2021. december 9. | csütörtök | Natália nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A legendák befogadták a RedHeartot!
Telt házas bulit nyomott Győrben a RedHeart
Ifj. Kocsándi a 100 Folk Celsiusszal muzsikált!
A Bikini sem hagyta szó nélkül a RedHeartot!
RedHeart: Sex Action buli és stúdiózás ezerrel!
Kapcsolatok
RedHeart
Kapcsolódó események
RedHeart, Cherry Bomb
[2011. október 15.
szombat 19:00]

A dobok mögül más a világ - interjú a Redheart dobosával

Beatrice, P.Mobil, PBox, Buldózer és még sorolhatnánk a nagy a bandákat, ahol Pálmai Zoltán dobolt és dobol. Fia, Tamás a Redheart együttes ütem felelőseként dolgozik most. A vele készült interjúban kicsit jobban megismerkedhetünk a legendás dobos fiával, aki édesapja nyomdokaiba lépett. Valamint néhány aktuális infóval is gazdagodhatunk, ami a Redheartot illeti.

– Mióta foglalkozol dobolással?
– Valamikor 15 éves koromban kezdtem el dobot tanulni édesapámtól, Pálmai Zoltántól, aki kiváló zenetanár, számomra ő: A zenész és a Mester. Sok tanárhoz jártam, egy-két alkalommal vagy rendszeresen, Martonosi Gyuri bácsitól Jánky Zsolton át Dörnyei Gáboron keresztül Berdisz Tamásig. Jelenleg Jeszenszky György növendéke vagyok a Pálmai&Pálmai Dobakadémián.

– Milyen együttesekben zenéltél a mostani bandád előtt?
– Sok zenekarban játszottam. Volt a "Braindeath" (akikkel életem első koncertjét játszottam), ahol a mostani "Archaic"nevű trash metal zenekar tagjaival, Püski Lacival és Takács Dáviddal zenéltem együtt. Aztán jött az "Inscape", ahol Mogyoróssy Adriennel, Helényi Emillel és Helényi Mártonnal alkottunk alternatív/rock kvartettet, vele együtt ment még a "Treff", egy hatvani oldschool rockbanda, majd az "Ebura", ahol ismét a Helényi-fivérekkel zörögtem együtt, utána pedig a "Bastards of Bodom" nevű, egyetlen hazai Children of Bodom Tribute zenekar Kovács "Viking" Erikékkel. A lista nagyon hosszú lenne, ha végig kéne írnom, mert apám helyettese is voltam számos alkalommal...

– Most már eltelt néhány hónap és persze sok buli az új együtteseddel. Hogy érzed magad a RedHeartban?
– Remekül, nagyon hamar befogadtak kapcsolatunk kezdetén. Hatalmas figurák a srácok, annyit még nem nevettem 2 nap alatt, mint a Zamárdis buli idején:-) Első lemezeim között volt az AC/DC "Highway to Hell" című klasszikusa, nem volt nehéz azonosulni és kinyílni a Redheart zenei világában, mindig is rokonszenves volt nekem ez a stílus...  Nagyon tetszik, hogy az ötletek hamar kész formát nyernek, Miki és Peru termékeny szerzők, Zsombival és Csekusszal kiegészülve egységes egészként tudunk témákat kidolgozni, mindenki agya egy rúgóra jár, nagyon kellemes így zenélni!:-) A profi gondolkodásmód és a szédítő, már-már maximalista tempó az, ami az egyik legdinamikusabban fejlődő csapattá teszi a Redheart-ot.

– Mennyire volt neked mélyvíz, hogy azonnal nagy együttesek előtt zenélsz egyik napról a másikra?
– Néhány éve sokat helyettesítettem édesapámat, amikor koncertjei átfedésbe kerültek. Így játszhattam Vikidál Gyulával, Varga Miklóssal, Zselenc "Zsöci" Lászlóval, Jankai Bélával, Benkő Laci bácsival, Szűcs Norberttel, Demeter Györggyel és Tamással... frissen levetett karúszókkal ugrottam fejest a mélyvízbe, nagyon hasznos volt, rengeteg mindenre megtanítottak és sok tapasztalatot szereztem tőlük, amiket soha nem fogok elfelejteni.  Szóval már nem tartom "mélyvíznek" az említett helyzetet, de azt nem mondanám, hogy hozzászoktam volna ahhoz, hogy például a Bikini vagy a Sex Action előtt játsszak. Megnyílni a szakma "öregjei"előtt mindig tartogat izgalmakat, de szerintem ez így van rendjén.:-)

– Édesapád járt RedHeart buliban?
– Apám járt már Redheart bulin, Toro emlékkoncertjén a Pecsában, akkor még Salamon Tamás dobolt a csapatban. Ő szólt, hogy lenne-e kedvem beszállni a bandába! Csak ennyit mondott: "Olyan, mint az AC/DC!". A Pálmai&Pálmai Dobakadémia és egyéb teendői miatt még sajnos nem tudott eljönni egyik koncertünkre sem, ennek ellenére naprakészen tudja, mikor és hol játszunk. A Crazy Mamában (november 5. – a szerk.)biztos lent lesz!

– Mik a terveitek az együttessel a közeljövőben?
– Most éppen a stúdiózás vége felé járunk, nagyon erős anyag gyűlt össze új dalokból. Magyar és angol nyelven kerül felvételre mindegyik nóta, ezek közül néhányból szeretnénk videoklipet is forgatni még az idén. Ezzel párhuzamosan angol nyelvű verziókkal próbáljuk megvetni lábunkat az óceán másik partján is. Ha minden jól halad ( már pedig miért ne haladna jól? :-) ), jövőre a legfontosabb kapuk is kinyílnak előttünk, és még többen tudják majd meg, milyen is, ha magával ragad a dirty boogie....

– Hol fogtok legközelebb koncertezni?
– Legközelebb, október 15-én, Győrben játszunk a Cherry Bomb társaságában. Ha a legutóbbi győri koncertet veszem alapul, akkor kőkemény "boogie" lesz. Ennél már csak a november 5-én tartandó Redheart koncert lesz súlyosabb esemény a Crazy Mamában! Aki jól akar szórakozni, annak ott a helye, szeretettel várjuk!

– kovácsaboldizsár –

[2011.10.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még