Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 7. | szombat | Ambrus nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Bayer Friderika

"Ajándék az élet" - remekül sikerült  Friderika ünnepi koncertje

Vannak előadók, akik messze elkerülik a bulvársajtó, a celebek világát, ennélfogva kevésbé expontáltak a nagy nyilvánosság előtt. Mindazonáltal remek művészek, miközben közönségük őszinte szeretetét élvezik. FRIDERIKA az ő táborukat erősíti. Finom és egyben erőtől átitatott hangja, természetessége magával ragadó bája, a kiválóan összerakott műsor emlékezetes produkcióval ajándékozta meg a jelenlévőket. 

A kiváló akusztikájú Budapest Kongresszusi Központotot december 27-én a magasztos muzsikák varázslata lengte be. FRIDERIKA és a leginkább fiatalokból álló zenekara az ünnepekre való tekintettel, változatos műsort állított össze. 

Az est főhőse már az új karácsonyi dalokkal (Hol találsz még, Fénysugár, illetve Perei Timóteus szólója, a Boldog karácsonyt!) való bemelegítés alatt áhítattal, erőteljes, makulátlan hanggal énekel. Amikor lehunyom szemeimet, ugyanazt a fiatal lányt hallom, mint 1994-ben az európai zenei fesztiválon, miközben egy érett nő, egy édesanya áll a színpadon, aki sokkal nagyobb színpalettából válogathat azóta. Friderikáról a tisztaság jut eszembe. Végig sugároznak a szemei, selymesen simogató, puha pianoi kristálytiszta fortékba mennek át.

Az 1998. év nagy slágerével, a Feltárcsáztad a szívemmel beindul a partimotor. A dalt végig taps kíséri, a refrének össznépi énekbe torkollanak. A közönségkórusból tisztán kihallatszik egy kislány csilingelő hangja, aki lelkesen lovagolja meg a dal keltette hanghullámokat. A mosolygás betelíti a színpadot, szétárad a nézőtéren, a szíveinkben.

Csatlakozz, ha szereted a zenét.A klasszikus és könnyűzenét ötvöző Freedom Zenekar meglepetés-produkciója következik, amely hatalmas sikert arat.

Az Édenkert mennyei pillanatokat okoz, aminek a tetőfoka az a magas hang, amely nyílegyenesen hatol át a téren, majd lágyan a vállunkon nyugszik meg, mint egy tökéletes szerkezetű hópehely.

A Tudnod kellben kijön Friderikából a dög, majd A fény felé vesszük az irányt az azonos című Demjén-dal segítségével.

Három percnyi, az egész testemre kiható bizsergés veszi kezdetét a Kinek mondjam el vétkeimet? első hangjának megszólalásával. A dal csodája a melódia, a szöveg, a gitárjáték és nem utolsó sorban az énekesnő hihetetlen előadásának utánozhatatlan összjátékban rejlik. Először hallom élőben. Számomra megáll az idő. A folytatás – Sáron rózsája, Amit szem még nem látott – a csoda harmonikus továbbvezetése. „Száll a boldogság”, ragyognak a szívek, az éter szeretetillatú.

Friderika ruhacseréje alatt a Vidám Szimfonikusok első hegedűse, Pánczél Tamás lép színpadra, aki szívmelengető dallamokkal örvendeztet meg bennünket.

Olvasd el a Friderikával készített, exkluzív interjúnkat!

A műsor Josh Groben talán legismertebb dalával (You Raise Me Up), a Melletted áll-lal folytatódik, amelyet az énekesnő komolyzenei hangzásban tár elénk.

A háttérkivetítőn felhők feletti szárnyalás képei váltják egymást a Te vagy az, akitől élet árad közben. Felemelő percek ezek, a lelkek összeolvadnak a zene karjai között.

Friderika képzeletben a dallam szárnyain repít el bennünket a Szentföld felett, rendhagyó módon mesélve el Jézus történetét. „Lehet, nem vagyunk sudár, fekete énekesek, de igyekszünk a gospelt hitelesen képviselni.” Három csodálatos dal következik: Ron Moen Mi Corazónja, a Te vagy a gyöngy, valamint a gyönyörű Ha fúj a szél. A szereplők és a nézők extázis-közeli állapotba kerülnek.

A hangulat egyre fokozódik, mire a mozgalmas fináléhoz érünk. Az Ajándék az életben a zenészek kinyitják a rockszelepet, miközben fehér luftballonok hullanak a nézőtérre. Friderika bemutatja a zenészeket, akiket a közönség állótapssal búcsúztat az Ez így lesz jó közben.

Véget ér egy felejthetetlen este, igazi ünnepi és jubileumi koncert egy áldott hangú és személyiségű énekesnő vezényletével.

Nézz Friderika-videokat!

Feltárcsáztad a szívem: 

Kinek mondjam el a vétkeimet?

[2011.12.31.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
nordkapp 2012.01.02. 20:15 • [1]
Kedves cikkíró! Érdekes képei vannak a vállon megnyugvó magas hangról, és a zene karjai között összeolvadó lelkekről. Kár, hogy nem a koncerten készült videókkal színesítette a cikket, de azért köszönöm a tudósítást.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Dinner show először Magyarországon - képekben
A Kálmán Imre Teátrumban, az egykori pesti...

MegzizZENés és örömzúzás
Színtiszta életünneplés kellő (ön)iróniával, a kinti...

Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
„Á, ő, izé, egyáltalán és miegymás …” – Mágnás Miska a Vígszínházban
Hogyha kell egy tánc - musical gála a Művészetek Palotájában
Virágot Algenonnak beszámolóval köszöntjük a Szociális Munka Napjának minden ünnepeltjét!
Megnéztük: Omega koncert volt az Arénában - képekben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu