15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. május 17. | hétfő | Paszkál nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Hivatalos honlap
Twister a Facebookon
Kapcsolódó cikkek
˝Az Ördög lánya˝ ott lesz a Shadowban!  
Képgalériák
Twister koncert a Shadow Rock Caféban, 2011.09.17
Twister zenekar
Kapcsolódó Kiadványok
Twister: Az Ördög Lánya
Kapcsolatok
Twister

˝Nem rinyálunk, fellépünk!˝ - interjú a Twister zenekarral

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a nyáron viharos sebességgel népszerűségre szert tevő zenekar, a Twister Győrben, a Shadow Rock Caféba készült, hogy megmutassa milyen is az „Ördög lánya”. Ha már ott voltunk a koncerten, leültünk beszélgetni a srácokkal, múltról, jelenről és jövőről is.

- Igaz, hogy az elmúlt hónapokban egyre többen ismertek meg a zenekart, azért most mégis szaladjunk egy kicsit végig: hogy született meg a Twister?
- Gery: A jelenlegi felállásban egyedül én vagyok az, aki a zenekar születésétől fogva tag. 2007-ben indultunk, majd 2009-ben jött ki az első demónk, „Megkísértés” címmel, amit még Kovács Attila énekelt fel, ám Teleki Levente (dob) itt már csapattag volt. A következő év nagy váltást hozott el a Twister életében, Pető Tomi (gitár, vokál ) és Mókos „Móki” Tamás (ének) csatlakozott. A legkésőbben belépő, s a legfiatalabb zenésztárs Molnár Balázs, aki a busszusgitáros szerepét tölti be a zenekarban. Így öten alkotjuk a Twistert, és az első nagylemezünket, „Az ördög lányát” is így vettük fel.

- A tagcseréket és a jelenlegi felállást már ismerjük, ideje hogy eláruljátok: honnan ered a nevetek?
- Gery: Volt egy korábbi zenekarom, amit Pergőtűznek hívtak…
- Móki: Aminek nyilván túl sok köze nincs a Twisterhez… :-)
- Gery: Na, a Twister onnan jött, hogy 2007-ben láttam a Twister című film demóját, ami nagyon tetszett, s akkor jött az ötlet, hogy legyen a zenekar neve is Twister.

- Ideje megtudnunk, milyen stílusban is nyomja a zenekar!
- Gery: Jó kérdés. Éppen az előbb beszélgettem lent a koncert után egy kedves hölggyel, aki azt mondta, hogy nem igazán tudja behatárolni a zenénket. Kiemelte, hogy szereti az Akelát, az Ossiant a Hammerfallt és említett még néhány nevet, de mindig arra tért vissza, hogy minket nem tud hova tenni, csak hogy az a lényeg: tetszünk neki. Ha nagyon muszáj besorolni, akkor valahol hard rock és a heavy metal közé sorolnám a Twistert, de a legigazabb talán mégis az, ha azt mondom: Twister-stílusunk van.
- Tomi: Valami olyat is mondtak ránk egyszer, hogy "ikertémás vagy ikerszólós dallamos heavy metál".
- Balázs: Ha engem kérdeznek, én mindig azt mondom, hogy hard rock, de azért nyilván nem ennyire egyszerű ez az egész, de mit mondjak annak, aki nem annyira járatos ezekben a stílusokban?
- Móki: Maradjunk annyiban, hogy mi sem tudjuk behatárolni, igazából azt játsszuk, ami nekünk tetszik. S annak roppantul örülünk, hogy ez másoknak is tetszik.

- Térjünk rá „Az Ördög Lányára”. Hogyan született meg ez az album, ami a bemutatkozó nagylemezetek?
- Tomi: A nagylemez az nyilván cél volt rögtön akkor, amikor összeállt a banda. Voltak régi dalok, folyamatosan születtek az újak. Egyébként a régi Twister dalok mindegyikét Gery írta, a zenéjüket és a szövegüket is. Az újabb számokat már ketten írtuk. Mindkettőnket rengeteg zenei hatás ért és ebből hoztuk össze azokat, amelyek mindegyikünknek jók. A stílushoz visszakanyarodva kicsit: ez is adhatja azt, hogy egyéniek vagyunk, mert különféle zenéket hallgatunk, mégis ebből hozunk össze egyet.
- Móki: Igaz ez az egész zenekarra, mert én mind a mai napig meghallgatok nagyon sok féle zenét, bár rádiót évek óta nem hallgatok. De van egy-két olyan dal, amire az ember felkapja a fejét ha hallja valahol, s elindítja a dallamokat, az ötleteket, így hat a mi zenénkre is. Manapság formálható előadókat keresnek, őket lehet előre tolni. Aki pedig színtisztán tudja, mit szeretne, annak sokkal nehezebb… De tényleg…
- Gery: Na akkor térjünk vissza az eredeti kérdésre: Tomival, nála demóztuk fel az összes számot, s igazából nagyon nagy bajban voltunk, hogy mi legyen a lemez címe. A „Megkísértést” szerettük volna, de ugye ezt már használtuk a kislemeznél. A legelső variáció az volt, hogy a nevünkkel megegyező legyen a korong címe, de elvetettük. A vicc az, hogy emlékszem: ültünk Tomi franciaágyán :-) s ott döntöttük el, hogy akkor „Az ördög lánya” lesz az… :-)
- Tomi: Igazából azért volt nagyon nehéz, mert az egész album egy dalgyűjtemény. Nincsenek összekapcsolva a dalok, mindegyiknek megvan a saját világa. Ezért kellett valami, ami mégis összefogja, s a számcímek között ezt találtuk a legjobbnak.

- A lemez már megvolt, ez pedig július 6-án jutott el a közönséghez, a Metal Hammer mellékleteként. Hogy sikerült az egymásra találás a zenekar és a kiadó között?
- Gery: Legelőször még a Levi ment el a Metal Hammerhez tárgyalni, de akkor még a kislemez kapcsán, ez 2010-ben volt. Ám akkor még nem találtunk szponzort. Jött 2011, a feltételek addigra adottak voltak. Így Levivel elmentünk a Metal Hammerhez tárgyalni, s innentől igazából már csak rajtunk múlt minden.

Az interjú a következő oldalon folytatódik!

[2011.09.19.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

beszámolók még