ra, és végül az égiek is kegyesek voltak hozzánk. Mészáros Árpád Zsolt, Vastag Csaba és Hujber Ferenc újabb „tárgyaláson” van túl, melynek sikeréhez kétség sem fér. 

A bő kétórás koncert abszolút rendhagyó volt, hiszen több ez, mint élő-zenekaros kísérettel előadott dalok füzére. Aki járt már az elmúlt években MÁZS immáron szokásosnak nevezhető nyári nagykoncertjén, tudhatja, hogy soha nem elégedett meg önmagában azzal, hogy egy zenekarral kiáll a színpadra és énekel. Láttuk sportcsarnokba Las Vegast idéző hangulatban vagány sportautóval érkezni, láttuk egész kórust felvonultatni a színpadra és a pirotechnikával sem fukarkodott soha. Emellett minden alkalommal sztárvendégekkel együtt igyekezett a közönség kedvére tenni. Idén sem volt ez másképp. A nyíregyházi koncerthez hasonlóan Vastag Csaba, Hujber Ferenc, valamint a Kazár Pál vezette Dimenzió zenekar közreműködésével szórakoztatta a nagyérdeműt. Ezúttal az Y2K táncosai mellett step-táncosok is segítették őket.

Aki monumentális díszletre, emelkedő-süllyedő, pörgő-forgó elemekre számított, az bizonyára csalódott, de ezek hiánya sem feledtette egy pillanatra sem, hogy hol vagyunk. Már a koncert elején kiderült, hogy egy chicagoi börtönbe csöppentünk, ahol a három rosszfiú mesélt arról, hogyan kerültek oda, hogy vált a „nyíregyházi suttyó”, Mr. X és a srác, aki Valami Amerikáról álmodott, a show-business rabjává. Mindhárman fiatalon kezdték, eleinte csak kisstílű „bűnözők” voltak, majd az évek múlásával egyre nagyobb dobásokkal álltak elő, mígnem beszippantotta őket a show-business világa, ahonnan a folyamatos adni akarás miatt nem tudnak szabadulni. Talán nem is akarnak, hiszen ez az életük. Amolyan önkéntes rabság ez.

Nyomj egy lájkot, ha szereted a musicaleket.


A Gengszterek éjszakáját a háttértörténet tette különlegessé. Tulajdonképpen egy tárgyalást nézhettünk végig látványos show-elemekkel tarkítva. A bírónő hangját Náray Erika kölcsönözte ezen az estén. A tárgyalás tétje pedig nem kisebb, mint hogy a három cellatárs életfogytig tartó „büntetését” továbbra is közös cellában töltheti, vagy szétválasztják őket. Feladatuk tehát, hogy a bírónőt a védők, azaz a közönség segítségével meggyőzzék, hogy a show-business cellában maradhassanak együtt.

Mindez a Cella-tangó során derül ki, melyet követően a koncert megálmodója, MÁZS énekelt a nagy amerikai álomról. Ezután egy igazán pörgős, bulizós blokk következett. Csabi Tom Jones Sex Bomb c. számával lépett a közönség elé, majd Hujber Feri Elvis Little less conversation-jével fokozta a hangulatot, amit az It’s my life (Csabi), a Lehet ez egy őrült nap (Árpi) követett. A Let me entertain you jött, amit Csabitól vártunk volna, hiszen egy éve ezzel tette le névjegyét az X-faktor mentorai elé, valamint évek óta védjegye ez a szám, de ezúttal Feritől hallhattuk, végül pedig az egyébként vokalistaként jelenlévő Cserepánya Miroszláv és Árpi duettje, a Cashflow zárta ezt a részt.

Képekben a Gengszterek próbája - klikk a fotóra

Egy olyan blokk következett, melyben a három gengszter előbb szólóban, majd közösen tisztelgett a női nem előtt. Elsőként Hujber Feri az Ő c. Máté Péter dallal engedett bepillantást nyerni a kemény külső mögött rejtőző érzékeny lélekbe, Csabi a Királylánnyal, majd Árpi a Roxanne-nal, végül pedig a Párizsi Notre Dame-ból a Belle-t énekelték együtt.

