2020. június 4. | csütörtök | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csepregi Éva meglepetésbulit szervezett
Don Quijote ismét Győrben kergeti az álmokat…
Féktelen száguldás az Arénában a Neoton Família Sztárjaival - képes beszámoló
Ismét színvonalas lesz a Szfeszt!
Neoton Família Sztárjai koncert, "tankcsapdákkal" és mosolyokkal
Pénteken Nyíregyháza lesz a retro fővárosa - óriási bulira készülnek
Siess még van jegy a Neoton Família Aréna koncertjére!
˝Amikor a Neoton belép a képbe, hátralépek egyet.˝ - Exkluzív interjú Csepregi Évával
Képgalériák
Szfeszt2012
Kapcsolatok
Csepregi Éva
Dévényi Tibor
Edda Művek
Gereben Zita
Geszti Péter
Gringó Sztár
Jazz + az
Neoton Família Sztárjai
Pataky Attila
Rapülők
Sapszon Orsolya
Zorán (Sztevanovity Zorán)

Szfeszt 2012: ízek, dalok, jófajta koncertek

Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg Győrszentivánon az Szfeszt elnevezésű fesztivált. Hűen önmagához mindenki megtalálhatta a magának tetsző programot, felidézte az igazi falunapok hangulatát éppúgy mint a legnagyobb fesztiválokét is. Keveredett a pop, a rock, a rap és a disco műfaj is, kicsik és nagyok egyaránt jól érezhették magukat.

A tavalyelőtti sztárvendég a román Inna volt, aki csinos alakjával egy könnyed pop koncertet adott a Szentivániaknak. Egy évvel később a fő attrakciónak a német Cascada számított, akik hatalmas tömeget vonzottak, és mindenki elégedetten távozott, hiszen ők igazi világszínvonalú show-val készültek.

Ezek után az idei műsort kíváncsian vettem a kezembe, hogy vajon idén ki lesz az a sztárfellépő, akinek a nevével reklámozzák majd az egész programot, és aki remélhetőleg több ezer embert fog majd odacsalogatni. Bevallom őszintén, először csalódott voltam, hiszen nem láttam egy híres külföldi sztárt sem. Aztán alaposabban átlapozva a programfüzetet megállapítottam, hogy igazából bárki megtalálhatta azt az előadót, aki miatt bizony idén is érdemes volt kilátogatni.

Külön kiemelendő a gasztronómiai élmény, hiszen a magyaros ízek mellett ott volt a pizza kamion, a fagyis kocsi, a vattacukor árus, sőt a kürtös kalácsot sütő vitézek is. A felnőttek kevertethettek Mojito koktélt, ihattak sört, bort és válogathattak a különböző pálinkaházak kínálataiból is. A paletta széles volt, éppúgy, mint a zenei színpadon.

Bemelegítés

Pénteken délután a szervezők a hölgy vendégeknek kedveskedtek, hiszen a színpad a Vastag testvéreké volt. Az X-faktor nevű tehetségkutatóban feltűnt testvérpár nagy sikert aratott, felcsendült az Őrizd az álmod, a Sex bomb, a Szállj, és a Jégszív című dal is.
Őket követte a színpadon a Neoton Família, akik igazi retró hangulatot csempésztek a péntek estébe. Mindenki táncolt, nosztalgiázott, és együtt énekelt Csepregi Évával, hiszen nem nagyon akadt olyan ember aki ezeknek a daloknak nem ismerné a szövegét. Ezután kis stílusváltás következett, hiszen jött Pataky Attila és az Edda, akik aztán jól megmozgatták a közönséget. De ezzel még nem ért véget az este, Dévényi Tibi bácsi igazi disco hangulatot varázsolt.

A fő attrakciók

Szombaton délután korán kezdődtek a programok. Az ebéd utáni szieszta helyett a kilátogatókat Rubint Réka jól megmozgatta, majd férje, Schobert Norbi tartott életmód tanácsadást. Ezután beindult a zenei élet. Nem túl sok vendég előtt fellépett Sub Bass Monster, aki viszont így is igazi házibuli hangulatot teremtett, közvetlen stílusával és remek zenéivel.

