Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 24. | szerda | Timót nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tabáni Istvánt koncert közben lepték meg - videókkal
Kapcsolatok
Tabáni István

Belgiumból is érkeztek a Tabáni István rajongói találkozóra - videókkal

Az V. Nemzetközi Tabáni István Rajongói Találkozóra 2012. július 20-21-22-én került sor Velencén. Az ország különböző pontjairól, de Erdélyből és Belgiumból is érkeztek rajongók az immár több éves hagyománnyal rendelkező eseményre. Jöjjön a találkozó egyik résztvevőjének beszámolója.

A jeles eseményre a rajongók folyamatosan érkeztek, ki vonattal, ki busszal, ki kocsival. István fellépése este 7-kor kezdődött, de a rajongók nagy örömére színpadi próbát is tartott, ahol István csodálatos, messze szárnyaló hangjához a festő vásznára kívánkozó természet nyújtott fantasztikusan szép hátteret. Az egyébként gyönyörűen festő énekes akár ecsetet is ragadhatott volna.

A fellépés még világosban István Fonogram Díjas dalával, a Gyönyörű széppel kezdődött, de sorra került mindhárom saját szerzeménye is, többek között a rendkívüli hangtechnikát igénylő, talán legismertebb szerzeménye, a Ments meg is.

A rajongók nagy örömére az est során elhangzott az a Queen dal is, amit a legutóbbi Csillag születik döntőjében a verseny későbbi győztesével adott elő, a Who wants to live forever. A különlegesen szép dalt a lemenő nap ”aranyhídként” tükröződő sugarai tették még felejthetetlenebbé. István, aki a Queen slágerek egyik leghitelesebb hazai előadója, megemlítette, hogy ez egy nagyon nehéz dal, nem fogja sűrűn énekelni.

A másik meglepetés dal a Hull az elsárgult levél volt. A találkozó előtt egy héttel Békéscsabán, a Városházi Esték keretében tartott Máté Péter emlékesten már előadta István ezt a dalt. Akkor zongorakísérettel, most a capella csendült fel. A dalt Velencén is vastapssal jutalmazta a közönség. Istvánnak nem okoz problémát a zenei kíséret nélküli éneklés. Ami az énekléshez szükséges - a hang „vagyis a világ legszebb hangszere”, a szív és a lélek - mindig nála van.A rajongók azt is nagyon szeretik, ha István gitárral kíséri magát, ezért természetesen, mint Máté Péter dalainak legavatottabb tolmácsolója, két dal is felcsendült gitárkísérettel a nagy elődtől. A fellépés után dedikálásra is sor került. A rajongók nemcsak István bársonyos hangját, hangszínének árnyalatait szeretik, hanem a személyes találkozás során tapasztalt, egyénre szóló odafigyelését is. A dedikálás után sor került a rajongókkal való kötetlen beszélgetésre.

Rengeteg kérdést tettek fel és kaptak választ Istvántól. A beszélgetés során került átadásra a szintén hagyománnyal bíró közös ajándék – a Képes krónika V. kötete. Ez egy, a rajongók által készített képekkel gazdagon teletűzdelt album, melyben a rajongók Istvánról és fellépéseiről írt gondolatai is megtalálhatók. A kötetlen beszélgetés éjjel fél 1 tájban ért véget.

Másnap délelőtt egy kellemes tóparti séta után aztán megvalósult az egyik rajongó fejéből kipattant ötlet. Mivel István másnap Velencétől 80 km-re lépett fel, a rajongók buszt béreltek, és azzal jutottak el közösen a fellépésre, melyre a IX. Csámpai Nosztalgiatalálkozó keretében került sor. István nagyon meglepődött, mikor megérkezett, és meglátta a rajongókat. De jót mosolygott a busz Tabáni Tours feliratán is. A kis település lakói nemcsak Istvánt fogadták nagy szeretettel és lelkesedéssel, hanem a rajongókat is. A helyi táncos és zenés produkciók után István lépett színpadra.Szívvel és lélekkel előadott dalai itt is hatalmas sikert arattak, percekig tartó vastapssal jutalmazták a szerény művészt. Néhány dalra még táncoltak is páran. Utolsó dalként a capella csendült fel az Azért vannak a jóbarátok, a közönség Istvánnal együtt énekelte a jól ismert dalt.

A fellépést dedikálás és fotózkodás követte, végezetül egy közös fotó készült Istvánnal és a rajongókkal a busz előtt. A helyi lakosok kedvesen búcsúztak el a rajongóktól, akik buszra szálltak és visszautaztak Velencére, ahol a nagy kalandot hosszas beszélgetés követte.

A harmadik napon a rajongók már azt tárgyalták, hogy jövőre hol legyen a találkozó.

Nézd meg a találkozó résztvevőinek csoportképét.

- Szeles Ilona -

Lájk, ha kedveled Tabáni Istvánt.

[2012.07.28.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Komoly zenekart keresek! zenekar [2018.01.21.]
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még