A lírai vonalat egy rövid időre Árpi és Feri duettje a Me and my shadow törte meg, mely lehetőséget adott arra, hogy a két srác egy kis humorral rázza fel a közönséget, illetve a step-táncosok is üdítően hatottak. Természetesen nem maradhatott el Hangokba zárva sem, hiszen Csabi életének talán legnagyobb fordulópontját hozta ez a szám. Ekkor lett „hivatalosan” majdnem valakiből valaki, és ezt, mintegy igazolást, nyilvánvalóan felhasználta annak érdekében, hogy a show-business cellában maradhasson a többiekkel.

Egy rövid step-szólót követően Hujber Feri a Cápadallal csalt mosolyt a nézők arcára. A Dreamgirls-ből a Cadillac car c. dalt hallhattunk ezután Árpitól, majd az utolsó szó jogán A napba öltözött leány c. rockoperából Áron imáját énekelte el, és a dal végén tüzet gyújtott a színpadon. A meghitt pillanatot újra step-táncosok törték meg, és máris dübörgött a We will rock you c. Queen sláger semmivel össze nem téveszthető ritmusa, mely Árpi és Csabi előadásában hangzott el a közönség közreműködésével. A szám végén a még mindig lobogó tüzet próbálták eloltani, amit végül Árpinak egy poroltóval sikerült megoldani, ezzel egy időre láthatatlanná téve mindent, ami a színpadon történt. Egyébiránt akár hagyhatták is volna tovább égni a tüzet, hogy legalább annyi fény legyen a színpadon, ha már a fénytechnikusok nem zavartatták magukat amiatt, hogy gyakorlatilag teljes számokat énekeltek végig sötétben a srácok.

A hangulat már-már fokozhatatlannak tűnt, amikor is a bírónő a sokadik figyelmeztetés után besokallt, és úgy döntött, inkább felmenti a három gengsztert, csak a kontrollálhatatlan viselkedést hagyják abba. Így annak tudatában, hogy nem kell külön cellába vonulniuk a rosszfiúknak, felszabadultan énekelték a szabadság hangját meghallva a Freedom c. számot. A Csókkirályt egy újabb Árpi-Csabi duett követte (Elvis - Tutti-frutti), és a házibuli hangulatot a Valami Amerika, és az Egy éjszaka Bangkokban koronázta meg.

Nyomj lent egy lájkot, ha bírod a Gengszter-fiúkat.

A koncert zárószáma Frank Sinatra örökzöld klasszikusa, a My way volt. A három gengszter ezt együtt énekelte el, ami egyfajta összefoglalása is lehetett volna a koncertnek, hiszen voltaképpen megmutatták a fiúk az ő útjukat, ami a show-business cellába vezetett. A közönség szűnni nem akaró tapsára visszajöttek még egyszer, és búcsúzóul a közönséggel karöltve elénekelték az Azért vannak a jó barátokat.

Mindent összevetve, akik kifejezetten a rosszfiú-image miatt szeretik Árpiékat, azoknak sem kellett csalódniuk, hiszen amellett, hogy megmutatták érző oldalukat a srácok, azt is bizonyították, hogy nem véletlenül aggatták rájuk a rosszfiú jelzőt. A koncert után mi mást kívánhatnánk nekik, mint sok ilyen jó hangulatú bulit, továbbá azt, hogy a show-business világában is életre szóló legyen ez a barátság. Reméljük, hogy hármójuk együttműködésének csak az első, de nem az utolsó állomása a Gengszterek éjszakája.

Az előadás képeiért klikk IDE! (A képek megtekintésére facebookcsoportunkhoz csatlkaozás után van lehetőség)

- Di Giovanni Szandra -

[2011.08.09.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hitel ajánlat 48 órán belül (Jelentkezze egyéb [2024.02.06.]
Hitel, pénzügyi segítség és kötvény egyéb [2024.02.02.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Bestiális este a Barba Negrában
Február 18-án ismét ellátogatott hozzánk a Battle Beast...

István, a király 40. éves koncertturné - képriport
A Crescendo Music Management...

20 éve mutatták be a Rómeó és Júlia musicalt - képriport
Elindult a Tankcsapda 35. éve - képriport  
Ha eddig úgy élt bennünk a Fekete Péter, mint egy "poros darab", akkor most irány a Centrál Színház
Szimfonikus metal est a Barba Negrában 
beszámolók még