2020. augusztus 7. | péntek | Ibolya nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó Kiadványok
Adam Lambert: Acoustic Live! EP
Adam Lambert: For Your Entertainment
Adam Lambert: Glam Nation Live
Kapcsolatok
Adam Lambert

Szabályszegés miatt perlik a zenei tehetségkutató sztárját

Egy, a napokban napvilágra került beadvány szerint Adam Lambert-nek nem volt joga részt venni az American Idol című tehetségkutató műsor nyolcadik szériájában, mert a verseny idején - és talán még most is(?) - állítólag érvényes szolgáltatói és kiadói szerződése volt a most őt perlő Colwell Platinum Entertainment-tel, mely cégnek még az Idol előtti időkben dolgozott, és amely az új Lambert-albumot, a Beg for Mercy-t is forgalmazza.

Az új lemez megjelenése azonnal vitát szított Lambert rajongói között, mert az énekes október 6-án a következőket osztotta meg a Twitteren: „A Beg for Mercy projekt ugyanaz, mint a Take One. Csak néhány dal, amin 5 évvel ezelőtt dolgoztam, és amiket soha nem fejeztem be. A megjelenésük engem is meglepetésként ért…”

Lambert képviselői küldtek egy kérelmet az Amazon.com-nak, amely eladásra kínálta az albumot, és október 14-én le is került a megvásárolható korongok listájáról. 

A Colwel Platinum kedden indított pert a kaliforniai szövetségi bíróságon a dolgok tisztázására. Beadványuk Lambertet egy relatíve ismeretlen művészként mutatja be, aki 2009-ben vált naggyá, amikor második helyen fejezte be a Fox csatorna éppen futó tehetségkutató versenyét. Lambert a műsorba 2008-ban jelentkezett, ekkor azonban már érvényes szerződése volt a céggel 

„Információink és meggyőződésünk szerint, az American Idolban szereplőkre és résztvevőkre vonatkozó szabályok szerint ’nem támogatható az, akinek a meghallgatás időpontjában kiadói szerződése van, vagy bármilyen szerződéses együttműködése, ami megtiltja, hogy kiadói szerződést kössön’. A rendelkezés megsértése esetén kizárás fenyegeti a versenyzőt.”

Lambert elfogadta ezeket a szabályokat, pedig a Colwel szerint Lambertnek volt egy együttműködési megállapodása a cég egyik részlegével, a Welsford Music Productions-szel. Ide önállóan és másokkal közösen írt dalokat, majd állítólag felmondta a szerződést. Ezután a mára rendkívül sikeressé vált énekes máshova szerződött, ahol gyakorlatilag bérbe adta a dalait, a hozzá tartozó promóciós jogokkal együtt - a Welsford szerint.

Csatlakozz a Máté Péter dalok facebookcsoportjához és értesülj azonnal az újdonságokról 


Most, néhány évvel az eredeti felvételek után, és miután az új album megjelent, majd eltávolították azt az Amazon.com-ról, a Colwel Platinum úgy gondolja Lambertnek nem volt joga megakadályozni a lemez eladását.

A felperes továbbá ragaszkodik ahhoz, hogy 50 százalékos részesedése van a felvételekből, ami azt jelenti, hogy feltétel nélkül joga van népszerűsíteni és eladni is azokat. Ráadásul sem a szolgáltatói együttműködés, sem a kiadói megállapodás nem lett visszavonva, mindkettő érvényben van.

Ez nyilvánvalóan kusza ügy, csak a bennfentesek tudhatják, hogy mi is az igazság. Az biztos, hogy Lambert és képviselői nem reagáltak a megkeresésre, az Idol egyik szóvivője pedig annyit mondott, hogy nincs mit hozzáfűznie a történtekhez.

-kiko-

[2011.11.08.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még