Kis késéssel kezdte meg színvonalas koncertjét a Geszti Péter nevével fémjelzett Gringó Sztár. A 13 tagból álló zenekar remek show-t csinált, a két énekesnő Gereben Zita és Sapszon Orsolya remekül teljesítettek. Felcsendültek a régi Jazz+Az és a Rapülők slágerek is, volt népies blokk, webkamerán bejelentkezett Zorán, és felcsendült a jól ismert Amikor elmentél tőlem című nóta.

De a Gringók a bő másfél órás koncertjükön eljátszották a Télen-nyáron nyár, a Csak a csajod legyen magyar, a Pálinka Sunrise, a Kocsmajaj, és a Sprechen sie disco című dalukat is. A tömegben elcsípett pár megjegyzésből az derült ki, hogy mindenki kellemesen csalódott, hiszen sok ember nem ismerte még Geszti új bandáját, de abban egységesen egyetértettek, hogy nagyon fülbemászó, dallamos, vicces szövegű dalokat hallhattak.

Sötétedés után következett talán a fesztivál fő produkciójának elmondható Magna Cum Laude. A színpad előtti terület zsúfolásig megtelt, mozdulni sem lehetett. Eleinte kicsit szótlanok voltak a fiúk, de mint ők maguk is mondták, kicsit nehezen oldódnak. Pár szám után azonban ők is, és a közönség is belejött. Mező Misi, az énekes gondoskodott arról, hogy mindenki jól érezze magát. Azok az átkozott nők című daluk alatt, a tömegben sétált, pacsizott, kezet fogott és mindeközben énekelt. A hangulat fokozása érdekében egy üveg Magna Cum Laude pálinka is előkerült, melyet a tömegnek ajándékozott, pár szerencsésnek talán jutott belőle az első sorokban.


Tombolt a tömeg a Vidéki sanzonra, a Főnökömre, és természetesen nem hiányozhatott a Lehet, hogy eltölt és a Színezd újra sem. Miután a zenekar elköszönt a tömeg skandálni kezdte, hogy pálinka, pálinka. Erre a zenekar visszajött a színpadra majd eufórikus öt perc következett: a létező összes ember tombolt, üvöltötte a szöveget, és ugrált a Pálinka dalra. Azt hiszem a fiúk minden kétséget kizáróan megérdemelték 2012-ben az erdélyi közönség kedvenceinek járó Transilvanian Music Awards - az év legjobb magyar élő koncertje díjat. A rajongók ezután élhették ki magukat a legjobban, hiszen a fiúk dedikáltak, mindent, amit eléjük tettek, mosolyogtak, fotózkodtak és beszélgettek a jelenlévőkkel.

Az este méltó befejezéseként Dj. Dominique és az Apolló 23 gondoskodott az igazi buli hangulatról.

Rock nap

Akik tavaly szerették a rock sátort, idén csalódottak lehettek volna, hiszen 2012-ben egy nagyszínpadon zajlottak a koncertek, viszont a vasárnapi programok kárpótolták őket. Fellépett a Scage, és a Dns is. Este aztán elindult a zúzás, elsöprő koncertet adott a Lord, majd őket követte a Hooligans.

Ezúton is gratulálok a szervezőknek ehhez a sokrétű rendezvényhez, ahol az egész család jól érezhette magát. A gyerekek a vidámparki hintákon, a fiatal lányok az Apollós fiúk és a Vastag fivérek láttán, a szüleik a Neoton Familia, a Magna Cum Laude, az Edda és a Lord koncertjein. Kíváncsian várom a jövő évi programtervezetet, ahol talán jobb is lenne, ha nem lennének külföldi celebek, hiszen idén is bebizonyosodott, hogy mi magyarok, szeretjük a hazait, legyen szó zenéről, ételekről vagy kiváló italokról. 

- Pernyész Kitti -

[2012.06.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még