Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. október 22. | vasárnap | Előd nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Búcsúzik London: Büszkék vagyunk rátok! Köszönjük! 

Szenzáció! Két magyar is fellép az olimpia záróünnepségén 

Két magyar artistaművész, Simet László és felesége, Olga is fellép a londoni olimpia augusztus 12-i záró ünnepségén: a kötéltáncos mintegy 40 méter magasan fog sétálni egy neves angol zenésszel közös műsorszámban, feleségét pedig egy sokszereplős jelenet egyik akrobatájaként láthatja a közönség.

Simet László magasdrót-artista az MTI-nek elmondta, hogy a produkciót szigorú titoktartás övezi, részleteket nem árulhatnak el az előadásról. Beszámolt arról, hogy feleségével két különböző számban szerepelnek. Olga a műsor elején az akrobata jelenetben "kötéltáncol" mintegy öt méter magasan: egy színes kavalkád szereplője, amelyben több száz ember táncol körbe és egy csapat akrobata dolgozik a színpadon.
Simet László pedig később jelenik meg, mintegy 40 méter magasan, védőháló nélkül. "Miután ez egy olyan ünnepség, ahol különösen ügyelnek a biztonságra, engem be fognak biztosítani" - mondta, hozzátéve, hogy egyébként nem használ biztosítókötelet, a számnak véleménye szerint "úgy van igazából értéke, ha az ember élesben csinálja, de ez a lehetőség itt ki volt zárva".

Szólt arról, hogy a kelet-londoni Dagenhamban folyó próbákhoz két hete csatlakozott feleségével. Az első rész kosztümös főpróbája hétfőn már lezajlott, a második részét pedig csütörtök délután tartják.

Elmondta, hogy a próbák szigorú szabályok szerint folynak, a szervezők által adott felszereléssel és az általuk kijelölt technikai személyzettel. Elárulta, hogy csak a stadionban tud élesben próbálni, erre eddig kétszer volt lehetősége, akkor is éjszaka. Az első próbája például hajnali háromkor volt, legközelebb pedig péntek éjszaka tud gyakorolni valós körülmények között zenével, világítással együtt. A műsor pedig csak szombat éjszaka "költözik be" a stadionba.

Az artista felidézte, hogy már tavaly ősszel felkérték a fellépésre, de - mivel sok volt a bizonytalan tényező - a szerződést csak az indulás előtt kevéssel kapta kézhez. Az olimpián nagyon szigorúak a biztonsági szabályok, a kötéltáncosok munkája pedig nem illik bele semmilyen biztonsági szabályzatba így "a kettőt nehéz volt összehozni" - mondta, hozzáfűzve: problémát az okozott, hogy nem erre a célra szánt kötélen lépnek fel, így nekik kellett alkalmazkodni az adott, különleges körülményekhez.

Felesége közös cirkuszi számukból mutat be részletet, amelyben egyébként Simet László 35 éve, Olga 12 éve lép fel. "Én pedig +csak sétálok+, de az igen magasan lesz" - fogalmazott. Hozzátette: lenyűgöző, hogy mennyi munka van egy percnyi műsoridőben.
A 2,5 órás produkcióról, amelynek első egy óráját láthatta eddig, annyit árult el, hogy tele lesz az angol zenei szakma nagy neveivel - Pink Floyd, Spice Girls - a második részt, amelyben ő is szerepel, még nem ismeri.

"Hatalmas élmény volt látni, ahogy az első rész az apró mozaikokból felépült a szemünk előtt. Grandiózus lesz" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az egész rendezvény mérete nyűgözte le leginkább, a több száz lelkes önkéntes - fiatalembertől a nagymamáig -, akikkel együtt gyakoroltak.
A Hortobágyi-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével is elismert artistaművész felidézte, hogy 1997-ben a budapesti nagykörút felett kifeszített drótkötélen "átsétált" két háztető között, 2008-ban pedig egy kispesti templomtoronyba ment fel a kötélen, de a világ minden táján megfordult már hasonló produkcióival.

Simet Lászlóval a magyarországi közönség a Fővárosi Nagycirkusz szeptember 22-től látható műsorában is találkozhat. Simet László szüleitől tanult meg járni a drótkötélen, egyike a világ legképzettebb kötéltáncosainak.

Honlapja szerint azon utolsó artisták közé tartozik, aki bármilyen magasságban biztosítókötél nélkül mutatja be produkcióját. Bejárta a világot, fellépett a Cirque du Soleil La Nouba című műsorában is, számos nemzetközi fesztiválon nyert díjat. Felesége, Olga a világhírű moszkvai artistaiskolában diplomázott kötél-számával. Együtt változatos és vakmerő produkciókat mutatnak be. 

Nyomj egy lájkot, ha követted az olipiát.


- zene.hu - 

 

[2012.08.12.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
dobos zenekart keres zenész [2017.10.22.]
Cort yorktown jazzgitár hangszer [2017.10.19.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

A Sharwoodi erdő legendája újra életre kel - Robin Hood az Arénákban
Nagyszabású...

Szívbemarkoló felnőtt mese lett A Notre Dame-i toronyőr történetéből
Végre Budapesten is...

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Budapesti Operettszínházban
Élményszüret volt Siklóson - fogadalmat tettek az énekesek
beszámolók még