2023. március 20. | hétfő | Klaudia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez volt a sláger egykor 86. - 1979-ben milliók hallgatták a dalt
Ez volt a sláger egykor 87. - 1980-ban milliók hallgatták a dalt 

Ez volt a sláger egykor 88. - 1986-ban milliók hallgatták a dalt

Nagy népszerűségnek örvendő sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ ismét nem volt rest és megérkezett az aktuális retro csemegével, ami nem más, mint Zoltán Erika örökzölde. 

A könnyűzene rajongóinak nagy szerencséje van. Amióta létezik a pop és a rock, egy perc idejük sincs unatkozni. A zenei világ folyamatosan megújuló forgatagában újabb és újabb műfajok, illetve ezek képviselői jönnek-mennek, vagy – a retro-t imádók örömére: maradnak. Ma a ’80-as évek magyar diszkójának világába repülünk, ahol a királynő egyértelműen Zoltán Erika volt.

Ezt a hivatást sem lehet elég korán kezdeni: Zoltán Erika már 4 évesen eltökélte, hogy énekesnő lesz. Zongorázni tanult, dzsesszbalett órákra járt, érettségi után éjszakai bárokban énekelt és táncolt. Nem csoda, hogy 1984-ben egy balatoni találkozás alkalmával azonnal felfigyelt a muzikális hölgyre Pásztor László, a Neoton Família vezetője, aki elindította a zenei pályán. Mondhatjuk, hogy nem igazán teketóriáztak: a vérbeli zenész-producer és a tehetséges énekesnő együttműködéséből sikerlavina indult el.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Zoltán Erika 1986-ban részt vett a siófoki Interpop Fesztiválon, ahol közönségdíjat nyert „Szerelemre születtem” című dalával. A dal elsöprő sikere meghozta a folytatást. A következő évben már a lemezboltokban volt az azonos című album, amely egy év alatt több,  mint 250 ezer példányban kelt el, elérve a platina fokozatot. Rajta olyan azóta is töretlen népszerűségnek örvendő dalok, mint a „Luftballon”, „Remete lány”, „Madonna”, „Banális történet”.

A következő év „Túl szexi?” nagylemeze pedig már meghaladta a 300 ezret, erről a címadó dal és a „Casanova” lett örökzöld. A ’80-as évek diszkójának magyar díváját nemcsak országszerte csodálták. Csak néhány izgalmas dolog a sorból: angol nyelvű lemez Ausztriában, fellépés egy svédországi táncdalfesztiválon, vagy hogy mást ne mondjunk, 1989-ben az évtized legmenőbb diszkóproducere, az éppen énekesnő után kutató Dieter Bohlen is felkereste a mi Zoltán Erikánkat.

A művésznő a ’90-es években új fokozatra kapcsolt, már Erica C. néven. Hihetetlen energiáinak eredménye számtalan lemez, producerként több csapatot csúcsra juttatott, tánciskolát vezet.

Ma idézzük fel azt a dalt, amely elsőként jut eszébe mindenkinek, ha felhangzik a név: Zoltán Erika. Szóljon a „Szerelemre születtem”, amely felcsendül az egyik ’80-as diszkós BanDJ Minimixen is. Meghallgatható a www.bandj.hu oldalon.

Nyomj lent egy tetsziket, ha bejön ez a dal vagy a rovatunk.

Ez volt a sláger egykor rovatunk összes részéért klikk IDE

[2011.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hirdetés leírása szolgáltatás [2023.03.19.]
magán kölcsön ajánlat: melindakovacs687@ szolgáltatás [2023.03.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Ville Valo szíve lelke - Neon Noir Tour 2023
Hét és fél esztendő elteltével 2023 március...

Fényesen ragyog a Kowalsky meg a Vega csillaga! Volt ok ünneplésre az Arénában
20 éves...

beszámolók még