2022. október 7. | péntek | Amália nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
LED itzzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Júliusban búcsúzik a Rockmaraton - bérletek, napijegyek itt 
N.O.H.A. és The Real McKenzies a Campus Fesztiválon 
Világzenei zűrzavar a Babel Soundon 
Már iPhone-on és iPad-en is elérhető a PASO alkalmazás  
Bővül a Sziget fellépőinek névsora
Képgalériák
PAFE 2012 - élet
PAFE 2012 - live
Kapcsolatok
Pannónia Fesztivál
Kapcsolódó események
Pannónia Fesztivál 2012
[2012. május 24. - 27. ]

Paff-e? Véget ért a Pannónia Fesztivál Szántódon

Idén a hagyományokkal szakítva, Szántódon rendezték meg az év első zenei fesztiválját. Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor Szántódpusztán dübörögtek a hangfalak, de ennyi marketingfogás még belefér. Az első napi kalandokról mi lemaradtunk, de az utóhatást még lehetett érezni. Nagyon sokan panaszkodtak arra, hogy a szakadó esőben órákat kellett várniuk a bejutásra. A szervezés tényleg nem volt a tetőfokán, de 'mit vársz, fesztiválvan!'. 

A programfüzetet, amit csak az első nap lehetett elvétve szerezni (nekünk már csak a földről jutott) valami nagyon rafkós emberke tervezhette. A térkép valószínűleg egy másik fesztiválról maradt benne, mert egyetlen színpad sem ott volt, mint amit a papír mutatott. A koncertek csúsztak, vagy már módosultak, de nem volt összhangban a honlapon lévő programsorozat a füzetben lévővel. Sokan panaszkodtak arra, hogy miért nincs meleg víz, vagy egyáltalán víz miért nincs, de 'mit vársz, fesztiválvan!'. Utolsó nap kérdeztük, hogy a VIP rész merre található. A biztonsági szolgálat készségesen mondta, hogy már nagyon sokan keresték, valószínűleg az értékmegőrző mellett lehet. Ami szintén ’urban legend’ volt, mert sokan beszéltek róla, de senki sem látta.

Ha már a biztonságiak: törölközővel a vállunkon indultunk szerencsét próbálni reggel. Nem volt nehéz kitalálni a tervünket, ezért az egyik securitis mondta, hogy ha akarunk fogat mosni vagy tusolni, akkor azt a fesztivál másik felén keressük. Ha jól tudja, még nincs víz. Óriási. És esetleg egy masszívabb szerkezetű illemhelység? Ó, az itt van pont előttünk! De sajnos az első nap szétverték a bulizók egymás hátán a WC deszkát, ezért bezárták. Frankó. Tehát? Van arra egy csap, eldugva, ott tudtok fogat mosni! Sokat nem fogyasztottunk a fesztivál területén, viszont amikor igen, az vicces volt. Hajnalban gondoltuk eszünk egy-egy hotdogot. A bódéban kiszolgáló fiatalember még azt is megkérdezte, hogy mit kérünk bele (az egyik ketchupos, a másik majonézes legyen). Pár perc után már nyújtotta is felénk a ketchupos-mustáros hotdogokat, majd amikor furán néztünk, akkor gyorsan bocsb*zmeg, nem így kértétek ugye?

 
Életképek - PAFE 2012

Így vagy úgy, ez a legolcsóbb nagyobb zenei fesztivál. Egy hetijegy olcsóbb mint egy Szigeten a napi. Ez azt eredményezi, hogy felhígul a közönség, felhígulnak az igények. Én azt tapasztalom, hogy egyre kevesebb a színes felálló hajú punk, de még mindig itt lelhető fel a legtöbb. Szerencsére engem nem zavarnak, hiszen amíg az Auróra vagy a Kalapács próbálja elnyomni a Pokolgépet, addig szívesen húzom meg magam egy Kávészüneten, vagy KESH-en. Elkerülve a fejemnél nagyobb bakancsokat.

Egy nagyon kedves fiatalembert támasztott elénk a barátja a parkolóban, hogy esetleg tudnánk-e neki adni egy kis... mit is? Kérdezte az őt tartót. Mondjuk egy jegyet? Ha tőlünk nem is, de valakitől biztosan kapott, mert bent észrevettem a bajszára ragasztott packman-es ragtapaszát.

A koncertek mindezek ellenére jól szóltak, óriási hangulatot csinált Sub Bass Monster, a Balkán Fanatik, a Fish!, Kowalsky. A 'nagyok' persze hozták a kötelezőt; 30y, Kiscsillag, Quimby, HS7, a szülésről visszatért Péterfy Bori, Supernem.

Kettősségekkel teli fesztiválról beszélhetünk. Amiért mentünk, az megkaptuk, viszont a szervezésben még van hova fejlődni. Ha fesztiválkártyával lehet csak fizetni, akkor legyen lehetőség feltölteni, ha pénzbe kerül a RE-pohár, akkor azt lehessen visszaváltani (ne csak egy helyen..). Ha fizetni kell a parkolóért, akkor legyen kivilágítva, de legalább a sátraknál ne kelljen a vak sötétségben botorkálni. Az esőt megszoktuk PAFÉ-n, de ha az elmúlt években mindig volt belőle probléma, erre is fel lehetne készülni. Pozitívum viszont a külföldi előadó, Flo Rida. Sokan csak miatta utaztak el, váltottak jegyet a rendezvényre. A széles kínálatra sem lehet panasz, az előadók mennyiségére és minőségére sem. Aki nem találta meg azt, akit szeret, az hazudik. Reméljük tanulnak a hibákból a szervezők, mert szükség van erre a szezonnyitó fesztiválra. A végére hagyom a kedvenc jelenetem. Irie Maffia koncert első soraiból a biztonságiak kiemeltek egy hiányos hajú, félmeztelen bakancsban ugráló, másokat leütő fiatalembert. A kordonok mögött próbálták lefogni, de még pont 7 ugrálás volt a Hands In The Air számban, ezért négy biztonsági erős szorításának ellenére leugrálta a hetet miközben vezették:)) Óriási látvány volt! Jövőre ugyanitt! Vagy Várpalotán, ha az önkormányzat is úgy akarja. Annak a bamba arcú lánynak pedig, aki a kezemre írta, hogy ’Pest, 19’, üzenem hogy ez még így kevés infó.

 
Koncertek - PAFE 2012

-tocka-

[2012.05.31.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
HITEL VÁLLALKOZÓKNAK egyéb [2022.10.07.]
gazda szolgáltatás [2022.10.06.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Kétnapos ünnepségsorozat egy 30 éves lemez tiszteletére
Vannak feleslegesen erőltetett...

Billy Idol, a rocklegenda a Budapest Parkban - képekben
Az esős időjárás ellenére is közel...

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
beszámolók még