Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 24. | szerda | Timót nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
4. Somló Hangja - a jó zene és a szép borok fesztiválja 
A Freestylers óriási tánctérré változtatta Velencét 
A nap felvétele: Rhoda Scott és Varnus Xavér ismét együtt lép fel - jegyek a budapesti koncertre
Döbbenet a discoban: elhunyt buli közben a népszerű DJ
Ismét rangos díjra jelölték a Zene.hu-t - nyerjük meg együtt a Voltfóliót!
Kákettők: bemutatkozik Kardos-Horváth János új zenekara 
Pikáns sztorit árult el a Compact Disco tagja - beszámoló az EFOTT 1. napjáról
Képgalériák
EFOTT 2012 - 1. nap
EFOTT 2012 - 2. nap
EFOTT 2012 - 3. nap
EFOTT 2012 - 4. nap
Kapcsolódó események
EFOTT 2012
[2012. július 3. - 8. ]

Efott' a pézem'!

Véget ért az idei EFOTT. Képek és beszámoló! 

Csütörtök este elindultunk Velencére. Ott rendezték meg ugyanis idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A helyszín minden évben változik, melynek célja, hogy a fiatalok különböző városokat ismerjenek meg. Valljuk be, ez legtöbbször a kocsmákra és az élelmiszerboltokra szorítható vissza, de a civil kezdeményezéseknek köszönhetően van lehetőség a helységek tüzetesebb átvizsgálására. Velencén, a tó melletti kempingben a várostól messzebb került megrendezésre a fesztivál.

Leginkább a taxisok nagy örömére, akik magas áron szállították a fiatalokat a vasútállomásról, városból, vagy akár Siófokról. Volt ugyan fesztiválbusz, de nem bírták tartani a menetidőt, illetve nem volt összehangolva túlzottan a vonatok érkezésével sem. Sokan bosszankodtak emiatt, már a buszra várva, pedig később is volt rá elég idejük, amíg beengedték őket bejáratnál.

EFOTT - 1. nap

Az időjárásról nem tehet senki, és arról is csak a kemping tervezője, hogy gyakorlatilag nulla árnyékot adó fa volt a területen. Nappal elviselhetetlen 38-39 fokos forróság perzselte az idegeket és a bőrt. Éjszaka szerencsére megérkezett a hatalmas vihar, óriási esővel és széllökésekkel. A paypass kártyának köszönhetően - és annak hogy elment az áram - nem lehetett vásárolni sem, már akinek lett volna kedve abban az időben. A szabadtéri koncertek elmaradtak, máshol lettek megtartva, máskor. Aki ismerkedni akart, annak tökéletes terepet biztosított az eső, ugyanis egy spontán kialakult sártengeren áthaladni vágyó hölgyek könyörögtek az izmosabb srácoknak egy-egy fuvarért, a hátukon. A szervezők a körülményekhez képest nagyon jól oldották meg a koncertek újraszervezését, még annak a 8-10 ittasabb fiatalnak is kedveztek, akik este 9-től a nagyszínpad előtt skandálták fáradhatatlanul: Tankcsapda! Tankcsapda! Megesett rajtuk Lukács Laci szíve, és egy iszonyat jó koncertet nyomott, igaz megkésve. Ő az az ember, aki úgy 'kemény', ahogy van. Nincs megjátszva, nincs túljátszva, jönnek a "szájon****" tankok, és végigsöprik a közönséget.

EFOTT - 2. nap

A P.A.S.O. frontemberének jót tett a kis lehűlés, nem izzadt bele a fehér öltönyébe. Sajnos kevesen tudták az új programrendet, ezért kevesen voltak a koncerten. Közben ne felejtsük el, hogy óriási víz volt mindenhol, az emberek a sárban keresték a beleragadt cipőt, papucsot. Sokan panaszkodtak a szemétre a kempingben. Jogosan. Sörös pohár bezzeg nem volt, ugyanis azzal lehetett bejutni az egyik területre. Bánkódhatott is aki leadta, hiszen így nem tudta kimerni a vizet a sátrából. Mindegy. Aludjunk, majd holnap!
Reggel a napocska keltett, nagyjából fél nyolcig volt elviselhető 45-50 fok a sátorban. Álmos arcok bújtak ki a búvóhelyükről (a sátrak egyébként is itt-ott voltak szétszórva, mert az első nap megtelt a kemping), hogy kiterítsék a teljes ruházatukat száradni, zoknitól kezdve a hálózsákon át egészen a sátorig.

 
EFOTT - 3. nap

A fiatalok többsége a vízben próbálta átvészelni az embertelen meleget. Sokan vették a város felé az irányt, hűvös árkokban alvó fiatalokkal volt tele a helyszín környéke. De voltak még templomkertben, (közkórházban nem!), éttermekben is fesztiválarcok. Estére elviselhetőbb lett az idő, el is kezdte a zenélést az Esti Kornél. Fát döntött az Óriás, amit egy kis eső követett, majd jött Papp Szabi a Supernemmel. Személy szerint nagyon kedvelem őket, és ahogy elnéztem, nem voltam ezzel egyedül.

Végül a 30Y szólt nagyot, a közönség jó része együtt énekelt Beck Zolival. Szokás szerint voltak olyanok is, akik csak névről ismerik a zenekart, ők a 'bo-gozd ki! - bo-gozd ki!' felkiáltással próbálták sürgetni az egyetlen általuk ismert számot. A hétvégi jegyesek pénteken zúdultak be tömegével a területre, sátorhely kereséssel töltötték az első perceket, órákat. Szép számmal voltak egyébként a meleg ellenére is, erre nem lehetett panasz.

EFOTT - 4. nap

Az utolsó napra már mindenki elfáradt, nyikorogtak a csontok és a szekér, amit Kiss Tibi hajtott a Quimbyvel. A fesztiválok egyik legjobb helyszíne számomra mindig a silent disco. Kevés marketinget kapott, ezért nem is tudtam sajnos az első napokban róla. Az EFOTT-ról még elmaradhatatlan Dévényi Tibi bácsi természetesen most is nagy lelkesedéssel pörgette mindig ugyanazokat a lemezeit, de ez nála nem zavar senkit. Jövőre ugyan nem ott, de valahol máshol találkozunk!

-Ákos- 

[2012.07.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még