2021. december 9. | csütörtök | Natália nevenapja
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával  
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csillag születik: Végvári Eszter és Varga Viktor kiesett
Designernek álltak a hazai kiválóságok? - nézd meg, hogyan dolgoznak
Vásáry André titkos doppingja a közönség
Finom elegancia jellemzi Vásáry André megújult weboldalát
Vásáry André Ünnepel!
Vásáry André ismét Szlovákiában lépett fel
Vásáry André műfajt vált?
VÁLTOZÁS! Új időpont! Vásáry André is Álarc nélkül - folytatódik az érdekes sorozat
Legyen az Ünnep maga az ajándék - remek rendezvényen lép fel Vásáry André
Sikeresen indult az Adventi hangversenysorozat - december 11-én folytatják
Képgalériák
"A csillag neve mától: André Vásáry!"
Kapcsolódó Kiadványok
Vásáry André: A Mesterdalnok
Vásáry André: Vásáry André
Kapcsolatok
Vásáry André
Vásáry André rajongói oldal "André angyalai"
Kapcsolódó események
LavaLava karácsony és évzáró
[2011. december 23.
péntek 22:00]
Vásáry André karácsonyi koncert
[2011. december 21.
szerda 18:00]
Vásáry André koncert
[2011. december 16.
péntek 19:00]

A csillag neve mától: André Vásáry!

Vásáry Andrénál is beköszöntött a karácsonyi szezon. A népszerű férfi szoprán énekes egyre nagyobb sikerű, tavaly megjelent és két hét alatt platina státuszt elért Ünnep című lemezének dalai mellett új karácsonyi produkciókkal is kedveskedik a közönségének. 2011. december 11-e azonban neki is nagy meglepetést hozott.

André immár hagyományos jótékonysági fellépései mellett a saját karácsonyi turnéját is megkezdte. Első helyszínének december 11-én a Siófok-Kiliti Református Templom adott otthont, amely most különös jelentőséget kapott.

André Angyalai baráti csoport több hetes szervezés után végre átadhatták eddigi talán legszebb ajándékukat kedvencüknek. A Svájcban is letétbe helyezett, valamint az Amerikai Egyesült Államokban lévő székhelyen bejegyzett International Star Registry központban nyilvántartásba került egy csillag, André Vásáry néven.

De ne szaladjunk ennyire előre: a fellépés a református templomban a lelkész gyönyörű nyitó beszédével kezdődött, melyben André eddigi munkásságát, különleges, egyedülálló, istenáldotta tehetségét és művészetét méltatta, melyre egész Magyarországnak büszkének kell lennie, pontosan az egyedisége miatt. A koncerten a klasszikus komolyzenei karácsonyi művek mellett könnyedebb dallamokban is gyönyörködhettünk. Gounod: Ave Maria, a White Christmas után egy kedves és vidám dal, a Legyen hó következett, majd az Angels we have heard on high hangzott el. A Minuit Chretiens című gyönyörű, francia nyelven előadott dalt a Téli álomtáj, majd az Adeste Fideles követte. A koncertre Caccini: Ave Maria című, megrázó erejű műve tette fel a koronát.

Ajánlunk egy jó koncertet!

Ez után következtek, André Angyalai. Az énekes mit sem tudott az ajándékról. Az ajándék tartalmaz egy bekeretezett és hitelesített, angol nyelvű tanúsítványt a Rák csillagképben választott csillag koordinátáival, egy magyar nyelvű tanúsítványt, egy csillagtérképet, amely jelzi az André Vásáry nevű csillag minden koordinátáját, valamint fényerősségét és a NASA Hubble Csillagkatalógusában található referenciaszámot.

Része az ajándékcsomagnak még egy kis bársonykötésű „kozmikus igazolvány”, Your Place in the Cosmos-Helyünk a világegyetemben címmel egy csillagászatról szóló füzet, amelynek szerzője Dr. James Richard, az Astronomical Foundation igazgatója.

A magyar nyelvű változat szakmai lektora Zombori Ottó, az Uránia Csillagvizsgáló nyugdíjas igazgatója. És nem utolsó sorban egy belépőkártya az Uránia csillagvizsgálóba, mellyel a csillagtulajdonos időnként szemmel tarthatja a csillagát :-) Ezt a csomagot nyújtották át a meglepett és boldog művésznek, a közönség zúgó tapsa közepette.

Fantasztikus érzés volt átélni André meghatottságát, a zsúfolásig telt templom közönségének szűnni nem akaró, állva tapsolását, látni a mosolygó arcokat és könnyes szemeket a padsorokban. Itt, most, ezen a koncerten igazán szívet-lelket melengető hangulat és mindenkit átjáró szeretet, tisztelet, megbecsülés volt érezhető.

André ráadásként, az André Angyalainak ajánlva, a Csendes éj című szépséges dallal köszönte meg a karácsonyi ajándékot.

- Pál Erzsébet -
Fotók: Budai Tímea

Nyomj egy lájkot, ha kedveled Andrét.

[2011.12.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
patiala m legitimate szolgáltatás [2021.11.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még