Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. április 18. | vasárnap | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Magyar Dal Napja 2011

Sikeres volt a Magyar Dal napja - értékel a főszervező 

Csaknem 60 ezren látogatták országszerte a magyar dal napja rendezvényeit; Budapesten 18 ezer, Nyíregyházán, a magyar dal fővárosában ötezer, a többi vidéki helyszínen 35 ezer érdeklődő vett részt a vasárnapi eseményeken. 

"A leglátogatottabb vidéki helyszín számításaink szerint Százhalombatta volt, ahol mintegy 15 ezren szórakoztak. A település idén először kapcsolódott be a magyar dal napjába, a nagyon magas látogatottság azzal magyarázható, hogy a vasárnap a Battai Napok második napja volt egyben, és a népszerű programok három helyszínen zajlottak" - mondta Szabó Edit, a Magyar Dal Napja Nonprofit Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-nek.

Százhalombattán mások mellett a Bon-Bon, az Irigy Hónaljmirigy, valamint a Magna Cum Laude is fellépett.

Nyíregyházán, a magyar dal fővárosában mintegy ötezer érdeklődő mellett, több mint tíz helyszínen zajlottak a programok; itt volt a hivatalos megnyitó is Presser Gábor, a magyar dal napja kitalálója és a Cantemus kórus részvételével.

Az ügyvezető kitért arra, hogy a magyar dal napja hivatalos rendezvényein kívül mintegy kilencven településen számos iskola és közösség csatlakozott a Nyíregyházával dalol az ország kezdeményezéshez, vagyis vasárnap este 20 órakor ennyi helyen énekelték el a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt.

A magyar dal napján idén tíz településen rendeztek programokat. A nulladik napot szombaton Hévízen, egy másik új idei helyszínen tartották: a nagyparkolóban, ahol a Bikini is fellépett, háromezren szórakoztak. Vasárnap több ezren voltak Egerben és Szombathelyen is.

Szintén idén voltak először koncertek a fővárosi Campona bevásárlóközpontban: az itt is zenélő Bikini - klikk, ha bírod a Bikini együttes dalait mellett a 100 Folk Celsiust, SP-t, Weszely Ernőt és a Karthagót láthatta-hallhatta a többezres nézősereg; számos LGT-feldolgozás hangzott el a délután és az este folyamán, és relikvia-kiállítást is rendeztek magyar zenészek hangszereiből, fellépő ruháiból. 

 Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

"A legtöbb fővárosi koncert telt házas volt, nagyon népszerű helyszín volt az óbudai Kobuci kert a belga hegedűvirtuóz, Tcha Limberger egész napos részvételével, a Városmajori Szabadtéri Színpad, ahol Bródy János tartotta a nyitókoncertet, a fiatal zenekaroknak lehetőséget biztosító Gödör Klub, és természetesen, akárcsak minden évben, egy tűt sem lehetett leejteni a Vígszínházban, ahol most a teátrum 115 éves történetét elevenítették fel" - fejtette ki Szabó Edit az MTI-nek.

A Vígszínházban vette át vasárnap az egyik internetes oldalon még augusztusban indult szavazás, a "Ki Magyarország legjobb szövegírója?" győztese, Bereményi Géza az elismerést. A verseny fődíja, hogy a nyertes által kiválasztott, tehetségesnek tartott kezdő zenekar, a Dorij Den nevű formáció (Dobri Dani és Nagy Péter) 40 óra ingyenes stúdióidőt kapott.

Idén először egy határon túli település, Kassa is bekapcsolódott a magyar dal napja rendezvényeinek sorába.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján rendezték meg. A következő esztendőtől párhuzamosan több helyszínen, köztük vidéki városokban is megszervezték az eseményt.

[2011.09.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még